arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۸۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۳ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۰

"تهراني‌ها خوب ماليات نمي‌دهند"

رييس كل سازمان امور مالياتي با اعلام رشد بيش از 30 درصدي درآمد‌هاي مالياتي گفت: تا پايان مرداد‌ماه در بخش ماليات مستقيم با 28 درصد رشد نسبت به سال قبل 87 درصد بودجه محقق شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس كل سازمان امور مالياتي با اعلام رشد بيش از 30 درصدي درآمد‌هاي مالياتي گفت: تا پايان مرداد‌ماه در بخش ماليات مستقيم با 28 درصد رشد نسبت به سال قبل 87 درصد بودجه محقق شده است.

به گزارش انتخاب، علي عسكري در نشست خبري خود با اشاره به اين‌كه در ماليات‌هاي غيرمستقيم با 52 درصد رشد نسبت به سال گذشته 73 درصد بودجه محقق شده است، افزود: سرجمع ماليات‌هاي مستقيم و غيرمستقيم نسبت به سال گذشته، 32 درصد افزايش يافته است.

او ادامه داد: در بخش ماليات‌هاي اشخاص حقوقي در اين مدت با 29 درصد رشد، 89 درصد بودجه در بخش ماليات بر درآمد اشخاص حقيقي با 24 درصد رشد، 96 درصد بودجه و در بخش ماليات بر ثروت با 29 درصد رشد، 91 درصد بودجه‌ پنج ماهه محقق شده است.

او هم‌چنين اعلام كرد كه در بخش ماليات بر ارزش افزوده كالا، 56 درصد رشد حاصل شده كه 68 درصد بودجه را محقق كرده است.

به گفته‌ عسكري، ماليات بر فروش فرآورده‌هاي نفتي با 137 درصد رشد مواجه بوده كه بخش زيادي از آن ناشي از فروش بنزين 400 توماني و 700 توماني بوده است.

رييس كل سازمان امور مالياتي با بيان اين‌كه موضوع اصلاح قانون ماليات در كارگروه تحول اقتصادي به طور مرتب پيگيري مي‌شود، گفت: فاز جديد طرح جامع مالياتي از دو ماه پيش آغاز شده و از اواسط سال آينده اجراي آزمايشي آن آغاز مي‌شود.

عسكري هم‌چنين با اعلام اين‌كه در دوره‌ اخير چهار ميليون و 400 هزار اظهارنامه مالياتي دريافت شده است، گفت: از اين تعداد يك ميليون و 916 هزار اظهار‌نامه به صورت الكترونيكي دريافت شد و اين نشان مي‌دهد كه دست كم 40 درصد از مردم نسبت به الكترونيكي‌شدن كار، واكنش مثبت نشان داده‌اند.

به گفته‌ او در استان قزوين همه اظهار‌نامه‌ها به صورت الكترونيكي ارائه شده است، اما در استان تهران استقبال از اين طرح، چندان رضايت‌بخش نبوده است.

عسكري گفت: به‌طور كلي در تهران از طرح‌هاي مالياتي خوب استقبال نمي‌شود و در واقع مي‌توان گفت تهراني‌ها خوب ماليات نمي‌دهند، چون بخش زيادي از فعاليت‌هاي اقتصادي در اين استان متمركز است و شناسايي فعالان اقتصادي در تهران سخت‌تر است.

رييس كل سازمان امور مالياتي در ادامه‌ نشست خبري به موضوع ماليات بر ارزش افزوده پارچه‌فروشان اشاره كرد و با بيان اين‌كه ماه رمضان ركود بازار اين صنف است، گفت: تعداد اندكي در راسته مشخصي از بازار تهران اعتصاب كرده‌اند كه طي چند مرحله ما با آنها توافقاتي براي اجراي قانون و بازكردن واحد‌ها داشتيم، اما متاسفانه اين عده به توافق‌ها پايبند نماندند.

وي با اشاره به ديدار مشترك مسوولان سازمان امور مالياتي و روساي اتحاديه‌هاي متحد با پارچه‌فروشان با كميسيون اقتصادي مجلس و هيات رييسه مجلس براي حل اين موضوع گفت: حتي در توافق‌ها قرار شد عمده‌فروشان پارچه كه از سال 88 مشمول قانون ماليات بر ارزش افزوده بودند، از بخشش جريمه برخوردار شوند و اظهار‌نامه‌ خود را ارائه كنند، با اين وجود اعتراض‌ها ادامه يافت.

او افزود: تا چند روز پيش پارچه‌فروشان معتقد بودند به دليل عدم آموزش نمي‌تواند قانون را اجرا كند، ولي به تازگي مدعي شدند كه بايد اجراي قانون پنج سال به تعويق بيفتد. آنها هيچ كدام از توافقات را اجرا نكردند، با اين وجود ما اعلام مي‌كنيم كه اجراي قانون حتمي است.

عسكري درباره‌ آخرين وضعيت اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده براي صنف طلافروش نيز گفت: تاكنون بيش از 13 هزار طلا‌فروش براي اجراي قانون ثبت‌نام كردند و 11 هزار نفر اظهار‌نامه ارائه كردند.

وي با تاكيد بر اين‌كه ماليات بر ارزش افزوده از مردم به عنوان مصرف‌كننده‌ نهايي دريافت و توسط واحد صنفي به دولت پرداخت مي‌شود، گفت: در اين ميان مردم كه ماليات‌دهنده‌ اصلي هستند، هيچ‌وقت به ما اعتراض نكردند، اما برخي از اصناف كه تنها نقش واسط دارند، اعتراض مي‌كنند.

وي در پاسخ به سوالي درباره ماليات بر ارزش افزوده سكه نيز گفت: بانك مركزي براي فصل بهار 3.5 ميليارد تومان ماليات بر ارزش افزوده سكه پرداخت كرده است و در دوره‌ جديد نيز از اول تا 15 مهرماه اظهار‌نامه فصل تابستان را ارائه مي‌كند.

وي افزود: فعلا از سكه‌اي كه جديد توسط بانك مركزي به بازار وارد مي‌شود، ماليات بر ارزش افزوده دريافت مي‌شود و از سكه‌هايي كه توسط مردم خريد‌ و فروش مي‌شود، ماليات اخذ نخواهد شد.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، وي با اشاره به اين‌كه از سال آينده قانون ماليات بر ارزش افزوده براي خرده‌فروشان عملياتي خواهد شد، نصب دستگاه‌هاي pos در واحد‌هاي صنفي را الزامي دانست و گفت: با نصب اين دستگاه مبادلات اقتصادي به خوبي رهگيري و ماليات بر ارزش افزوده اخذ مي‌شود.
نظرات بینندگان