arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۲۹۷
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۰ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۰

خداحافظي با برفک ها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سيد مصطفي حسيني راد: در همه سالهاي گذشته وقتي بحث «ماهواره» و فراگير شدن آن به ميان آمده و خطرهاي آن گوشزد شده است، بلافاصله صحبت از «برخورد» با اين پديده عصر ارتباطات را شنيده ايم؛ اين برخوردها هم هميشه از نوع برخوردهاي سلبي بوده و نه ايجابي. يعني ما، همواره به جاي اينکه به فکر يافتن راههاي درست براي استفاده از فناوري هاي جديد باشيم اول به فکر «حذف» آن افتاده ايم!
در اينکه بسياري و بلکه بيشتر برنامه هاي شبکه هاي ماهواره اي خالي از فايده است و بسياري از آنها نيز براي فرهنگ ما و تربيت کودکان و نوجوانان مان مضر است ترديدي نيست، اما اين موضوع نبايد باعث شود ما از درست انديشيدن درباره يک مسأله مهم و يافتن راه حلهاي آن غفلت کنيم.
يکي از کارهاي خوبي که در يکي دو سال گذشته از سوي صدا و سيما که همواره هم متهم به انفعال در برابر شبکه هاي ماهواره اي بوده، انجام شده، راه اندازي سامانه پخش ديجيتال شبکه هاي تلويزيوني در کشور است.
اين سامانه البته مزاياي زيادي دارد که يکي از آنها ايجاد بستري براي مقابله بهتر با هجوم شبکه هاي ماهواره اي است . اين بستر وقتي قابل استفاده است که صدا و سيما نسبت به راه اندازي شبکه هاي بيشتر و متنوع تر اقدام کند.
اما سامانه پخش ديجيتال چه مزايايي براي مردم و در واقع مخاطبان تلويزيون دارد؟ لازم است به شما اين اطمينان را بدهم که اين مزايا آن قدر هست که ارزش هزينه پنجاه- شصت هزارتوماني را براي خريد يک دستگاه «ست تاپ باکس» که به آن DVB-گ هم مي گويند داشته باشد!
همه کساني که هم اينک از سامانه سنتي دريافت امواج تلويزيوني يا همان «سيستم آنالوگ» استفاده مي کنند، خوب مي دانند که با وزيدن هر بادي که مقداري جهت آنتن آنها را عوض مي کند يکي دو تا از شبکه هاي آنها محو يا اسير طوفان برفکها مي شود! تازه اين در شرايطي است که منطقه محلي آنها قابليت دريافت همه يا بيشتر شبکه هاي هفتگانه آنالوگ را که در حال حاضر پخش مي شود، داشته باشد. اگر شما بدشانس باشيد و در يک نقطه کور از لحاظ دريافت امواج تلويزيوني سکونت داشته باشيد يا همسايه روبرويي يا کناري يا پشت سري شما در حال بالا بردن آسمان خراشش باشد، ديگر اميدي به داشتن يک تلويزيون به قول قديمي ها بدون برفک نخواهيد داشت!
سيستم پخش ديجيتال پاسخي براي همه اين مشکلات شماست! شما با داشتن يک دستگاه دريافت امواج ديجيتال که قيمت آن در بازار با توجه به قابليت هاي جنبي آن بين 50 تا 80 هزارتومان است بر همه اين مشکلات پيروز خواهيد شد. ديگر لازم نيست يک نفر را روي پشت بام بفرستيد و دايم داد بزنيد که بچرخان و بچرخان! سيستم ديجيتال، کيفيت تصويري عالي را براي شما به ارمغان مي آورد و شما مي توانيد براي هميشه خاطره «برفک ها» را در ذهنتان به بايگاني بسپاريد.
کيفيت تصوير mpeg4 در اين سامانه، حتي بالاتر از کيفيت امواج شبکه هاي ماهواره اي است. شما در اين سيستم کيفيت صداي بهتري را هم خواهيد داشت. علاوه بر اينکه اين سيستم قابليت اضافه کردن چندين باند صدا، زيرنويس، تله تکست و قابليتهايي مثل به روز رساني نرم افزار گيرنده شما از طريق فرستنده و ضبط برنامه هاي دلخواه روي حافظه هاي جانبي را خواهد داشت.
گ - پمث ها مثل گيرنده هاي قديمي، محدود به دريافت چند شبکه نيستند و اين قابليت را دارند که صدها شبکه تلويزيوني و هزاران شبکه راديويي را دريافت کنند و اين موضوع، دست صدا و سيما را هم براي تحرک بيشتر و افزودن بر شبکه ها باز خواهد گذاشت. در حال حاضر هم 15 شبکه تلويزيوني و 10 شبکه راديويي از طريق اين سامانه در حال پخش است که مخاطبان صدا و سيما در بيشتر مراکز استان و شهرهاي بزرگ مي توانند آن را دريافت کنند.
اين روزها با ورود سيل آساي تلويزيونهاي ال. سي. دي و ال. اي. دي به بازار که در حال تصرف خانه ها هستند، ديگر کيفيت قديمي امواج آنالوگ به هيچ وجه پاسخگو نيست. اين تلويزيونها با امکانات فراواني که دارند نياز به ورودي خوب امواج ديجيتال هم خواهند داشت تا بتوانند بهترين کيفيت را به شما بدهند.
قبل از خريد دستگاه «ست تاپ باکس» يا DVB-گ به چند نکته توجه کنيد. بعضي از مدلهاي جديد تلويزيونهاي ال. اي. دي، گيرنده ديجيتال را به صورت استاندارد روي خود دارند و نيازي به خريد دستگاه DVB-گ براي آنها نيست. هنگام خريد گيرنده ديجيتال توجه کنيد که پول اضافي بابت استفاده اي که نمي کنيد نپردازيد! همه دستگاههاي DVB-گ مورد تأييد سازمان صدا و سيما با هر قيمتي، همه شبکه ها را با کيفيت يکسان پخش مي کنند و اختلاف قيمت آنها مربوط به شکل ظاهري و قابليت پشتيباني از فرمتهاي مختلف تصويري است که معمولاً حرفه اي ها از آنها استفاده مي کنند.
خوشبختانه اين دستگاهها قابليت دريافت امواج ماهواره را ندارند، اما بايد قبل از خريد مطمئن شويد که اين سامانه در شهر شما راه اندازي شده باشد.
نظرات بینندگان