arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۵ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۰

لغو جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و مجمع روحانیون مبارز

اصلاح طلبان این روز‌ها همواره بر سر دوراهی‌اند. آمدن و نیامدن یا ماندن برای دیدار و گفتگوهای سیاسی و رفتن به تعطیلات. تاکنون که بدون هیچ تردیدی گزینه دوم انتخاب آن‌ها بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اصلاح طلبان این روز‌ها همواره بر سر دوراهی‌اند. آمدن و نیامدن یا ماندن برای دیدار و گفتگوهای سیاسی و رفتن به تعطیلات. تاکنون که بدون هیچ تردیدی گزینه دوم انتخاب آن‌ها بوده است.

جلسه مشترک شورای همانگی جبهه اصلاحات و شورای مرکزی مجمع روحانیون که قرار بود امروز برگزار شود لغو شد.

محمدعلی غریبانی، رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اعلام این خبر در گفتگو با فرارو گفت: پیش از این برنامه ریزی شده بود که امروز شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اعضای شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، دیدار داشته باشند با این حال با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی فصل تابستان و به دلیل اینکه تعداد زیادی از دوستان در سفر به سر می‌برند دیدار امروز لغو شد و به آینده موکول شد.

در حالی به گفته رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قرار بود این دیدار - که قطعا به ریاست سید محمد خاتمی برگزار می‌شد- دیداری دوستانه باشد که برخی منابع خبری اعلام می‌کنند که یکی از دستورات این جلسه گفتگو درباره انتخابات آتی مجلس و تصمیم گیری درباره حضور یا عدم حضور در این دوره از انتخابات بوده است.

با این حال لغو این جلسه نشان داد که اصلاح طلبان همچنان تعجلی در کار ندارند و تاکنون هیچ خطاب و عتابی؛ خواهش و درخواستی آن‌ها را برای بازگشت به عرصه سیاسی و اجتماعی و از همه مهم‌تر انتخاباتی متقاعد نکرده است که با حضور پررنگ خود بار دیگر فضای دو قطبی و رقابتی را ایجاد کنند تا شاید دوباره تنور انتخابات گرم شود.

اصلاح طلبان همچنان بیرون گود نشسته‌اند و عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی را به اصولگریان واگذار کرده‌اند و اکنون آن‌ها بازیگران اصلی صحنه سیاست ایران به‌شمار می‌روند و برهمین اساس نیز تنها صف‌بندی‌ها و نحوه یارگیری اصولگریان به موضوع تحلیل‌ها و تفسیرهای فعالان سیاسی و رسانه‌ای تبدیل شده است.

با این حال حضور یا غیبت اصلاح‌طلبان در فضای سیاسی کشور در وهله اول و نحوه حضور آن‌ها در وهله دوم هیچگاه از دید و نظر فعالان سیاسی اصولگرا و رسانه‌ها دور نمانده است. در این میانه نیز ابتدا برخی واکنش‌هایی از سوی سران اصولگرا و چهره‌های مطرح وابسته به آن‌ها درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو مطرح شد.

با این حال تلاش‌ها برای دوقطبی کردن فضای انتخابات هیچگاه متوقف نشد و بر همین اساس نیز از هفته گذشته زمزمه‌های مبنی بر حضور نواصلاح‌طلبان درعرصه انتخاباتی شنیده شده است و حتی برای آن‌ها مشابهه نسخه‌ای که اصوگریان پیش‌تر از آن بهره جسته‌اند (کمیته ۸+۷) تجویز شد و خبر از شکل‌گیری گروه ۱+۷ اصلاح‌طلبان دادند.

سایت‌های خبری هفته گذشته مدعی شکل‌گیری گروه ۱+۷ در میان اصلاح‌طلبان با حضور افرادی همچون سیدحسن خمینی، سیدهادی خامنه‌ای، محتشمی‌پور، مجید انصاری، رسول منتجب‌نیا، محمدرضا عارف، محسن هاشمی و صادق خرازی شدند. با این حال این خبر به سرعت تکذیب شد و مجید انصاری در واکنش به آن اعلام کرد: «این خبر همانند اخبار مشابهی از این دست کذب محض و ساخته و پرداخته برخی کانون‌های مشکوک سیاسی است که با اهدافی خاص جعل و منتشر می‌شود.» احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات نیز در این باره تاکید کرد که اصلاح‌طلبان هنوز هیچ تصمیمی برای انتخابات نگرفته‌اند و حضور سیدحسن خمینی در گروه موسوم به ۷+۱ درست نیست.

چنین بود، تیر دیگری که از چله‌‌ رها شد بازهم به هدف نخورد و فرمول پیشنهادی به مذاق اصلاح طلبان خوش نیامد چرا که در این فرمول چهره اصلی این طیف سیاسی بیرون مانده بود. چهره‌ای که به نظر می‌رسد هنوز مقبول اصلاح طلبان است و هرگونه رایزنی‌ها درباره آینده آن‌ها با حضور او انجام خواهد گرفت و به نوعی زلف اصلاح طلبان با سید محمد خاتمی گره خورده است و تصمیم او تصمیم اصلاح طلبان است.

بر همین اساس نیز اصلاح طلبان پذیرش حضور در انتخابات را مشروط کرده‌اند. مشروط به تحقق شروط و یا آنچه گفته می‌شود دغدغه‌های سید محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین است.

محمد جواد حق‌شناس از فعالان اصلاح طلب در این باره می‌گوید: چهره‌های اصلاح طلب پس از بیان دغدغه‌های آقای خاتمی پیرامون انتخابات، حداقل انتظارشان این بود که این سخنان ایشان که میانه و متناسب با فضای روز کشور بود با پاسخی مناسب مواجه شود. با این حال نه تنها پاسخ مناسبی به آن سخنان که به نوعی کف خواسته‌های اصلاح طلبان بود شنیده نشد بلکه این دغدغه و انتظار اصلاح طلبان برای فراهم کردن زمینه بازگشت دوباره به عرصه سیاسی و اجتماعی با نفی و نهی شدید روبرو شد که این امر خلاف انتظار اصلاح طلبان بود و همین موضوع تصمیم گیری‌ها را تا حدودی سخت‌تر کرده است.

محمدعلی غریبانی، رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی نیز چندی پیش در گفتگو با فرارو با تاکید بر تحقق دغدغه‌های سید محمد خاتمی به عنوان نخستین گام برای حضور اصلاح طلبان در عرصه سیاسی و انتخاباتی گفته بود: دغدغه‌های شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم از دغدغه‌های آقای خاتمی کمتر که نیست بلکه بیشتر هم هست با این حال دغدغه‌های ایشان به عنوان کف مطالبات اصلاح طلبان هم چنان مد نظر است و فکر می‌کنیم که شرکت در انتخابات نیازمند تحقق آن است.

به گفته چهره‌های شاخص جریان وابسته به اصلاح طلب حضور در هر انتخاباتی نیازمند میزان مشخصی از اعتمادسازی است و اصلاح طلبان در انتظار بازسازی دوباره فضای اعتماد در جامعه به منظور حضور فعال دوباره در عرصه سیاسی اجتماعی هستند. از این روی اصلاح طلبان معتقدند تا زمانی که فضای مورد نظر فراهم نشود ضرورتی برای تعجل در تصمیم گیری نیست و میان ماندن برای گفتگو درباره انتخابات و رفتن به تعطیلات بدون تردید تعطیلات و رفتن به سفر را انتخاب می‌کنند.

نظرات بینندگان