arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۵۲۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۳ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۰

توصيه هاي برژينسکي به اوباما درباره ايران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرق نوشت: زيبيگنيو برژينسكي براي ايرانيان نامي شناخته شده است. در گرماگرم انقلاب اسلامي كمتر گزارشي در مورد رويدادهاي ايران توسط رسانه هاي غربي منتشر مي شد كه در آن به تحليل هاي اين لهستاني-آمريكايي به عنوان مشاور امنيت ملي جيمي كارتر اشاره نشده باشد. يكي از پرچالش ترين فرازهاي روابط تهران – واشنگتن نيز در همان زمان رقم خورد؛ حمله به سفارت و 444 روز گروگانگيري.

ايران و آمريكا اكنون پس از سه دهه بار ديگر به صف آرايي در برابر يكديگر پرداخته اند و به يارگيري در عرصه بين المللي مشغول اند. چالش رو به افزايش ميان تهران و واشنگتن كه پرونده هسته اي ايران در مركز آن قرار دارد، موجب نگراني بسياري از ناظران در مورد سرانجام بحران جاري شده است. اين نگراني هنگامي جدي تر مي شود كه به ياد بياوريم اغلب تحليل گران معتقدند آتش مناقشه اي كه اكنون جرقه هاي آن قابل مشاهده است در صورت افروخته شدن مي تواند كل منطقه و حتي جهان را در كام خود فرو ببرد. مشاور سابق امنيت ملي كاخ سفيد مي گويد كه ايراني ها را مي شناسد.

زيبيگنيو برژينسكي مي گويد: مي دانم با ايراني ها چه طور بايد برخورد كرد، پس به اوباما توصيه مي كنم كه به گزينه جنگ با ايران و حمله به تاسيسات هسته اي تهران، حتي فكر هم نكند. حتي در صورتي كه اين موضوع به ضرر او در انتخابات رياست جمهوري پيش رو تمام شود. برژينسكي از تجربه تاريخي سه دهه پيش خود، در زمان بحران گروگانگيري سفارت آمريكا در تهران مي گويد. او مي گويد: كارتر براي آزادي 52 گروگان در سفارت، با مقامات تهران وارد مذاكره شد؛ مذاكراتي كه در نهايت منجر به آزادي اين 52 نفر شد.

جيمي كارتر انتخابات سال 1980 را به دليل همين موضوع از دست داد. اما گروگان ها در نهايت آزاد شدند. آنها در زمان رياست جمهوري رونالد ريگان ديگر در تهران نبودند و به وطن بازگشتند. برژينسكي مي گويد: گزينه نظامي، گزينه مطلوبي براي برخورد با فعاليت هاي هسته اي تهران نيست. شروع جنگ براي ايران آسان تر و سريع تر از پايان دادن به آن خواهد بود. اگر جرقه جنگ با ايران زده شود، مطمئنا اين ايالات متحده خواهد بود كه در درجه اول از لحاظ جاني و مالي متحمل هزينه هنگفتي خواهد شد.
    
    بخش هاي مهم مصاحبه برژينسکي با «ال مانيتور» را در ادامه مي خوانيد:
     آيا مي توان از انتخابات رياست جمهوري ماه نوامبر به عنوان يك انتخابات ويژه و حساس در سال 2012 ياد كرد؟
    بله. ولي بايد بگويم كه در حال حاضر رييس جمهور دو گزينه پيش رو دارد. اوباما مي تواند با قدم بر داشتن در مسير سياست خارجه موفق و درست، شكست در انتخابات آتي را براي خود رقم زند يا اينكه به بهاي شكست در سياست هاي خارجي كشورش، باز هم بر مسند قدرت رياست جمهوري باقي بماند.
    
    شما در كتاب اخير خود به اين موضوع اشاره كرده ايد كه ايالات متحده نبايد تنها يا فقط با همراهي اسراييل وارد جنگ با ايران شود، منظورتان را واضح مطرح مي كنيد؟
    اول اينكه شروع جنگ بسيار ساده تر از خاتمه دادن به آن است، در ضمن ايالات متحده در صورت درگيري با ايران هزينه مالي و جاني زيادي را متحمل خواهد شد.
    
    شما اگر جاي رييس جمهوري بوديد، در اين شرايط چگونه عمل مي كرديد؟
    مطمئنا استفاده از گزينه نظامي در مقابل تهران را گزينه مطلوب خود نمي ديدم البته نه به معناي اينكه از تهران راضي هستم. من در مسير انزواي سياسي و اقتصادي اين كشور قدم بر مي داشتم. شرايط را براي تهران دشوار مي كردم و دو راه حل پيش روي آنها قرار مي دادم. اينكه يا به تعهدات سياسي خود عمل كنند تا فشارها و تحريم ها كمتر شود يا اينكه به همين روند خود تا مرز نابودي ادامه دهند. معتقدم اگر ايران به روند فعاليت هاي هسته اي خود ادامه داد و حتي بمب هم بسازد، از آن استفاده نخواهد كرد چراكه مطمئنا مي داند كه عواقب استفاده از سلاح هسته اي برايش تا چه حد سهمگين تمام خواهد شد. راحت بگويم يك بيانيه عمومي منتشر مي كردم با اين محتوا: ايالات متحده هرگونه تهديد يا استفاده از سلاح هسته اي در منطقه خاورميانه را –چه در مقابل اعراب و چه در مقابل اسراييل- تهديد عليه واشنگتن محسوب خواهد كرد.
    
    آيا درشت گويي هاي مقامات اسراييلي در رابطه با تحريم ها و حمله عليه ايران، تاثير گذار بوده و اينكه تنها به خطر درگيري هاي منطقه اي شدت بخشيده است؟
    با توجه به سياست هاي داخلي اسراييل معتقدم كه اسراييل تصميمي براي حمله به ايران ندارد و تنها با سخنان تند و درشت خود، منطقه را متشنج خواهد كرد.
    
    برژينسکي کيست؟
     زيبيگنيو برژينسكي سياستمدار لهستاني-آمريكايي و مشاور امنيت ملي در دولت جيمي كارتر بود. از آنجا كه كارتر آشنايي كامل به مسايل خارجي و بين المللي نداشت، برژينسكي را به مشاور ارشد امنيت ملي در كاخ سفيد گماشت. از مهم ترين فعاليت هاي او در اين دوران به دور ساختن مصر از شوروي با ترتيب دادن قرارداد كمپ ديويد و صلح مصر و اسراييل مي توان نام برد. در دوران او مناسبات آمريكا با چين به حالت عادي درآمد و كارتر به چين رفت. او در سياست آمريكا در حزب دموكرات به فعاليت پرداخت و در انتخابات رياست جمهوري ۱۹۶۰ آمريكا حامي جان اف كندي بود. پيشنهادات برژينسكي به جان اف كندي در بحران موشكي كوبا باعث شد كه فعالانه تر در عرصه سياسي آمريكا وارد شود و در مسايل شوروي و اروپاي شرقي به اظهارنظر بپردازد.
   
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جواد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۴
15
6
چقدر مغرور حرف می زند! "من اگر بودم حمله به اعراب و اسراییل را حمله به خود ......" اصلا فکر نمی کند این بمب اتمی می تواند در کاخ سفید منفجر شود یا نیویورک. به نظر شما ابله نیست؟!
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۵
4
9
آمریکاهیچ غلطی نمیتواند بکند.
نظرات بینندگان