arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۷۱۸
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۹ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۰

پیشنهاد حقوق 50 میلیونی برای ثبت اختراع به اسم آلمانیها!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

قدس انلاین - قاانی - چند سال پیش در رسانه ها خبری ازامکان پیش بینی زلزله منتشر شد که بازتاب های مختلفی داشت اما جای تاسف انگیز این ماجرا آنجا است که مبدع آن همچنان خواستار حمایت و توجه مسئولین به این طرح بعد از گذشت چندین سال است.


در این باره طی گفت و گویی با محمد رضا رشید بیشتر به ابعاد این موضوع پرداخته ایم

* جناب رشید در ابتدا از نحوه شکل گیری تیم پیش بینی زلزله برایمان بگویید؟
** در زمان زلزله شدید استان سیچوان چین ما به همراه تیم تحقیقاتی در آنجا حضور پیدا کردیم و من از همانجا پیگیر بحث پیش بینی زلزله شدم بویژه آنکه در محل زلزله تالابی قرار داشت که 17 روز قبل از وقوع حادثه خشکیده بود و قورباغه ها هم به شکل دسته جمعی 48 ساعت قبل از زلزله فرار کرده بودند که من براساس این وقایع تصمیم به پیگیری گرفتم، در ابتدا کار موضوع را با پروفسور شیروتاکادا، زلزله شناس بزرگ جهان مطرح کردم که ایشان طرح مرا تأیید کردند و در ادامه با افزودن جناب آقای برهمند به عنوان شریک خود در این طرح آغاز به مطالعه بیشتر نمودیم خوشبختانه در عرض 3 سال با همکاری استانداری خراسان رضوی زلزله ها را پیش بینی کردیم که درست درآمد و اخیراً هم با دکتر مظفر رئیس سازمان امداد و نجات کشور جلسه ای داشتیم که ایشان هم قول مساعد همکاری را به ما دادند و استان کرمان به عنوان پایلوت در اختیار ما داده شد که در آنجا پیش بینی زلزله را به فرمانداری و هلال احمر گزارش دادیم که دقیقاً یک هفته بعد این حادثه رخ داد. امروز هم امیدواریم سازمانها و دستگاههای دیگر با حمایت از این طرح ما را در رسیدن به آرزوی بشر که اطلاع یافتن از زلزله است کمک نمایند.
* چه روندی جهت پیش بینی زلزله تیم شما طی می کند؟
** براساس طرح ما، بالغ بر 28 پارامتر در پیش بینی زلزله دخیل هستند که ما بسته به امکانات تنها چند آیتم از این تعداد را فعال کرده ایم که شامل عکس های ماهواره ای از ابرهای یونی است که ما آنها را رصد می کنیم و حتی مختصات جغرافیایی آن را نیز می توانیم اعلام کنیم.
* بحث های هزینه ای پیش بینی زلزله به چه میزانی است؟
** در حال حاضر که ما شهرستان کهنوج را به عنوان پایلوت در اختیار داریم مبلغ یک میلیارد تا یک میلیارد و پانصد هزار تومان هزینه در بردارد که این قابلیت توسعه دارد. ما بصورت آنلاین و از طریق ماهواره و اینترنت پرسرعت می توانیم رصد کاملی را داشته باشیم.
* طرح شما چه سالی ثبت شد؟
** از سال 78 این طرح مطرح شده است و در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی ثبت اختراع شده است.
* بعد از گذشت این همه سال تازه قرار است با شما قرارداد بسته شود؟
** بله! پیش از این استانداری خراسان رضوی و مدیریت بحران کشور همکاری هایی با ما داشتند ولی حمایت های آنچنانی از نشد و هزینه ها را خودمان تقبل می کردیم.
* در این مدت ثبت تا به امروز چه تعداد زلزله را پیش بینی کرده اید؟
** در حدود 100 زلزله ما از سال 78 پیش بینی کردیم که 60 درصد آنها درست بوده است.
* از طرح های جدید مطالعاتی خودتان بگویید؟
** طرحی که در حال حاضر من مشغول آن هستم بحث «استتار سدها و فریب دشمن از هوا» است. سدهای جدیدی که در کشور ساخته می شود. ما براساس این طرح قادر خواهیم بود سدها را در مقابل تهدیدهای دشمن محافظت نمایم و در حدود 50 الی 60 درصد کاهش خطر برای سدها ایجاد نماییم.
* حرف پایانی
** من از مسؤولان می خواهم که حمایت های بیشتری از مطالعات علمی انجام بدهند. یادم هست زمانی که این طرح آماده می شد دو کشور آلمان و مالزی به من پیشنهاد دادند تا اختراع را در کشور آنها ثبت کنم حتی آلمان که کشور زلزله خیزی هم نیست حاضر بود 50 میلیون تومان حقوق ماهانه و شرایط مطالعه و تحقیق برای من آماده کند که این حرکت نشان از توجه آنها به این نوع مطالعات است.
نظرات بینندگان