arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۹۷
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۳ - ۱۷ بهمن ۱۳۸۹

اينديپندنت: مبارک به زودي برکنار خواهد شد

ایندپیندنت نوشت حسنی مبارک در آخرین مراحل فرایند کناره گیری قرار گرفته است و به زودی کناره گیری خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایندپیندنت نوشت حسنی مبارک در آخرین مراحل فرایند کناره گیری قرار گرفته است و به زودی کناره گیری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری انتخاب؛ پایگاه اینترنتی نشریه ایندیپندنت چاپ انگلیس در شماره روز شنبه خود در مقاله ای به قلم رابرت فیسک نوشت، اقدامات اخیر مبارک باعث رضایت و آرامش معترضان نمی شود .حزب حاکم مصر اکنون به پوسته ای توخالی تبدیل شده است.

این حزب مانند یک پوستر تبلیغاتی است که پشت ان هیچ چیزی نیست.

حتی احمد شفیق،‌ نخست وزیر جدید مصر به خیالبافی افتاده و گفته است، اوضاع در حال بازگشت به حالت عادی است.

اکنون ژیم مصر به حکومتی مقوایی (ضعیف و بی بنیان) تبدیل شده است.

وقتی رئیس ستاد مشترک ارتش مصر شخصاً از ده ها هزار تظاهر کننده طرفدار دمکراسی در میدان تحریر قاهره خواست که به خانه هایشان بروند، تظاهر کنندگان صرفاً آنقدر او را هو کردند که خودش آنجا را ترک کرد.

در طول سی سال گذشته، حسنی مبارک خود را قهرمان ملی فرض می کرد، که در جنگ 1973 میلادی شرکت کرده، و فرمانده نیروی هوایی مصر بود.

در عین حال، حکومت دیکتاتوری، و دولت پلیسی او،‌ همراه با شکنجه و فساد، باعث شد تا مردم علیه وی قیام کنند.

از سوی دیگر، مبارک سایه تیره و شوم دشمنان فرضی خود، از جمله القاعده، اخوان المسلمین، شبکه الجزیره و غیره را عامل ناآرامی های اخیر مصر می داند.

نویسنده این مقاله افزود، اگر حسنی مبارک، امروز یا این هفته، از قدرت سرنگون شود، آنگاه مصری ها با خود تفکر خواهند کرد که چرا سی سال طول دادند تا از دست این دیکتاتور قوطی حلبی (بسیار ضعیف) خلاص شوند.

مشکل اینجا بود که تحت حکومت های ناصر، سادات، مبارک، و هر کس دیگری را که واشنگتن برای آینده مصر مورد حمایت قرار دهد،‌ مردم مصر از دستیابی به بلوغ سیاسی محروم شدند، و مردمی که دو نسل از جوانان آن، با سیاست بازی‌های حکومت دیکتاتوری، از لحاظ سیاسی عقب مانده نگه داشته شده بودند .

چنین مردمی، به روزنامه های تقلبی (صرفاً هوادار حکومت)، انتخابات جعلی، وزرای تصنعی و قول های دروغین حاکمان خود قانع اند.

هر کس که اطاعت کند، ممکن است خودش به مقام وزارت پوشالی برسد، و هر کس پیروی نکند، ممکن است توسط پلیس کتک بخورد، زندانی شود، یا اگر خشن بود، اعدام شود.

این منبع در خاتمه افزود، این در حالی است که نسل جدید جوانان مصری با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات اینترنتی، و با الهام از انقلاب یاس مردم تونس، توانست به اکثریت مردم مصر آگاهی دهد و آنان را بسیج کند تا حکومت از درون تهی مبارک را به چالش بکشند، به نحوی که حتی بسیاری از سران دولت های غربی نیز اکنون خواهان انتقال قدرت در مصر شده اند.
نظرات بینندگان