arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۱ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۰

استفاده از سوختهاي سبز به جاي بنزين و گازوئيل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 امروزه انرژي هاي نو همچون انرژي خورشيدي، بادي، آبي، بيوماس، بيوگاز وانرژي زمين گرمايي که از عمده ترين منابع انرژي هاي پاک هستند، باوجود ناشناخته ماندن، به سرعت درحال گسترش و نفوذ است و غفلت از آن، غيرقابل جبران است.
ايران در راه به کارگيري انرژي هاي نو با موانع عمده و اساسي مواجه است، يکي از اين موانع، وجود نفت ارزان و منابع غني هيدروکربني در کشور و نبود شناخت از انرژي هاي نو است.

شرايط مناسب ايران براي استفاده از انرژي خورشيدي

به گفته مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي، يکي از منابع تجديد شونده انرژي خورشيد است که در بسياري از نقاط دنيا براي توليد برق به کار مي رود.
سيدحسين آقاميري افزود: ايران و به تبع آن خراسان رضوي چون در کمربند انرژي خورشيدي قرار گرفته است و به طور متوسط داراي 300 روز آفتابي است، ظرفيت مناسبي براي استفاده از انرژي خورشيدي دارد.
وي تصريح کرد: نيروگاه هاي خورشيدي ضمن توليد برق هيچ گونه آلودگي در هوا ندارند و مواد سمي و مضر توليد نمي کنند، در صورتي که نيروگاه هاي فسيلي، هوا و محيط اطراف خود را با مصرف نفت، گاز و يا زغال سنگ آلوده مي کنند.وي در ادامه گفت: نيروگاه هاي خورشيدي به سوخت نياز ندارند و برخلاف نيروگاه هاي فسيلي که قيمت برق توليدي آنها تابع قيمت نفت بوده و هميشه در حال تغيير است، در نيروگاه هاي خورشيدي اين نوسان وجود نداشته و مي توان بهاي برق مصرفي را براي مدت طولاني ثابت نگهداشت. آقاميري در همين زمينه از اقدام اين اداره در پاسگاه هاي محيط باني استان از انرژي خورشيد براي توليد برق و گرما خبر داد و گفت: برق سرور مرکزي بخش کامپيوتر اين اداره کل نيز با استفاده از سلول هاي خورشيدي که بر بام اداره کل نصب شده است، تامين مي شود.

انرژي باد؛ ارزان ترين روش توليد برق

آقاميري در ادامه اظهار داشت: در بين انرژي هاي تجديد شونده، انرژي باد يکي از ارزان ترين روش هاي توليد برق است که آلودگي محيط زيست را در پي نداشته و پايان ناپذير نيز است.
به گفته وي، طبق آمار موجود توليد هر کيلو وات ساعت انرژي الکتريکي از باد مي تواند از انتشار يک کيلوگرم دي اکسيد کربن در مقايسه با نيروگاه هاي سوخت فسيلي جلوگيري کند.
مديرکل محيط زيست استان خاطرنشان کرد: به طور کلي با جايگزيني انرژي برق بادي به جاي انرژي برق توليدي از نيروگاه هاي سوخت هاي فسيلي مي توان از انتشار گازهاي گلخانه اي کاست.
وي گفت: نيروگاه بادي 20 مگاواتي واقع در دشت ديز باد نيشابور گام مؤثري در راستاي اهداف اقتصادي است که با جلوگيري از انتشار دي اکسيد کربن، اکسيدهاي گوگرد و نيتروژن از ديدگاه زيست محيطي حائز اهميت است.

جايگزين بنزين و گازوئيل

وي در بخش ديگر سخنانش سوختهاي سبز مانند بيو ديزل و اتانول را به عنوان جايگزين مناسب براي بنزين و گازوئيل در خودروها ذکر کرد.
آقاميري گفت: بيوديزل، به عنوان جايگزين گازوئيل يا مکمل گازوئيل، امروزه در دنيا مصرف مي گردد و آلاينده هاي لوله اگزوز خيلي کمتر از سوخت گازوئيل است و مواد اوليه آن، از دانه هاي گياهان روغني است.
وي ادامه داد: اين سوخت در برخي کشورهاي دنيا جايگزين بنزين در خودروها شده است و توسعه و ترويج استفاده از اتانول به عنوان سوخت خودروهاي سبک بويژه در شرايط حاضر، گامي مهم در راستاي کاهش آلودگي هوا و نيل به اهداف جهاد اقتصادي است.
آقاميري درباره مزاياي استفاده از اتانول زيستي گفت: اتانول زيستي، نشر گازهاي گلخانه اي را کاهش مي دهد و به عنوان عامل به سوزي بنزين، مي تواند جايگزين MTBE شود که يک ماده سرطان زاست.

استفاده از گاز متان

به گفته وي گاز متان توليد شده از محل زباله گاه شهر مشهد براي مصرف برق علاوه بر کمک به پاکيزگي هوا، گامي روبه جلو در عرصه اقتصاد محسوب مي گردد.
مديرکل محيط زيست خراسان رضوي همچنين اظهار مي دارد: به منظور جلوگيري از آسيب به سلامت مردم و محيط زيست از دستگاه هاي ذي ربط انتظار مي رود وضعيت زباله گاه هاي استان مطابق با استانداردها، ساماندهي شود.

خروج خودروهاي فرسوده

آقاميري گفت: خودروهاي فرسوده پنج برابر خودروهاي استاندارد سوخت مصرف و منوکسيد کربن بيشتري توليد مي کنند، دنيا 20 سال است که مشکل آلودگي هوا ناشي از منوکسيد کربن را حل کرده ولي ما به دليل رواج استفاده از خودروهاي فرسوده هنوز با اين مشکل مواجهيم.
ساماندهي پسماندهاي بيمارستاني

به گفته مديرکل حفاظت محيط زيست استان، ساماندهي پسماندهاي بيمارستاني نقش مهمي در سلامت محيط زيست و مردم و کاهش هزينه هاي درمان دارد.
وي اظهار داشت: اين اداره کل موضوع تجهيز بيمارستان ها با سيستم هاي بي خطرسازي پسماند را در سراسر استان پيگيري و نظارت مي نمايد که تاکنون گامهاي مؤثري در اين زمينه برداشته است و تسريع در اين موضوع به رشد اقتصادي و کاهش معضلات بهداشتي کمک مي نمايد.
آقاميري ادامه داد: زباله سوزهاي بيمارستاني به دليل توليد گاز سرطان زاي دي اکسين امروزه در دنيا منسوخ و سيستم بي خطر سازي اتو کلاو جايگزين آن شده است.

چند راهکار

وي افزود:، احداث مدارس سبز و بام سبز گامي مهم و موثر در راستاي ايجاد محيط زيستي سالم است. در طراحي مدارس سبز به مسأله محيط زيست و فضايي سالم براي دانش آموزان توجه شده است.
همچنين اصلاح الگوي مصرف آب در بخش کشاورزي به عنوان مصرف کننده عمده آب در کشور يک اقدام موثر اقتصادي در راستاي حفاظت از منابع گران بهاي آب است که در حال حاضر مصرف آب در بخش کشاورزي بيش از 93 درصد است که اين رقم بايد به 70 درصد برسد. چنانچه ساز و کارهاي قانوني لازم تعريف و اجرايي شود مناطق حفاظت شده محيط زيست به عنوان عرصه هاي منحصر به فرد ذخاير ژنتيکي و گياهي از طريق جلب پژوهشگران خارجي و داخلي مي تواند به منبع مهم درآمدزايي تبديل شود.
همچنين استفاده از ظرفيت گياهان دارويي که برخي از آن ها بومي منطقه هستند علاوه بر تامين نيازهاي داخلي به افزايش حجم صادرات غيرنفتي منجر مي شود. برخورد قاطع با متخلفان زيست محيطي و متناسب بودن سطوح جريمه با جرم، بويژه در مورد شکارچيان غيرمجاز، از ديگر مواردي است که انجام آن به تحقق آرمانهاي جهاد اقتصادي و حفاظت از محيط زيست مي انجامد.

نظرات بینندگان