arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۶۸۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۰ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۰

معاون سیما در واکنش به خبر خودکشی دو نوجوان: تصفیه حساب سیاسی است!

رييس سازمان صداوسيما در پاسخ به اين پرسش كه آيا صداوسيما قصد ندارد از علائم هشداردهنده‌ي رسانه‌يي براي درجه‌بندي برنامه‌هاي خود به لحاظ سني استفاده كند، اظهار كرد: اينكه ما در تلويزيون كه داراي مخاطب انبوه است مرتبا سن را ذكر كنيم، بايد ديد چقدر عملياتي و كارآمد است؛ آيا در برخي از موارد اين موضوع تحريك بيشتر براي ديدن يك برنامه نيست؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس سازمان صداوسيما در پاسخ به اين پرسش كه آيا صداوسيما قصد ندارد از علائم هشداردهنده‌ي رسانه‌يي براي درجه‌بندي برنامه‌هاي خود به لحاظ سني استفاده كند، اظهار كرد: اينكه ما در تلويزيون كه داراي مخاطب انبوه است مرتبا سن را ذكر كنيم، بايد ديد چقدر عملياتي و كارآمد است؛ آيا در برخي از موارد اين موضوع تحريك بيشتر براي ديدن يك برنامه نيست؟

سيد عزت‌الله ضرغامي در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان كرد: ما در گذشته جلسات مشتركي را با روانشناسان و روانپزشكان درباره‌ي موضوعات متعدد از جمله رعايت طبقه‌بندي سني براي برنامه‌هاي خود در رسانه ملي داشته‌ايم و اين موضوع را بررسي كرده‌ايم.

وي به توجه صداوسيما و حركت اين رسانه در راستاي تخصصي شدن شبكه‌ها در آينده‌ي نزديك اشاره كرد و گفت: اگر ما شبكه‌ي مستقل كارتون و انيميشين را كه ويژه‌ي كودكان است، راه‌اندازي كنيم و اين كار در آينده انجام خواهد شد، آرام آرام خانواده‌ها را سوق مي‌دهيم كه براي كودكان خود شبكه‌ي خاصي را در نظر بگيرند ولي تا آن موقع مخاطب ما انبوه است و برنامه‌هاي سنگين معارف، دروس مراجع تقليد، دروس سطح بالاي فلسفي و پزشكي را نيز يك نوجوان و كودك نيز مي‌تواند نگاه كند.

ضرغامي ادامه داد: اين مسائل را در درجه‌ي اول بايد خانواده‌ها ارزيابي و كنترل كنند و در واقع برنامه‌ريزي كنند كه بچه‌هايشان چه چيزي را مشاهده كنند. در جلسه‌اي كه با روانشناسان درباره‌ي اين موضوع داشتيم و بحث اين بود كه اين كار را مشخصا انجام دهيم يا نه، كارشناسان شركت‌كننده در جلسه به دو قسمت تقسيم شدند؛ برخي معتقد بودند بايد اين كار را بكنيم و برخي معتقد بودند كه نبايد اين كار انجام شود و اين نشان مي‌دهد كه در بين متخصصان خود اين كار كه همه از اساتيد دانشگاه بودند، اختلاف نظر جدي است.

رييس سازمان صداوسيما با بيان اينكه كار رسانه، كار سختي است و بايد بتواند همه اين‌ها را جمع كند، گفت: بنابراين در مدل‌هايي كه ما انتخاب مي‌كنيم سعي مي‌كنيم به همه موارد توجه كنيم؛ مثلا يكسري كارهاي خوب توليد مي‌شود ولي به دليل همين مشكلاتي كه هست احساس مي‌كنيم پخش اين كارها از تلويزيون جمهوري اسلامي ايران به خاطر برخي از اين آسيب‌ها به صلاح نيست و برعكس آن نيز هست. برخي از كارهاي خوب اثرگذار و آموزنده است كه اگر بخواهيم خيلي حساسيت به خرج بدهيم ممكن است كه باعث شود كه بخش زيادي از توليدات مثبت‌مان را از دست بدهيم؛ براي نمونه در فيلم‌هاي پليسي يا حتي در يك گزارش خبري ممكن است كه مثلا نيروي انتظامي با راپل يك كار انتظامي انجام دهد و ممكن است وقتي يك بچه اين را مي‌بيند تحت تاثير قرار بگيرد و بخواهد با طناب از ساختمان خودشان پايين بيايد و به اين كار علاقمند شود. در اين موارد شما نمي‌توانيد زير آن گزارش خبري بنويسيد كه بچه‌هاي عزيز اين را نبينيد يا خانواده‌ها به بچه‌هايتان تذكر دهيد كه با طناب از بالا مثل پليس پايين نيايند.

رييس سازمان صداوسيما ادامه داد: براي حل اين موضوع به همكاري بيشتر خانواده‌ها و مراقبت آن‌ها احتياج است تا همه بتوانند وظايف خود را انجام دهند.

به گزارش ايسنا، دكتر علي دارابي ـ‌ معاون سيما ـ نيز شنبه ـ 26 شهريور ماه ـ درباره خودكشي دو پسر نوجوان كه گفته مي شود ناشي از تماشاي سريال‌هاي ماورايي است، گفت: آقاي افخمي جمله‌اي گفته بود كه به يكي از روزنامه‌ها كه تعداد برگشتي‌هاي آن بيش از فروشش است،‌ برخورده بود كه چرا به آقازاده‌ها حمله كرده است. در نتيجه چند روز عليه اين سريال كار كردند. خيلي از بزرگان به من گفتند كه به خاطر پيام آن كه هنرمندانه كار شده بود، ما گريستيم. برخي اشكالات وجود دارد و ما مي‌دانيم؛ بعضي از دوستان ما به رغم تاكيدات و سفارشات،‌ سريالشان را به موقع نرساندند كه مورد ايراد بود. برخي از سازندگان هم مي‌گفتند اگر سريال مناسبتي همزمان با پخش و بازخورد مخاطبان پيش برود، بهتر است؛ اما از نظر ما قبول نيست و ما ابلاغ كرديم كه كار بايد تمام شده و تحويل شده باشد. بخشي مربوط به ما و بخشي مربوط به عوامل است؛ گاهي ممكن است بازيگر اصلي سريال مريض شود.

معاون سيما با تاكيد دوباره بر دو نوجواني كه خودكشي كرده‌اند، تاكيد كرد: اين كه يك روزنامه بخواهد با يك برنامه‌ي تلويزيوني تصفيه حساب سياسي كند چه ربطي به توده‌ي مردم دارد؟
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۸
0
14
اگر سریالها تاثیری روی مخاطب نداره چرا شما اینقدر نگران اثرات مخرب فارسی 1 هستید ؟؟؟؟؟
نظرات بینندگان