arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۱۷۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۰

رييس حفاظت محيط زيست: نگراني‌ها در خصوص درياچه اروميه جدي است

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تأکيد بر اينکه نگراني‌ها در خصوص درياچه اروميه جدي است، افزود: بحث درياچه اروميه به عنوان يک معضل مهم، دغدغه مردم استان‌هاي آذربايجان‌غربي، آذربايجان‌شرقي و کردستان به عنوان ذينفعان درياچه اروميه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تأکيد بر اينکه نگراني‌ها در خصوص درياچه اروميه جدي است، افزود: بحث درياچه اروميه به عنوان يک معضل مهم، دغدغه مردم استان‌هاي آذربايجان‌غربي، آذربايجان‌شرقي و کردستان به عنوان ذينفعان درياچه اروميه است.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، سيد محمدجواد محمدي‌زاده در جمع خبرنگاران در زنجان، تغيرات اقليمي را به عنوان بخش مهمي از وضعيت ايجاد شده در خصوص درياچه اروميه عنوان کرد و با بيان اينکه بيش از 60 درصد علت وضعيت بحراني درياچه اروميه طبيعي و مربوط به اقليم است، افزود: اقليم‌ها متفاوت، ميزان بارش‌ها کم و خشکسالي حادث شده است و مجموعه عوامل طبيعي دست به دست هم داده‌اند تا وضعيت درياچه اروميه به صورت فعلي باشد.

وي 36 تا 37 درصد علت وضعيت پيش آمده در درياچه اروميه را مربوط به عوامل غيرطبيعي و دخالت‌ها و دخل و تصرف‌هاي انساني دانست و تصريح کرد: برخي برداشت‌هاي غيرمجاز و خارج از عرف نيز نقش مهمي در خشک شدن درياچه اروميه داشته است.

محمدي‌زاده با بيان اينکه مردم از آب رودخانه‌هاي تغذيه کننده درياچه اروميه برداشت‌هاي غيرمجاز و بيش از حد انجام مي‌دهند، اظهار کرد: سابق بر اين در محدوده درياچه اروميه 320 هزار هکتار اراضي زير کشت از آب اين درياچه و رودخانه‌هاي تغذيه کننده استفاده مي‌شد که اين ميزان در 50 سال اخير به 680 هزار هکتار افزايش يافته است.

وي از برنامه‌ريزي دولت از دو سال گذشته براي رفع مشکلات مربوط به درياچه اروميه خبرداد و گفت: جابه‌جايي حوزه به حوزه انتقال 700 ميليون مترمکعب آب از آب‌ريز کردستان که در حال حاضر در حال انجام است، تا به امروز 15 درصد پيشرفت فيزيکي داشته و در طي پنج سال اجرا مي‌شود.

محمدي‌زاده، طرح انتقال آب از رودخانه ارس را از ديگر راهکارها در خصوص بهبود وضعيت موجود در درياچه اروميه عنوان کرد و افزود: مطالعات طرح انتقال آب از رودخانه ارس به درياچه اروميه صورت گرفته و سرمايه‌گذار طرح نيز مشخص شده است، لذا اميدواريم کار اجرايي اين طرح نيز امسال آغاز شود.

وي اصلاح روش‌هاي آبياري و استفاده از روش‌هاي نوين آبياري را از ديگر موارد مورد توجه در زمينه بهبود وضعيت درياچه اروميه عنوان کرد و يادآور شد: وزارت جهاد کشاورزي موظف شده است در يک برنامه سه ساله، اصلاح روش‌هاي آبياري را بکار گرفته و شبکه بانکي نيز مساعدت‌هاي لازم را در اين خصوص انجام دهد، لذا پيش‌بيني مي‌شود با شروع فرآيند موردنظر، يک ميليون مترمکعب آب صرف‌جويي شود.

محمدي‌زاده، بارور کردن ابرها در راستاي تغذيه آب به درياچه اروميه را يادآور شد و گفت: 60 ميلي‌متر با روش بارور کردن ابرها افزايش بارش در حوزه آب‌ريز درياچه اروميه داشتيم که در سال آبي جديد که از مهر ماه آغاز مي‌شود، اين کار را با سرعت ادامه خواهيم داد.

وي با تأکيد بر اينکه تجربه سال آبي گذشته در زمينه باروري ابرها تجربه موفقي بوده است، تصريح کرد: دستگاه‌هاي مرتبط موظف به مديريت يکپارچه درخصوص درياچه اروميه شدند و آبهاي منطقه‌اي آذربايجان غربي، شرقي و کردستان نيز موظف شدند حقابه درياچه ارميه را که 3/1 ميليون مترمعکب در سال است را تأمين کنند.

معاون رئيس‌جمهور همچنين خبر داد: سند ملي محيط زيست در آينده نزديک مصوب و ابلاغ مي‌شود.

محمدي‌زاده با بيان اينکه سند ملي توسعه يکسال و نيم گذشته و بعد از طي مراحل مختلف به شوراي عالي انقلاب فرهنگي جهت تصويب ارجاع داده شده است، افزود: بررسي‌هاي تخصصي در کميسيون تخصصي شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام گرفت و اين سند به صحن علني شورا راه يافت و برخي نقدها در اين سند منظور و قرار شد تا برخي بررسي‌ها توسط اين کميسيون صورت گيرد.

وي با تأکيد بر اينکه در برنامه پنجم توسعه، رويکرد مثبت در زمينه محيط زيست وجود دارد، اظهار کرد: موضوع تالاب‌ها از نکات مهم مورد توجه در برنامه پنجم توسعه مي‌باشد.

محمدي‌زاده با اشاره به اينکه در حال حاضر 24 تالاب ثبت شده در کنوانسيون رامسر وجود دارد، يادآور شد: تالاب‌هايي موجود، شامل تالاب‌هاي انزالي، اروميه، شادگان و هامون، شکننده‌اند که در همين راستا براي حفاظت از اين تالاب‌ها در برنامه پنجم، تصميمات خوبي اتخاذ شده است.

وي، موضوع کاهش آلايندگي 8 شهر کشور را بحث مهم در برنامه پنجم عنوان کرد و گفت: بحث کاهش آلايندگي هوا با محوريت تهران در برنامه پنجم مورد تأکيد است تا دولت، سياست‌هاي خاص را در اين زمينه اجرا کند تا موضوع رفع معضل ريزگردها در طي 5 سال نتيجه دهد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست بحث پسماندهاي حساس و خطرناک را از ديگر موارد مورد تأکيد در برنامه پنجم عنوان کرد و گفت: پسماندهاي صنعتي و بيمارستاني از اهميت ويژه‌اي برخوردار است که در همين راستا سازمان محيط زيست، متعهد شد تا با همکاري برخي دستگاه‌هاي مرتبط، بحث معضل پسماندهاي صنعتي را جمع‌آوري کند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نستر داموس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۳
0
1
تازه متوجه شدین جدی است؟؟؟؟
دریاچه
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۳
0
1
خسته نباشی!!!!
نظرات بینندگان