arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۳۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۲ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۰
بيشتر به فكر كالري باشيد، نه حجم غذا

هنگام افطار چه بخوريم؟

به دليل فاصله زماني طولاني ميان وعده هاي غذايي افطار و سحري نبايد شام حذف شود زيرا ممكن است به دستگاه گوارش آسيب وارد كند. روزه داران بايد در هر سه وعده غذايي در طول ماه مبارك رمضان از ميوه ها و سبزيجات تازه استفاده كنند. مصرف دو تا چهار واحد ميوه و سبزي در مدت زماني افطار تا سحر به روزه داران توصيه مي شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به دليل فاصله زماني طولاني ميان وعده هاي غذايي افطار و سحري نبايد شام حذف شود زيرا ممكن است به دستگاه گوارش آسيب وارد كند. روزه داران بايد در هر سه وعده غذايي در طول ماه مبارك رمضان از ميوه ها و سبزيجات تازه استفاده كنند. مصرف دو تا چهار واحد ميوه و سبزي در مدت زماني افطار تا سحر به روزه داران توصيه مي شود.

به گزارش انتخاب، هر واحد ميوه برابر با يك ميوه متوسط و هر واحد سبزي برابر با يك ليوان سبزي تازه خرد شده يا نصف ليوان سبزي پخته است.

بايد به لزوم جايگزيني مواد قندي و شيريني با ميوه هاي شيرين هم اشاره كرد. ميوه هاي شيرين مانند توت، كشمش و خرما علاوه بر اينكه داراي قندهاي ساده هستند با داشتن مقدار قابل توجهي فيبر به آرامي هضم مي شوند و اثر كمتري روي انسولين و قند خون دارند. در فاصله زماني افطار تا سحر، روزه داران بايد دو تا سه ليوان لبنيات به صورت ماست يا شير مصرف كنند.

    بهتر است هنگام سحر از مصرف منابع غذايي حاوي پروتئين كمتر استفاده شود. مصرف مواد پروتئيني در وعده سحر موجب ايجاد تشنگي در طول روز مي شود و بهتر است اين مواد در وعده هاي افطاري يا شام مصرف شوند. مصرف انواع سبزي و ميوه به دليل وجود آب فراوان به كاهش بروز تشنگي در طول روز كمك مي كند. از مصرف نمك زياد در تمام ايام بويژه هنگام سحر خودداري شود، زيرا نمك زياد باعث دفع مايعات از بدن و احساس تشنگي در روز خواهد شد.

    زنان شيرده بايد با مصرف تمام گروه هاي غذايي نياز بدن را در طول ماه رمضان برطرف كنند. دريافت كافي مايعات، مصرف مواد حاوي پروتئين در وعده هاي افطاري و شام از مواردي است كه زنان شيرده روزه دار ملزم به رعايت آن هستند. مادران شيرده بايد منابع آب مورد نياز خود را در فاصله زماني افطار تا سحر با نوشيدن هشت ليوان آب يا مايعات ديگر جبران كنند. خوردن گوشت ماهي به دليل وجود اسيدهاي چرب ضروري براي مادران شيرده در طول ايام روزه داري بسيار مفيد است.

 سوپ، آب گوشت و مرغ نيز مي تواند در تامين آب بدن در ماه رمضان موثر باشد اما به دليل داشتن نمك بهتر است اين مواد غذايي در افطار يا شام مصرف شود. روزه داري نبايد موجب كمبود مواد ضروري بدن در زنان باردار شود. زنان بارداري كه قصد روزه داري در ماه رمضان را دارند بايد نياز غذايي بدن خود را در فاصله زماني افطار تا سحر تامين كنند. زنان باردار روزه دار بايد مراقب افت قند خون در ماه رمضان باشند.

افت قند خون موجب ايجاد كتوزيسم در زنان باردار مي شود كه تاثيرات سويي برسطح هوش و فعاليت هاي عصبي جنين دارد. بيماران ديابتي نوع اول كه در طول روز نيازمند تزريق چندين نوبت انسولين هستند بهتر است به گرفتن روزه در طول ماه رمضان اقدام نكنند. روزه به كنترل وزن بيماران ديابتي نوع دوم كه مشكل اضافه وزن دارند، كمك مي كند. بهتر است روزه داران افطار را با مايعات هم دماي بدن يا نسبتا گرم شروع كنند. نوشيدن آب سرد هنگام افطار مي تواند موجب نوسانات در ناحيه گوارش و درد در ناحيه معده يا شكم شود.

به گزارش انتخاب به نقل از اعتماد، بهترين فاصله زماني بين صرف افطار با شام دو تا سه ساعت است. صرف دو وعده غذايي بعد از افطار به گوارش آسان تر غذا توسط معده كمك مي كند و مانع از پرشدن ناگهاني حجم معده بعد از افطار مي شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
0
1
سفره مردم خاليه . اينقدر نسخه نپيچين .
نظرات بینندگان