arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۷۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۷ - ۲۳ اسفند ۱۳۸۹

چهارشنبه‌سوري آييني كه به ميدان جنگ تبديل مي‌شود

در حالي به مراسم چهارشنبه‌سوري نزديك مي‌شويم كه نگراني از رفتارهاي خطرساز عده‌اي و بروز حوادث ناخوشايند سايه خود را در اين روزها سنگين كرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالي به مراسم چهارشنبه‌سوري نزديك مي‌شويم كه نگراني از رفتارهاي خطرساز عده‌اي و بروز حوادث ناخوشايند سايه خود را در اين روزها سنگين كرده است.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا؛ اگر چه بررسي آمارها طي سال‌هاي اخير با توجه به تمهيدات پيش‌بيني شده، از كاهش خسارات مالي و جاني در اين شب خبر مي‌دهد، اما هنوز هم نمي‌توان آسوده در انتظار اين رسم كهن نشست و مواد محترقه غيرمجاز و رفتارهاي پرخطر عده‌اي به بهانه شادي همچنان قرباني مي‌گيرند، به نحوي كه اين آيين سنتي از اصل خود فاصله گرفته است و گاهي هم به ميدان جنگ تبديل مي‌شود.

مراسم چهارشنبه آخر سال 88 در پايتخت 87 مجروح برجاي گذاشت كه بنابر اعلام اورژانس تهران از اين تعداد 32 نفر در محل به صورت سرپايي درمان شدند و 22 نفر نيز توسط امدادگران به بيمارستان منتقل شدند كه از اين تعداد 15مورد سوختگي، 9 مورد آسيب‌چشم، سه مورد تصادف، چهار مورد ضرب و جرح و يک مورد مربوط به قطع عضو بوده است.

همچنين چهار مورد اختلال هوشياري، 23 مورد تروما به غيرتصادف، 5 نفر تنگي‌نفس، يک مورد خونريزي با منشاء داخلي، 3 مورد درد قفسه‌سينه، يک مورد کمردرد، 3 مورد ضعف و بي‌حالي در حوادث چهارشنبه آخر سال 88 در تهران گزارش شده است.

اورژانس تهران اعلام كرد كه در سال گذشته 5 نفر نيز به علت آسيب‌هاي ناشي از بيماري‌هاي قلبي راهي بيمارستان شدند.

به گزارش ايسنا ، سهم‌آتش‌سوزي گزارش شده به سازمان آتش‌نشاني در شب چهارشنبه‌سوري سال گذشته 5هزار و 426 مورد بود كه ماموران به 234 ماموريت اعزام شدند.

در اين شب 53 مورد آتش‌سوزي خانه، 15 مورد آتش‌سوزي وسيله‌نقليه، 12 مورد آتش‌سوزي مراكز تجاري و كسبي گزارش شد و در 50 مورد ضايعات، 44 مورد سطل زباله، 58 مورد درخت و فضاي سبز دچار آتش‌سوزي شده بود.

انفجار مواد قابل‌ شتعال در چهارشنبه آخرسال 88 يك مورد به سازمان آتش‌نشاني گزارش شد.

سازمان آتش‌نشاني ميانگين سني افراد حادثه‌ديده در چهارشنبه سوري گذشته را بين 21 تا 25 سال عنوان كرد.

 فروختن موادمحترقه خطرناك جرم است

افراد حادثه‌آفرين و مزاحمت‌ساز در چهارشنبه آخر سال، تا پايان تعطيلات مهمان پليس هستند

به گزارش ايسنا، با توجه به اهميت كنترل و پيشگيري از فروش موادمحترقه خطرناك، مسئولان نيروي انتظامي به منظور برگزاري هرچه آرام‌تر مراسم چهارشنبه آخرسال نكاتي را اعلام كردند كه بر اساس آن سردار اسماعيل احمدي‌مقدم فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به اينكه رسم و رسومات چهارشنبه آخرسال جزو رسومات قديمي در كشور بوده و جنبه‌هاي ديگري مانند قاشق‌زني و ... نيز داشته كه هم‌اكنون كنار رفته است گفت:‌ در قديم استفاده از موادانفجاري، ترقه و غيره در اين آيين نبوده و تنها نسبت به روشن‌كردن بوته اقدام مي‌كردند اما زندگي شهري موجب شد كه اين مراسم توام با خسارات و تلفاتي نيز همراه شود.

وي با اشاره به اينكه خوشبختانه در سالهاي اخير ميزان تلفات و خسارات چهارشنبه آخرسال به شدت كاهش يافته است، گفت: خوشبختانه با همكاري خوب مردم هم بازه زماني استفاده از موادمحترقه و هم استفاده از موادمحترقه غيرمجاز به شدت در كشور كاهش يافته است. از سوي ديگر در سال جاري نيز عرضه موادمحترقه غيرمجاز در بازار كم شده و متعاقب آن كشفيات اين مواد نيز كاهش داشته است.

به گفته احمدي‌مقدم، پليس امسال فروش موادمحترقه كم‌خطر را منع نكرده است.

وي با اشاره به اينكه حضور پليس در چهارشنبه آخرسال امسال نسبت به سال گذشته حتما پررنگ‌تر خواهد بود گفت: قطعا پليس با افراد معدودي كه هنجارشكني كرده و ايجاد مزاحمت كنند، برخورد مي‌كنند و بر اساس هماهنگي صورت گرفته با دستگاه قضايي اين افراد تا پايان نوروز در بازداشت باقي مي‌مانند.

فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد بر اينكه پليس به هيچ عنوان علاقه‌اي ندارد تا در آستانه سال نو با شهروندان برخورد كند تاكيد كرد: در عين حال براي حفظ امنيت مردم بايد با معدود افرادي كه موجب ناراحتي و به خطر افتادن جان خود و ديگران مي‌شوند، برخورد صورت گيرد اما با فضاي موجود پيش‌بيني مي‌كنيم نيازي به برخوردهاي پليسي در چهارشنبه آخر سال نباشد.

وي با جرم خواندن فروختن موادمحترقه اظهار كرد: استفاده از موادمحترقه خطرناك طبيعتا جرم است و مصارف خاصي همچون استفاده در معدن و غيره دارد كه داراي مجوزهاي خاصي است و فروش اين مواد به منظور تفريح در خيابان جرم است و پليس با اين موضوع برخورد مي‌كند و متخلفان را به مراجع قضايي معرفي مي‌كند.

همچنين سردار احمدرضا رادان، جانشين فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد بر اينكه با سازندگان و مصرف‌كنندگان اين موادخطرناك با جديت مبارزه مي‌كنيم، ادامه داد: در بحث چهارشنبه آخر سال برنامه‌ها را به صورت محله محور پيش‌بيني‌ كرده‌ايم تا در هر محله خود مردم بتوانند اين مراسم را اجرا كنند، بر اين اساس اين مراسم‌ها در معابر اصلي نبايد باشد، راهبندان مصنوعي نبايد صورت گيرد و به افرادي كه در چهارشنبه آخرسال رفتارهاي خطرناكشان حادثه‌آفريني يا مزاحمت براي مردم ايجاد كنند، طبق هماهنگي كه با دستگاه‌هاي قضايي صورت گرفته است، تا پايان تعطيلات مجبور خواهند بود كه مهمان ما باشند و نتوانند از تعطيلات خود استفاده كنند.

وي با اشاره به ساخت موادمحترقه دست‌ساز خطرناك به عنوان يكي از خطرناك‌ترين موضوعات و حوادث چهارشنبه آخرسال خاطرنشان كرد: اين موضوع همواره خسارت‌هاي جبران‌ناپذيري را به همراه دارد، ضمن اين كه مردم بايد رعايت بيماراني كه در منازل يا در بيمارستان هستند را بكنند.

پليس با شادي مردم مخالف نيست

به گزارش ايسنا، سردار بهمن كارگر، معاون اجتماعي ناجا هم با بيان اينكه چهارشنبه آخرسال هر سال بهتر از سال گذشته برگزار مي‌شود، اضافه كرد: پليس با شادي مردم مخالف نيست، بلكه موضوع مربوط به خطراتي است كه در چهارشنبه آخرسال مردم را تهديد مي‌كند كه در اين رابطه توصيه مي‌كنيم مردم از موادمحترقه استاندارد استفاده كنند.

وي با اعلام آمادگي كامل نيروي انتظامي در مراسم چهارشنبه آخر سال اظهار كرد: اميدواريم اتفاق خاصي در اين شب نيافتد و چهارشنبه آخرسال با خوبي و خوشي برگزار شود.

كارگر هم يادآور شد كه متخلفان و مجرماني كه بازداشت شوند، تا پايان تعطيلات نوروز آزاد نخواهند شد.

 سنت‌هاي گذشته مراسم چهارشنبه‌سوري را بايد احيا كنيم

به گزارش ايسنا، عزيزالله رجب‌زاده، رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران با تاكيد بر اينكه در مراسم چهارشنبه‌سوري بايد سنت‌هاي گذشته را احيا كنيم، اضافه كرد: با فرهنگسازي مي‌توان زمينه را براي مفرح كردن اوقات مردم ايجاد كرد و اميدواريم چهارشنبه‌سوري امسال روز بي‌حادثه‌اي را مانند سنوات گذشته داشته باشيم.

 آماده باش چهار هزار و 500 آتش‌نشان در چهارشنبه آخر سال

محمدرضا حاجي‌بيگي، رييس سازمان آتش‌نشاني تهران هم با اعلام آماده چهار هزار و 500 آتش‌نشان در چهارشنبه آخر سال افزود: در چهارشنبه آخرسال يگان موتوري و آتش‌نشانان داوطلب نيز آماده‌باش خواهند بود.

وي اضافه كرد: بايد هر كسي مسئوليت خود را بداند و اگر بناست چهارشنبه آخرسال منسوخ شود اين موضوع صراحتا اعلام شود و اگر بناست چهارشنبه آخر سال فرصتي براي تخليه انرژي جوانان و اوقاتي مفرح براي خانواده‌ها باشد، براي اين موضوع برنامه‌ريزي‌ شود و هر كس مسئوليت خود را انجام دهد كه در اين راستا مي‌توان با هماهنگي بين دستگاه‌ها اقداماتي را انجام داد تا در چهارشنبه آخرسال به صورت شكل و شمايل درست رفتار كنيم.

حاجي‌بيگي به موضوع پخش تصاوير از حادثه‌ديدگان چهارشنبه آخرسال در صدا و سيما اشاره كرد و گفت: حوادث چهارشنبه آخرسال را براي مردم با تصاويري دلخراش در صدا و سيما و روزنامه‌ها يادآوري مي‌كنيم، دليل اين موضوع هم اين است كه تمام برنامه‌هاي خود را براي روز آخر مي‌گذاريم اما اگر در طول سال گروهي در اين رابطه كار كنند ديگر نيازي نيست كه براي پيشگيري از بروز حوادث چهارشنبه آخر سال چنين تصاويري پخش شود.

حاجي‌بيگي با بيان اينكه چهارشنبه‌سوري از سنت‌هاي ديرينه ماست كه با گذشته نسل به نسل با تغييرات خاصي كه در آن ايجاد شده است، ما را با مشكلاتي روبرو كرده است افزود: با توجه به تغييراتي كه در پديده چهارشنبه‌سوري به وجود آمده از زواياي خوب و نشاط آور و اهدافي كه در اين مراسم سنتي بوده است، فارغ شده‌ايم.

 كشف 17ميليون قطعه انواع موادمحترقه در كشور

بيشترين موادمحترقه قاچاق ساخت كشورهاي چين و تركيه است

به گزارش ايسنا،‌ همچنين سرهنگ فتح‌الله زمانيان، رييس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز ناجا درباره كشفيات موادمحترقه در سال جاري با بيان اينكه اشرافيت بسيار خوبي در رابطه با قاچاق موادمحترقه نسبت به سال گذشته وجود دارد،‌ گفت: افرادي كه در سال گذشته در رابطه با موادمحترقه دستگير شدند و در ورود و توزيع موادمحترقه فعاليت مي‌كردند در سراسر استان‌ها تحت كنترل قرار گرفته‌اند.

وي با بيان اينكه بيشترين موادمحترقه قاچاق كه به كشور وارد مي‌شود، ساخت كشورهاي چين و تركيه است، افزود: تا پايان چهارشنبه آخرسال نيروي انتظامي به شدت با افرادي كه اقدام به سلب آسايش و برهم زدن نظم‌عمومي مي‌كنند، برخورد خواهد كرد.

زمانيان در ادامه از كشف بالغ بر 17ميليون قطعه انواع موادمحترقه در كشور خبرداد و به ايسنا گفت: در 11 ماهه امسال 570نفر در رابطه با موادمحترقه از سوي پليس به مراجع قضايي معرفي شدند و حدود 480 پرونده نيز‌ تشكيل شده است.

به گفته زمانيان در اين مدت 100 دستگاه خودرو نيز كه حوزه قاچاق موادمحترقه توقيف شده است.

وي درباره مغازه‌هايي كه اقدام به فروش موادمحترقه غيرمجاز مي‌كنند نيز به ايسنا گفت: مغازه‌ افرادي كه اقدام به فروش موادمحترقه قاچاق كنند با هماهنگي‌هاي قضايي توسط پليس پلمپ مي‌شود.

به گزارش ايسنا، هرچند به نظر مي‌رسد كه دستگاه‌هاي ذيربط اقداماتي را براي پيشگيري و كاهش حوادث چهارشنبه آخرسال پيش بيني كرده‌اند و با اعلام آمادگي كامل در اين مراسم حضور خواهند داشت اما بايد منتظر ماند تا مشخص شود كه در اين مراسم سنتي سال 89 سهم حوادث ناگوار و خسارات مالي آن چه ميزان خواهد بود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمود
|
UNITED STATES
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۴
0
0
امروز شاهد پلیس های زیاددرخیابانهای زنجان بودم که برخی از آنها به ماشین های ضد گلوله نیز مجهز بودند.سوال این است این همه پلیس درشهری که همه همدیگر را می شناسند برای چیست؟به قول آقایان چند نفر مخالف اینهمه توپ تانک نمی خواهد!
نظرات بینندگان