arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۹۴۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۳ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۰

ظهور مولتي ميلياردرهاي يک شبه در بازار کشور!

گروهي مولتي ميلياردر در حال ظهور هستند که در طبقه عمده فروش و توزيع کننده قرار مي گيرند و با هر جهش قيمتها بدون اينکه انگشت تکان داده باشند ثروتشان انبوه و انبوه تر مي شود و اين ظلم مضاعفي است که نصيب مردم مي شود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محبوبه ناطق: با اينکه هشت ماه از اجرايي شدن قانون هدفمندسازي يارانه ها نمي گذرد و با اينکه از صدر تا ذيل مسؤولان دولتي قول داده بودند گراني ها افسار گسيخته نباشد شاهد بوديم، برخي اقلام که اتفاقاً پر مصرف ترين هم هستند در چند نوبت افزايش قيمت داشته باشند.

از آن جمله غلات و در رأس آن برنج و حبوبات است.

در حالي که سال گذشته برنج درجه يک پاکستاني کيلويي 1500 تا 1600 تومان بود و درجه سه آن را تا 1100 تومان مي توانستيم تهيه کنيم، اما در يک افت و خيز چند مرحله اي برنج پاکستاني مرغوب به 2250 تومان رسيد و درجه سه آن به 1500 تومان هم خود را رساند.

حال بايد ديد از برنجي که از شب عيد تاکنون 300 تا 400 تومان در هر کيلو افزايش يافته چه عواملي در کار بوده است؟ آيا بواقع هزينه هاي حمل برنج يا تعرفه ها بالا رفته که محتمل ترين دليل افزايش قيمت به نظر مي رسد يا از مبدأ قيمتها افزايش يافته و سهم هر کدام از اين عوامل چقدر است؟ اصلاً هزينه تمام شده برنج هاي پاکستاني چقدر است؟

يا اينکه به دليل ضعف در کنترل و نظارت بر بازار مصرف، اين واردکنندگان و توزيع کنندگان برنج هستند که نبض بازار را در دست گرفته اند و تب قيمت را بالا و پايين مي کنند.

دو بازيگر اصلي

اگرچه غضنفري در تازه ترين اظهارات خود گفته: در حوزه برنج دو بازيگر اصلي (توليدکننده و مصرف کننده) وجود دارند و وظيفه وزارتخانه جديد حمايت همزمان از اين دو گروه است.

غضنفري با بيان اين جمله که مديريت همزمان منافع توليدکننده و مصرف کننده را تأمين مي کند، تصريح کرده است: وزارت صنعت، معدن و تجارت برآن است تا ارتباطي منطقي ميان عوامل توليد و توزيع در بخشهاي مختلف ايجاد کرده و منافع هر دو را تأمين کند که اولين اقدام در حوزه برنج صورت گرفت.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفته است: دولت امسال از طريق سه روش از توليدکنندگان داخلي برنج حمايت کرده ابتدا اينکه از ابتداي فصل برداشت برنج، تعرفه واردات آن را از 45 درصد به 90 درصد رساند، ديگر آنکه کف خريد برنج تضميني براي بار دوم پنج درصد افزايش يافت و از سويي به دستگاه هاي دولتي اعلام شد که اجازه خريد برنج خارجي را ندارند.

وي عنوان کرد: با توجه به حمايتهاي صورت گرفته از توليد اين نگراني وجود داشت که شاهد جهش قيمت باشيم به همين دليل به سراغ مصرف کننده آمديم تا مدل حمايت همزمان از توليد و مصرف را به خوبي اجرا کنيم.

در اين ميان به نظر مي رسد آنچه که نصيب مصرف کننده شده تنها جهش قيمتها بوده است.

مولتي ميلياردرهاي انگشتي

با اين حال به نظر مي رسد اين مدل هم دردي از مصرف کننده دوا نکرده چون در نهايت اوست که دارد گران مي خرد و مي خورد.

بماند که گروهي مولتي ميلياردر در حال ظهور هستند که در طبقه عمده فروش و توزيع کننده قرار مي گيرند و با هر جهش قيمتها بدون اينکه انگشت تکان داده باشند ثروتشان انبوه و انبوه تر مي شود و اين ظلم مضاعفي است که نصيب مردم مي شود هر چند هر از چند گاهي خبر برسد گروهي را هم جريمه کرده اند و پرونده اش را به تعزيرات فرستاده اند، نمونه اش همين خبر است:
معاون بازرسي و رسيدگي به تخلفات سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليد کنندگان خبر داده است: طي چهار ماهه نخست امسال، بيش از 87 ميليارد ريال تخلف توسط برخي برنج فروشان صورت گرفته که حجم عمده آنها در سطح عمده فروشي و برنج هاي وارداتي بوده است.

جواد تقوي در اين مورد توضيح داد: طي چهار ماهه ابتدايي امسال بيش از 81 هزار و 936 بازرسي از سطح واحد هاي عمده و خرده فروشي برنج انجام شده که حاصل آن تشکيل دو هزار و 39 فقره پرونده تخلف به ارزش بيش از 87 ميليارد و 348 ميليون ريال بوده است.

وي با اعلام اين آمار افزود: طي اين مدت 20 هزار و 619 مورد بازرسي از سطح واحد هاي عمده فروشي و 61 هزار و 317 مورد بازرسي از سطح واحد هاي خرده فروشي توسط سازمانهاي بازرگاني انجام شده که در نهايت منجر به تنظيم 490 فقره پرونده تخلف براي واحد هاي عمده فروشي به ارزش بيش از 76 ميليارد ريال و هزار و 549 فقره پرونده تخلف به ارزش بيش از 11 ميليارد ريال براي واحد هاي خرده فروشي بوده است.

ابوعطا خواندن بعضي ها در اين آشفته بازار

علاوه بر برنج وارداتي برنج ايراني هم گوي سبقت از همتاي پاکستاني و هندي خود ربوده و بي دليل و با دليل بالاتر نشسته است.معمولاً در فصل برداشت برنج داخلي ارزانتر مي شود اما از آنجا که آب که برعکس مسير بپيمايد و سر بالا برود بعضي ها ابوعطا مي خوانند امسال نيز در اين بلبشوي نظارتي، برنج گرانتر هم شد.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان برنج در واکنش به اين سؤال که دليل افزايش قيمت برنج در اين فصل از سال چيست، گفت: از پانزدهم مردادماه بايد قيمت برنج پايين بيايد که اين اتفاق در مراکز توليد افتاده است اما در بعضي از شهرها شاهد افزايش قيمت در بازار عرضه هستيم و در اين خصوص هيچگونه کنترلي انجام نمي شود.

جواد عليزاده شايق افزود: علي رغم اينکه قيمتها بالا رفته است برنجي که عرضه مي شود خلوص کمتر و خرده برنج بيشتري دارد.رئيس اتحاديه توليدکنندگان برنج گفت: در حال حاضر در شمال کشور متوسط قيمت برنج درجه يک 3 هزار و 300 تا 3 هزار و 500 تومان با 2 تا 3 درصد خرده است، اما برنج بي کيفيت در تهران و بعضي از شهرهاي ديگر کمتر از 4 هزار تومان پيدا نمي شود.

حرف اين است...

حرف اين است که مردم به قولي که به مسؤولان دادند عمل کردند و همه نوع همراهي کردند تا بزرگترين جراحي اقتصادي کشور انجام گيرد، اما اين مسؤولان هستند که بايد با نقره داغ کردن گرانفروشان نگذارند جيب مردم خالي شوند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
0
1
باریکلا. اصل ماجرا همینجاست. والا من اینم تو اونی همه بهانست
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
1
4
همين جوري ادامه بدي ما در كشور تعداد زيادي مردان ثروتمند خواهيم داشت و از اين نظر مي تونيم با دنيا رقابت كنيم! به اميد روزي كه اكثر ثروتمندان دنيا مربوط به ايران باشند و صاحبان ياهو و گوگل پيش آنها لنگ بندازند!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
0
3
جالب است بدانید که همین برنج پاکستانی چطور تهیه و وارد کشور می شود. برنج های پاکستانی اغلب در باتلاق ها و مانداب های جنوب آن کشور تولید می شود .ابتدا کیسه های مخصوص این برنج ها که مارک امارات عربی و غیره دارد در کشور تولید می شود بعد توسط عده ای خاص این کیسه ها با تریلی های مخصوص به پاکستان رفته و برنج های کوبیده شده رطوبت دار را از روی زمین بداخل کیسه ها ریخته و در کیسه ها را می دوزند و بعد از بارگیری تریلی ها به کشور منتقل می کنند و بنام برنج فلان و فلان به مردم می فروشند.
راستی اگر ملت ایران این برنجها را نخرد پاکستان آنرا به چه کسی می تواند بفروشد و چه کسانی با رانت های خاص آن را به مردم فروخته و در حقیقت کلاه برداری می کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
0
1
دنیای مافیا به برنج و چای و شکر و..... تاثیرش رو گذاشته میگذارد و خواهد گذاشت !
نظرات بینندگان