arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۴۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۳ - ۲۵ اسفند ۱۳۸۹

اثرات تشعشعات هسته ای بر روی انسان چیست؟

سرطان ،‌ خونریزی ، بروز ‌مشکلات در دستگاه هاضمه ، بیماریهای عفونی برخی از بیماریهایی به شمار می رود که بر اثر انتشار تشعشعات هسته ای ممکن است افراد به آن مبتلا شوند ،‌بیماریهایی که شدت آنها بر حسب میزان و شدت تشعشعات در افراد متفاوت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانس پرس با انتشار گزارشی به بررسی اثرات تشعشعات هسته ای پرداخت.

به گزارش خبرگزاری انتخاب، سرطان ،‌ خونریزی ، بروز ‌مشکلات در دستگاه هاضمه ، بیماریهای عفونی برخی از بیماریهایی به شمار می رود که بر اثر انتشار تشعشعات هسته ای ممکن است افراد به آن مبتلا شوند ،‌بیماریهایی که شدت آنها بر حسب میزان و شدت تشعشعات در افراد متفاوت است.

رابطه مستقیمی بین میزان و شدت تشعشعات دریافتی و آسیب وارده به بدن وجود دارد. تشعشعات سوزاننده مانند اشعه هایی که در زمان انفجار بمب اتمی هیروشیما و ناکازاکی ساتع شده بود می توانند دهها سال زیانهای جبران ناپذیری بوجود آورند.

 آثار بیولوژیکی تشعشعات هسته ای همچنین بر حسب ماهیت آنها و اعضای آسیب دیده متفاوت است به عنوان مثال تاثیر این اشعه ها در ابتلا به سرطان در نواحی تخمدانها بیست برابر بیشتر از پوست بدن انسان است.

 علاوه بر ماهیت تشعشات و اعضای آسیب دیده ، ‌مسیر جذب این تشعشعات بر حسب این که از راه دهان یا پوست باشد و همچنین حساسیت فردی به عنوان مثال توانایی بدن شخص در ترمیم دی ان ای در نوع تاثیر بیولوژیکی آنها بر بدن تاثیر دارد. در ژاپن ابرهای نامرئی حامل مواد رادیو اکتیو شامل ید و سزیوم متصاعد شده از نیروگاه هسته ای فوکوشیما با توجه به شرایط آب و هوا و وزش باد جابجا می شوند.

 پروفسور پاتریک گورمِلون مدیر امور حفاظت انسان در برابر اشعه رادیویی موسسه فرانسوی حفاظت اشعه و ایمنی هسته ای گفت برای مردم که در معرض آلودگی به چنین اشعه های رادیو اکتیوی هستند ،‌خطر اصلی ابتلا به انواع سرطان از قبیل خون، ریه،‌ روده بزرگ و غیره است و میزان خطر به نسبت شدت اشعه دریافتی در هر فرد متفاوت خواهد بود. به منظور جلوگیری از سرطان تیروئید به ویژه در میان جمعیت جوان اعم از کودکان و‌ نوجوانان و زنان باردار و شیرده پاستیلهای یددار بین آنها توزیع شده است تا به این ترتیب با اشباع غده تیروئید از تثبیت ید رادیو اکتیو در این غده ممانعت به عمل آید.

 به گفته وی در صورتی که عنصر سزیوم یکصد و سی و هفت استنشاق شود دو سال طول می کشد تا بدن از این عنصر خلاص شود اما همین عنصر دهها سال در محیط زیست باقی می ماند.

 پروفسور اگنِس بوزاین Agnès Buzyn متخصص بیماریهای خونی روز گذشته با هشدار درباره مصرف نکردن سریع پاستیلهای ید دار گفت در حال حاضر تدبیر خاصی نمی توان برای ساکنان توکیو اتخاذ کرد.

 وی افزود حتی با وجود این که منطقه تخلیه ساکنان اطراف نیروگاه فوکوشیما تا شعاع بیست یا سی کیلومتری به اعتقاد وی کافی به نظر می رسد اما تاثیر محیطی این تشعشعات احتمال دارد برای سلامتی این افراد مخاطره آمیز باشد. دکتر گورملون نیز افزود در نزد افرادی که میزان کمتری تشعشعات هسته ای دریافت کرده اند خطر ابتلا به سرطانهای خون ، ریه ،‌ روده بزرگ ،‌ مری و سینه همانطور که در فاجعه هیروشیما به وقوع پیوست افزایش می یابد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رعنا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۳
0
1
خيلي ممنون مي تونستي باچندتاعكس بزاريش
نظرات بینندگان