arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۶۲
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۴ - ۲۳ بهمن ۱۳۸۹
پشت پرده کناره گیری حسنی مبارک از قدرت؛

اولتیماتوم ارتش به حسنی مبارک: یا داوطلبانه کناره گیری می کنی و یا با زور حذف می شوی

این مقام امریکایی گفت: هیچ کس در ارتش مصر از سخنان حسنی مبارک خوشنود نشده بود. حتی عمر سلیمان به صف مخالفان او پیوست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن پست نوشت: پس از یک هفته درگیری و اخبار گوناگون در مورد تحولات در مصر، دولت اوباما بالاخره در روز چهارنشبه خبر خوبی بدست اورد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری انتخاب، یک مقام امریکایی به روزنامه واشنگتن پست گفت: در ساعات پایانی روز چهارشنبه ، مقامات سیا و پنتاگون مطلع شدند که ارتش مصر قصد دارد حسنی مبارک را از مقامش خلع کند و به درگیری ها و آشوب که دو هفته است کشور را فلج کرده است پایان دهد.

این مقام امریکایی که به شرط عدم فاش شدن نامش با واشگتن پست مصاحبه کرد، گفت: دو سناریو وجود داشت، قرار بود مبارک در پنج شنبه یا اعلام کند که کناره گیری می کند یا قدرتش را به دیگری نتقال می دهد. این سناریوها  از روی حدس و گمان نبود بلکه بر گفته از اطلاعات معتبر و درست بود.

وی افزود: اما در اخرین لحظه مبارک تصمیم خودش را عوض کرد.

این مقام دولت اوباما گفت: حسنی مبارک با این سخنرانی خود تمام معاونانش را متعجب و شگفت زاده کرد . وی در این سخنرانی نشا داد که می خواهد در قدرت بماند. این سخنرانی به شدت کاخ سفید  و معترضین را عصبانی و شوک زده کرد و باعث شد که کشور به سمت آشوب بیشتری برود.

این مقام امریکایی گفت: هیچ کس در ارتش مصر از سخنان حسنی مبارک خوشنود نشده بود. حتی عمر سلیمان به صف مخالفان او پیوست.

وی افزود: در پایان ، تلاش های مبارک برای ماندن در قدرت، یک کناره گیری شتاب زده را برای او رقم زد . پس از سخنرانی او، مقامات ارتش مصر به مبارک اولتیماتومی این گونه دادند: یا داوطلبانه کناره گیری می کنی و یا با زور حذف می شوی.


به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری انتخاب، این مقام امریکایی که به شرط عدم فاش شدن نامش با واشگتن پست مصاحبه کرد، گفت: این ارتباط بین مقامات امریکا و مصر پس از انتقادات معاونان مبارک از دخالت امریکا در امور مصر به طور فزاینده ای کم شد. اما مقامات اطلاعاتی و نظامی شروع به کسب اطلاعا از برنامه و طرح ارتش مصر کردند. در واقع طرح آنان چیزی بین یک کناره گیری توافق شده و یک کودتای نرم بود.



نظرات بینندگان