arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۸۸۹
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۰

افروغ: برخی در سایه مسائل انتخابات گذشته، به دنبال انتقام​گیری سیاسی بودند

نماینده سابق تهران بر لزوم نگاهی همه جانبه به هر دو سوی جریان فتنه تاکیدکرد و گفت: برای آنکه سویه​های جناحی پررنگ نشود، باید شاهد حضور قوه قضاییه مقتدر باشیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده سابق تهران بر لزوم نگاهی همه جانبه به هر دو سوی جریان فتنه تاکیدکرد و گفت: برای آنکه سویه​های جناحی پررنگ نشود، باید شاهد حضور قوه قضاییه مقتدر باشیم.

عماد افروغ جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت​وگو با خبرآنلاین، در پاسخ به سوالی که به تجارت سیاسی برخی افراد در قبل فتنه 88 اشاره داشت، گفت: من کاری به جریانات سیاسی ندارم که به نفع یک جریان، جریان دیگری را بکوبم. اما آنچه که قبل، حین و بعد از انتخابات 88 گذشت، آسیب جدی​ای به اصالت نظام جمهوری اسلامی و نحوه مواجهه با مقامات مرتبط با نظام با افراد مختلف زد.

وی با بیان اینکه باید «میزان خطای افراد» و «نحوه مواجهه با این خطاها» را با دقت بررسی کرد، افزود: اگر خطایی 10 درصد است، با آن برخورد 100 درصدی نکنیم و به جای برخورد مستدل و قانونی با روش​های قضایی شاهد انتقام گیری جریان​های سیاسی نباشیم.

افروغ با تاکید بر اینکه حساسیت افراد  به نظام نباید متعصبانه باشد به گونه​ای که اگر خطایی از ما سر زد آن را حسن بدانیم و اگرحسنی از سوی رقیب دیدیم، ان را خطا بخوانیم، ادامه داد: من همواره بیش از آنکه دغدغه رجال سیاسی را داشته باشم، دغدغه حقیقی افراد و اعتبار نظام را داشته​ام. اما عده​ای به این مباحث کلی کمتر توجه کردند و کمتر نگران سست کردن مبانی نظام بوده​اند. آنها به دنبال تجارت سیاسی بوده و یکسویه و یک طرفه به میدان رفته و مساله را دنبال کرده​اند. کما اینکه متاسفانه هنوز هم این مسائل از سوی مجاری قضایی پیگیری نمی​شود.

به گفته این استاد دانشگاه، برخی به جای خاموش کردن آتش فتنه، به انحای مختلف آن را زیاد کرده​اند. این در حالی است که می​توانستیم بهتر مدیریت کنیم و شیوه​ای را اتخاذ کنیم که باعث جلب اعتماد عمومی شود تا امروز دیگر چنین دغدغه​ای نداشته باشیم. اگر اینگونه عمل کرده بودیم، یکی از دغدغه​های امروز ما در مورد حفظ و صلابت گفتمان و نظام حل شده بود.

افروغ که می​گفت تا حدودی با سخنان اخیر لاریجانی در خصوص تجارت سیاسی برخی از قبل فتنه موافق است، ادامه داد: عده​ای بیش از اینکه به اعتبار نظام بیاندیشیند به منافع جناحی خود اندیشیده و به فکر انتقام گیری از مواجهات گذشته بودند. متاسفانه برخورد قبیله​ای جناح​های سیاسی ما، X و Y ندارد! «مدیریت واگنی» جناح چپ و راست ندارد و همواره بیش از آنکه منافع ملی و اعتبار نظام مد نظر باشد، منافع سیاسی و انتقام گیری جناحی مطرح بوده است.

نماینده سابق تهران افزود: در مورد ماجراهای قبل، حین و بعد از انتخابات 88، یک طرفه نباید به قاضی رفت، بلکه باید آن را ریشه​یابی کرد. باید بدانیم که جریان «فتنه» که آمیزشی از حق و باطل است، یک جریان یک طرفه و یک سویه نیست و افراد متناسب با قدرتی که در دست دارند، یک طرفش را برجسته می​کنند. وقتی یک سوی این جریان، قدرت رسانه​ای و قدرت رسمی بیشتری داشته باشد آن سوی را پررنگ​تر می​کند. برای آنکه سویه​های جناحی پررنگ نشود، باید شاهد حضور قوه قضاییه مقتدر باشیم.

افروغ در پایان گفت: اگر اینگونه عمل شده بود و با شبهات امنیتی و اقتصادی انتخابات 88 برخورد می​شد، امروز شاهد اختلاس سه هزار میلیاردی نبودیم که بعدها هم به اختلاس​های میلیاردی دیگر و سکوت​های دیگری بیانجامد که هراز چندگاهی جنجال رسانه​ایی ایجاد کند و بعد هم آب از آسیاب بیفتد!

نظرات بینندگان