arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۷۱۱
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۰۷ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۰

پاسخ بانک ملت به وزیر اطلاعات درباره اختلاس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالی که چندی پیش مدیرعامل بانک ملت عنوان کرده بود این بانک در ماجرای سوءاستفاده سه هزار میلیاردی درگیر نیست روز گذشته وزیر اطلاعات گفت که بانک ملت در زمینه پذیره‌نویسی بانک آریا تخلف کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصلحی در پاسخ به این سوال که گفته شده بانک ملت در قضیه اختلاس دخالت داشته و پذیره‌نویسی‌های بانک آریا در این بانک انجام شده است؟ اظهار کرد: پذیره‌نویسی‌ها آن‌جا صورت گرفته و نوع کاری که در مورد پذیره‌نویسی‌ها صورت گرفته در آن تخلف و اشکال است.

در 17 اسفند 1389 نماینده هیات موسس بانک در شرف تاسیس آریا در یک نشست خبری مشترک با مدیرعامل تامین سرمایه امین به راه‌اندازی بانک آریا اشاره کرده و گفته بود:‌ مقدمات تاسیس این بانک در سال 88 فراهم شد و بعد از تهیه اساسنامه مورد تایید بانک مرکزی، مجوز شورای پول واعتبار در اردیبهشت امسال اخذ شد.

دهقان با بیان اینکه 10 نفر از اشخاص حقیقی فعال در حوزه فولاد، مواد غذایی، فعالیت‌های ساختمانی و پیمانکاری اعضای هیات موسس این بانک هستند، خاطر نشان کرده بود: بانک آریا آخرین بانکی است با سرمایه 200 میلیارد تومان تاسیس می‌شود.

به این ترتیب و بر اساس اعلام فرابورس در آن زمان پذیره نویسی بانک آریا در 21 اسفند 89 با معامله 100 میلیون سهم انجام شد. سرمایه این شرکت دو هزار میلیارد ریال بود که نیمی از آن از سوی موسسان تامین شد و 10 میلیون سهم آن از طریق شبکه کارگزاری فرابورس و 90 میلیون سهم دیگر در شعبه‌های منتخب بانک ملت به صورت همزمان انجام شد.

محمد آرام ـ مدیرعامل تامین سرمایه امین ـ نیز در آن نشست عنوان کرده بود: بانک‌ آریا متولی انتشار اوراق تجاری خواهد بود که این اوراق برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی و تجاری دیده شده است. 50 درصد سرمایه این بانک معادل صد میلیارد تومان پذیره نویسی می‌شود که 10 میلیارد تومان (معادل پنج درصد) از طریق فرابورس و 90 میلیارد تومان از طریق شعب بانک ملت انجام می‌شود.

وی با اشاره به نام امیر منصور آریا که اینک به اختلاس متهم شده است، یادآور شده بود: مشاور عرضه شرکت تامین سرمایه امین و متعهد پذیره نویسی شرکت سرمایه امین و شرکت توسعه سرمایه‌گذاری امیر منصور آریاست. همچنین عامل انتشار این اوراق بانک ملت است و 900 میلیون سهم از طریق بانک ملت و صد میلیون سهم از طریق فرابورس عرضه می‌شود.

گفته می‌شود که مدیرعامل تامین سرمایه امین در حاشیه این نشست عنوان کرده است که بانک آریا به بازاری حدود سه هزار میلیارد تومانی(!) دسترسی دارد.

با توجه به اظهارات وزیر اطلاعات و روند پذیره نویسی ابهام‌هایی نسبت به فعالیت بانک ملت و نحوه تعامل آن با بانک آریا مطرح می‌شود که البته مدیران بانک ملت همه را رد می‌کنند.

در این زمینه یک کارشناس بانکی می‌گوید: بانک ملت در حالی خود را مبرا از ماجرای سوءاستفاده مالی می‌داند که باید پاسخ دهد در انجام پذیره‌نویسی بانک آریا که اتفاقا موسسان آن همان طراحان صدور IC های مورد نظر در بانک صادرات ایران هستند آیا تکلیف قانونی ماده 5 قانون مبارزه با پولشویی و آیین‌نامه‌ اجرایی قانون مبارزه پذیره‌نویسی بانک آریا خارج از ساعات اداری انجام شده و یا سریال فیش‌های پذیره‌نویسی نشان از یکسان‌بودن و وحدت نشانی پذیره‌نویسان دارد، بانک ملت پاسخ داده است.


بانک ملت: پذیره‌نویسی بانک آریا بر اساس نظر بانک مرکزی انجام شد

جعفری‌منش، مدیر مالی بانک ملت، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد پذیره‌نویسی بانک آریا در بانک ملت می‌گوید: برای پذیره‌نویسی در بانک ملت همه اقدامات باید انجام شود. بدون دریافت مجوز از بانک‌ مرکزی و بورس این اقدام‌ها حتما نمی‌افتد و برای پذیره‌نویسی تمام مدارک کامل اخذ می‌شوند.

وی در واکنش به اینکه بانک مرکزی اعلام کرده که بانک آریا مجوز نداشته است، اظهار می‌کند: خیر! قطعا مجوز داشته است و ما با مجوزهای بانک مرکزی و سازمان بورس این کار کردیم.

او با تایید این که قبل از پذیره‌نویسی استعلام از بانک مرکزی صورت می‌گیرد، می‌افزاید: قطعا روال طبیعی، عادی و قانونی این کار انجام ‌شده است.

جعفری‌منش در مورد بررسی دارایی‌های بانک متقاضی نیز اظهار می‌کند: برای پذیره‌نویسی موسسات وارد می شوند و دارایی‌های خود را می‌آورند و به بانک مرکزی می‌دهند. در این مقطع کاری وظیفه بانک ملت تنها پذیره‌نویسی است که به صورت عام در اختیار همه مردم قرار می‌گیرد. همچنین براساس مجوزهای بانک مرکزی و بورس است که کار پذیره‌نویسی انجام می‌شود. با این مجوزها ما هم عملیات پذیره‌نویسی را انجام می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، وی با تایید این‌که در پذیره‌نویسی به مستندات بانک مرکزی اکتفا می‌شود، می‌افزاید: مستنداتی که ما دریافت می‌کنیم، از مراجع قانونی و طبق ضوابط اعلام شده، است و براساس این ضوابط علمیات پذیره‌نویسی را برای همه بانک‌ها انجام می‌دهیم.

این مقام بانک ملت در مورد این‌که پذیره‌نویسی خارج از ساعات اداری بوده است یا نه؟ می‌گوید: قطعا این گونه نیست. روال عادی کار شروع شده و حدود چهار روز هم طول کشیده است. روال کار عادی بوده و ما تاییدیه سازمان بورس را هم داریم که طبق ضوابط و مقررات کار انجام شده و هیچ گونه مشکلی نداشتیم.

جعفری‌منش تاکید می‌کند: این پذیره‌نویسی کاملا در صحت انجام شده و طبق روال بوده و تاییدیه هم از بورس گرفته شده و هیچ مشکلی نداشته است.

به هر حال هر چند سوءاستفاده مالی اخیر که تعدادی از بانک‌های بزرگ کشور را درگیر خود کرده است به لحاظ رسانه‌ای می‌تواند خوراک خوبی برای خبرنگاران باشد اما باید در کنار بررسی موضوع و یافتن مقصران اصلی به جایگاه نظام بانکی و صدمه‌ای که به آن نیز وارد می‌شود، توجه کرد. موضوعی که شاید در بین شایعه‌ها و گمانه‌زنی‌ها و اظهار نظرهای جهت‌دار طرفین به کدر شدن واقعیت‌ها بیانجامد
نظرات بینندگان