arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۱۱۷
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۰

اضافه خدمت غيبت اوليه اعزامي‌ها بخشيده شد

جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا از بخشش سه ماه اضافه خدمت غيبت اوليه كليه اعزامي‌ها تا يكم شهريور ماه سال جاري بر اساس ابلاغ مقام معظم رهبري به مناسبت عيد سعيد فطر خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا از بخشش سه ماه اضافه خدمت غيبت اوليه كليه اعزامي‌ها تا يكم شهريور ماه سال جاري بر اساس ابلاغ مقام معظم رهبري به مناسبت عيد سعيد فطر خبر داد.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، سردار ابراهيم كريمي روز يكشنبه افزود: افرادي كه در طول دوران خدمت فرار نكرده يا دستگير نشده باشند، بر اساس اين ابلاغيه بخشيده مي‌شوند.

وي ادامه داد: مشمولان براي گرفتن اين بخشودگي نيازي به مراجعه به سازمان وظيفه عمومي ندارند و در چند روز آينده اين بخشنامه به نيروهاي مسلح ابلاغ خواهد شد.

كريمي با بيان اينكه افرادي كه بيش از شش ماه اضافه خدمت يا غيبت دارند از اين بخشودگي مستثني هستند، خاطرنشان كرد: البته با بخشودگي اين سه ماه، محروميت‌ها همچنان براي اين افراد تا پايان دوران قانوني سربازي ادامه خواهد داشت.

بهره‌مندي يك سوم از سربازان از اين بخشودگي

سازمان‌ها و ادارات حق ندارند از سربازان غايب استفاده كنند

به گفته جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا، حدود يك سوم از سربازان، از اين قانون بهره‌مند مي‌شوند.

وي با بيان اينكه با اجراي اين قانون، بخشي از مراجعات به سازمان وظيفه عمومي كم خواهد شد، گفت: مشمولان توجه داشته باشند كه هيچ تضميني مبني بر اجراي اين قانون وجود ندارد و پيشنهاد ما به مشمولان اين است كه در موعد مقرر خود را به سازمان وظيفه عمومي براي اعزام به خدمت معرفي كنند.

كريمي درباره مشمولان غايب در سال90 اظهاركرد: بر اين اساس دستورالعمل‌هايي در سازمان تهيه و به واحدهاي انتظامي در سراسر كشور ابلاغ مي‌شود كه محدوديت‌هايي مطابق ماده 10 قانون براي مشمولاني كه در زمان مقرر، خود را به سازمان معرفي نكرده‌اند، در نظر گرفته مي‌شود.

به گفته وي اين محدوديت‌ها مواردي از قبيل عدم صدور گواهينامه، عدم دريافت وام بانكي، ممنوعيت جابجايي اسناد دولتي و غيره است.

جانشين رييس وظيفه عمومي ناجا با اشاره به افزايش هماهنگي تخصصي ميان پليس و سازمان تصريح كرد: در اين‌باره اطلاعات فرد غايب به كلانتري‌هاي محل زندگي مشمولان داده خواهد شد و آنان موظفند به آدرس فرد مراجعه و اطلاعيه لازم را به وي ابلاغ و بررسي كنند كه چه مشكلات و معذوريت‌هايي سبب غيبت آنان شده است.

كريمي ادامه داد: در ساير سيستم‌هاي تخصصي ناجا نيز اطلاعات مشمولان غايب موجود است و علاوه بر جلوگيري از ارائه خدمات به اين افراد با سازمان‌هايي كه نسبت به بكارگيري اين افراد به عنوان نيروي كار خود اقدام كرده‌اند، برخورد مي‌شوند چرا كه سازمان‌ها و ادارات مطابق قانون حق ندارند از سربازهاي غايب استفاده كنند.

به گزارش ايسنا، كريمي با بيان اينكه در بعضي موارد نيز دستگيري مشمولان غايب را در دستوركار قرار داديم، افزود: از افراد دستگيرشده تعهد گرفته مي‌شود كه در موعد مقرر به سازمان وظيفه عمومي مراجعه و نسبت به اعزام خود در تاريخ تعيين شده اقدام كنند.

به گفته وي آن دسته از مشمولاني كه براي آنان يكبار برگه اعزام به خدمت ارسال شده است، براي بار دوم يك برگ قرمز رنگ نيز تحت عنوان اخطاريه صادر مي‌شود كه براي بار اول سه ماه و در صورتي كه كلانتري‌ها براي دستگيري اين فرد اقدام كنند شش ماه اضافه خدمت به آنان تعلق خواهد گرفت.

جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا درباره آن دسته از مشمولاني كه در تاريخ اعزام به خدمت خود با معذوريت‌هايي مواجه مي‌شوند نيز گفت: اين افراد بايد زماني كه برگه آماده به خدمت به دست آنها مي‌رسد به حوزه‌هاي وظيفه عمومي مراجعه كنند و در آنجا معذوريت‌ها و مشكلات خود را بيان كنند تا مشمول اضافه خدمت‌هاي مقرر در قانون نشوند.

وي ابراز اميدواري كرد كه در آينده‌اي نزديك تعداد سربازان غايب در كشور به كمترين حد ممكن برسد و مشكل خاصي پيش نيايد.

حدود 15 درصد كل افراد اعزامي را غايبان تشكيل مي‌دهند

مراجعه روزانه حدود هشت‌هزار نفر به واحدهاي وظيفه عمومي ناجا

به گزارش ايسنا، جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر آمار مشمولان غايب در سراسر كشور با بيان اينكه تعداد مشمولان قابل ذكر نيست خاطرنشان كرد: معمولا از ميان كل افراد اعزامي حدود 15 درصد آنان را افراد غايب تشكيل مي‌دهند كه بخشي از اين افراد نيز بعد از مراجعه به سازمان غيبتشان موجه تشخيص داده مي‌شود.

كريمي با بيان اينكه امسال طرحي در دست اجرا داريم تا مراجعه حضوري افراد به سازمان وظيفه عمومي را به حداقل برسانيم به مراجعه روزانه 7 تا 8 هزار نفر به واحدهاي وظيفه عمومي در سراسر كشور اشاره كرد و گفت: تغييرات اساسي را در سايت سازمان و اطلاع‌رساني خود را در‌اين‌باره افزايش داديم، در كنار آن تلفن گوياي 09680 را براي پاسخگويي شبانه‌روزي به مشمولان در نظر گرفتيم.

كريمي با بيان اينكه متاسفانه هنوز به نتيجه ايده‌آل كارها و اقدامات خود در اين‌ باره نرسيده‌ايم، ابراز اميدواري كرد كه تداوم اين قبيل اقدامات كاهش حضوري مراجعه افراد به سازمان و حوزه‌هاي وظيفه عمومي را باعث شود.

وي درباره نحوه درخواست صدور كارت المثني پايان خدمت با بيان اينكه بخشي از فعاليت‌هاي خود در اين زمينه را به پليس +10 ارجاع داده‌ايم، اظهار كرد: رسيدگي‌هاي لازم براي صدور كارت المثني براي افراد نيز در اين بخش از پليس انجام مي‌شود.

وي با بيان اينكه صدور كارت معافيت تحصيلي مشمولاني كه در دانشگاه قبول شده‌اند در گذشته داراي مراحل متعددي بود و بعضا تا چندين‌ماه نيز به طول مي‌انجاميد گفت: در حال حاضر با تغييراتي كه ايجاد كرده‌ايم اين دسته از افراد مي‌توانند با مراجعه به دانشگاه محل تحصيل خود و دفاتر پليس +10 برگه موقت معافيت تحصيلي خود را دريافت كنند و سپس در يك دوره حدودا يك ماهه كارتهاي معافيت تحصيلي براي اين افراد صادر شده و به دانشگاه محل تحصيل آنان ارجاع مي‌شود.

علت كاهش ميل افراد براي اعزام به سربازي در سازمان آسيب‌شناسي شد

تمايل بعضي از افراد براي رفتن به سربازي كم است

جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا درباره آسيب‌شناسي اين سازمان درباره علت كاهش ميل افراد براي رفتن به سربازي گفت: ما در دفتر تحقيقات وظيفه عمومي ناجا درباره موضوعات و علل غيبت سربازان بررسي‌هاي لازم را انجام داده‌ايم اما به هر حال تمايل بعضي از افراد براي رفتن به سربازي كم است و من فكر مي‌كنم اگر شرايط و تسهيلاتي كه در حال حاضر براي سربازان ايجاد شده، افزايش يابد، شاهد كاهش عدم رغبت اين افراد براي حضور در سربازي باشيم.

به گفته وي به دليل وجود همين غيبت است كه قانونگذار محدوديت‌هايي را براي افرادي كه به سربازي نمي‌روند ايجاد كرده است.

كريمي ادامه داد: البته يكسري تغييرات نيز مانند كوتاه‌شدن دوره سربازي، تسهيل شرايط خروج از كشور و ... از جمله تغييراتي است كه پس از آسيب‌شناسي مشكلات در نظر گرفته شده است.

افزايش حقوق سربازان در حال خدمت

معافيت ريالي براي مشمولان در داخل كشور نداريم

به گزارش ايسنا، جانشين رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا از افزايش حقوق سربازان در حال خدمت خبر داد و گفت: در قانون جديد وظيفه عمومي براي حقوق و مزاياي سربازان رشد قابل توجهي پيش‌بيني شده، اما با توجه به زياد بودن بار مالي اين قانون و اين كه دولت بايد تامين اين مبلغ را مي‌پذيرفت، قانون مذكور پس از طي مراحل تصويب در مجلس شوراي اسلامي در شوراي نگهبان متوقف شده كه در همين رابطه كارگروهي در سازمان تشكيل شد و بر اساس آن توافقاتي صورت گرفت كه افزايش حقوق براي مشمولان ايجاد شود تا بتوانند بهتر از شرايط استفاده كنند.

كريمي با بيان اينكه نمي‌توان تاريخ دقيقي براي اجراي اين قانون اعلام كرد، ابراز اميدواري كرد كه تا چندماه آينده افزايش قابل توجهي در حقوق سربازان ايجاد شود.

به گفته وي علاوه بر افزايش حقوق، مزاياي ديگري نيز براي مشمولان در نظر گرفته شده است.

وي در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر معافيت ريالي براي مشمولان در داخل كشور نداريم درباره طول مدت سربازي گفت: در حال حاضر طول مدت سربازي تغييري نداشته اما ما همه‌ ساله بررسي‌هايي را دراين‌باره انجام مي‌دهيم و با توجه به نياز كشور و اتفاقات جاري، تصميماتي مبني بر افزايش يا كاهش طول مدت سربازي اتخاذ مي‌شود.

كيوسك‌هاي خدمات نظام وظيفه توسعه مي‌يابد

وي درباره كيوسك‌هاي خدمات نظام وظيفه تصريح كرد: در حال حاضر تنها يك كيوسك در ضلع غربي سازمان وظيفه عمومي به طور آزمايشي از صبح تا اوايل غروب به مشمولان خدمات ارايه مي‌كند و در صورتي كه اين طرح موفق باشد، اين كيوسك‌ها را در سراسر كشور توسعه داده و ساعت كار آن را 24 ساعته مي‌كنيم.

كريمي ادامه داد: در حال حاضر 10 نوع خدمات توسط اين كيوسك‌ها ارائه مي‌شود كه معافيت پزشكي، تحصيلي،‌ تاريخ اعزام و ... مشمولان از طريق وارد كردن شماره ملي به اين دستگاه قابل رويت خواهد بود.

وي درباره تمهيدات سازمان وظيفه عمومي ناجا درباره ارتقاي كيفي زندگي سربازان در طول مدت سربازي گفت: وظيفه ما در حوزه مشمولان و ارجاع آنان به مراكز آموزشي است و از آنجا به بعد سازمان نيروهاي مسلح بر اساس استاندارد و داشته‌هايي خود عمل مي‌كند.

وي در خصوص سنوات تحصيلي مشمولاني كه در دانشگاه‌ها تحصيل مي‌كنند، خاطرنشان كرد: در ارتباط با اين امر سقف قانوني براي زمان تحصيل افراد در نظر گرفته شده و چنانچه افراد بيشتر از اين مدت مشغول تحصيل باشند، بايد با مراجعه به كميسيون‌هايي كه در دانشگاه‌ها وجود دارد دلايل و معذوريت‌هاي خود را ذكر كنند و در صورت تاييد اين واحدها و ابلاغ آنان به سازمان، اين افراد به مدت دو ترم مي‌توانند در دانشگاه‌ها ادامه تحصيل دهند.

به گفته كريمي سازمان وظيفه عمومي بر اين بارو است كه بايد به افراد كمك كرد تا تحصيلات خود را به اتمام برسانند اما اگر فردي در طول مدت تعيين شده واحدهاي كمي را پاس كرده باشد ادامه تحصيل وي به دوران بعد از سربازي موكول مي‌شود.

انهدام هشت باند جعل و دستگيري 80 نفر در اين‌ رابطه

جانشين رييس وظيفه عمومي ناجا در ادامه از انهدام هشت باند جعل و دستگيري 80 نفر در اين‌باره خبر داد و گفت: با توجه به اين كه از دو سال گذشته كارت‌هاي معافيت تحصيلي و از ابتداي تيرماه سالجاري كارت‌هاي پايان خدمت نيز به صورت هوشمند صادر مي‌شود، امكان جعل اين كارت‌ها وجود ندارد و جعل در مراحل ابتدايي و غيره صورت مي‌گيرد؛ البته افرادي كه از اين سيستم استفاده كنند با توجه به سيستم كارت‌هاي هوشمند شناسايي خواهند شد.

به گزارش ايسنا، كريمي با بيان اينكه داشتن كارت ايثارگري والدين، اعتبار خاصي براي كاهش خدمت سربازي فرزندان نيست، تصريح كرد: آنچه كه موجب كسر خدمت افراد مي‌شود، حضور پدر مشمول در جبهه به ازاي هر شش ماه 2 ماه كاهش، تا سقف 9 ماه است. البته فرزند افرادي كه بيش از 30 ماه سابقه حضور در جبهه‌ها را دارند، از خدمت سربازي معاف شده و تنها بايد دوره آموزشي را طي كنند.
نظرات بینندگان