arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۴۷۲
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۵ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۰

اجرای 24طرح برای حل مشکل دریاچه ارومیه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر طرح ملی حفاظت از تالابهای ایران گفت :اجرای 24 طرح برای حل مشکل دریاچه ارومیه به تصویب رسیده و 13 هزار و 200 میلیارد ریال برای آن بودجه در نظر گرفته شده است.

به گزارش انتخاب ، علی نظری دوست در مصاحبه با بخش گفتگوی خبری شبکه دوم سیما افزود : شرایط تالاب دریاچه ارومیه مناسب نیست اما مجموعه فرآیندهایی باعث این موضوع شده است .

وی افزود: روند بارش در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه در یک ونیم دهه اخیر کاهشی بوده است .

نظری دوست گفت: میزان عوامل طبیعی تاثیر گذار در کاهش آب دریاچه ارومیه از جمله خشکسالی 67 درصد و تاثیر مجموعه فعالیت های انسانی در این فرایند 33 درصد بوده است .

وی افزود:متوسط ابی که به طور سالیانه به دریاچه ارومیه می ریخت 4 و شش دهم میلیارد متر مکعب بود اما در سالهای اخیر این میزان به کمتر از یک چهارم رسیده است و در حال حاضر حدود یک میلیارد متر مکعب اب وارد این دریاچه می شود .

وی گفت : انتقال آب از حوزه های دیگر به حوزه دریاچه ارومیه یکی از راهکارهای حل مشکل این دریاچه است؛ نیاز سالیانه دریاچه ارومیه 3 و یک دهم میلیارد متر مکعب اب است تا این دریاچه پویا وزنده بماند .

مدیر طرح ملی حفاظت از تالابهای ایران گفت: برنامه جامع مدیریت دریاچه ارومیه با مشارکت همه دستگاههای اجرایی نوشته شده و از سال 84 این کارانجام شده است و کارشناسان بین المللی نیز بر این فرآیند صحه گذاشته اند .

نظری دوست افزود: ما باید اب مورد نیاز دریاچه را از موجودی حوزه تامین کنیم و طرح های اجرایی می تواند به این فرایند کمک کند .

وی گفت: باید 15 میلیارد متر مکعب اب به دریاچه ارومیه وارد شود تا دریاچه به شرایط طبیعی برسد .

استاندار آذربایجان غربی نیز در مصاحبه با این برنامه گفت : تصمیم جدی برای تشکیل کارگروه ویژه برای دریاچه ارومیه در فروردین سال گذشته اتخاذ شد .

جلال زاده افزود : طبق نظر کارشناسان وزارت نیرو در 13 سدی که در استان مورد بهره برداری قرار داده حداکثر یک ونیم میلیارد متر مکعب آب را ذخیره می کند و اکنون 750 میلیون متر مکعب آب پشت این سدها است که تاثیری در کاهش آب دریاچه ارومیه ندارد .

وی با اشاره به اینکه برای احیای دریاچه ارومیه تصمیمات بسیار خوبی گرفته شده است گفت:انتقال اب از حوزه های دیگریکی از راهکارها است که کارهایی در این زمینه از سال گذشته شروع شده است .

جلال زاده گفت:در سال 89 هشت هزار هکتار ابیاری تحت فشار در استان اجرا کردیم و امسال نیز 17 هزار هکتار را پیش بینی کردیم که یک نهضت به شمار می رود .

وی افزود: سهم دولت در ارائه تسهیلات برای آبیاری تحت فشار از 70 درصد به 85 درصد رسیده و این تسهیلات در مناطق محروم رایگان خواهد بود .

جلال زاده گفت: موضوع انتقال اب رودخانه گلاسه به دریاچه ارومیه در یک فرایند چهار ساله انجام خواهد شد .

استاندار اذربایجان شرقی نیز در مصاحبه با این برنامه گفت : این استان صنعتی است اما از سال 83 از شکل گرفتن صنایع آب بر در این استان جلوگیری شد .

بیگی افزود : ما اقداماتی در استان برای انتقال آب حوزه ارس به حوزه دریاچه ارومیه انجام داده ایم و با پشتیبانی دولت این کار با سرعت پیش خواهد رفت .

وی گفت : ما قابلیت انتقال سالیانه بیش از نیم میلیارد متر مکعب آب را به حوزه دریاچه ارومیه خواهیم داشت.

بیگی افزود: حدود 30 درصد این طرح اجرایی شده است و این کار در سه سال اینده به سرانجام می رسد.

وی گفت: استفاده از باروری ابرها نیز در حوزه دریاچه ارومیه انجام شد و امسال شاهد افزایش 20 درصدی در نزولات این حوزه بودیم .
نظرات بینندگان