arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۲۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۰

بشار اسد وسیله است،هدف ایران؟ +جدول

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نگاه نیویورک تایمز به تحریکات مشترک غرب علیه ایران و سوریه در چند ماه اخیر.

آیا غرب و اتحادیه عرب به دنبال سرنگونی دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است یا بشار بهانه و ایران هدف است؟ غربی ها از چند ماه پیش  تا کنون فشارهای مضاعفی را بر ایران به بهانه برنامه هسته ایش و بر سوریه با ادعای نقض حقوق بشر وارد کرده اند.کم نیستند تحلیل گرانی که تاکید دارند هدف مشترک غرب و اعضای اتحادیه عرب شخص بشار نیست بلکه رئیس جمهوری سوریه ابزاری است برای تضعیف محور مقاومت و به شکل خاص تر مهار قدرت ایران در منطقه. نیویورک تایمز در نگاهی به مجموعه فشارهای وارد شده بر ایران و سوریه در چند ماه اخیر، به واکاوی این تشابه رفتاری اعراب و غرب پرداخته است:

 

 
ایران
سوریه
ایالات متحده
کاخ سفید به بهانه برنامه هسته ای ایران تشدید تحریم ها علیه این کشور را کلید زد.ایران در پاسخ تهدید به بستن شاهراه نفتی تنگه هرمز کرد
واشنگتن مخالف دخالت نظامی اما موافق تشدید تحریم ها است.این موضع گیری روسیه و چین را در جبهه مقابل امریکا قرار داد.
اتحادیه اروپا
از ژانویه تاکنون نفت ایران هدف تحریم قرار گرفته و قریب به یک سوم صادرات ایران بلوکه شد.
قاره سبز پیش از این وارد کننده نود درصد از نفت سوریه بود اما اکنون طلای سیاه تحریم شده است.فرانسه خواهان تحریم بانک مرکزی سوریه است.
اتحادیه عرب
ایران شیعه تحت تاثیرتحولات منطقه ای با اعراب سنی تقابل پیدا کرده است.ایران،قطر و عربستان را به آتش افروزی در سوریه متهم می کند.
اعراب در پروژه اعزام ناظر به سوریه شکست خوردند. عربستان و قطر همچنان به دنبال انزوای دولت سوریه هستند.
ترکیه
آنکارا با واشنگتن در تشدید تحریم های تهران همراه نشد.ترکیه 30 درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران دریافت می کند.
دفتر اصلی ارتش آزادی بخش سوریه که اپوزیسیون به حساب می آید در ترکیه است.آنکارا از مدافعان تحریم سوریه است.
عراق
با نخست وزیری نوری مالکی عراق به ایران نزدیک تر شده است. اکثریت جمعیت در هر دو کشور را شیعیان تشکیل می دهند.
سوریه درجنگ عراق میزبان صدهاهزار پناهنده این کشور بود. این بار هم مرز میان دو کشور محل زد و خوردهای شبه نظامیان با مرزبان ها است.عراق مخالف دخالت در امودر داخلی سوریه است.
رژیم صهیونیستی
وزیر دفاع امریکا لئون پانه تا نسبت به حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران هشدار داده و زمان ان را بهار اعلام کرده است. انچه در دمشق می گذرد بر محور مقاومت با حضور حماس و ایران تاثیر بسیار خواهد گذاشت.
اسرائیل از هرگونه دخالت مستقیم در ماجرای سوریه حذر کرد.تل آویو رسما خواهان کناره گیری بشار اسد نشد اما نماینده این رژیم در سازمان ملل اعلام کرد که دولت بشار مشروعیتی برای بقای در قدرت ندارد.
روسیه
روسیه مخالف تسلیحاتی شدن برنامه هسته ای ایران است اما ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه غرب را متهم به بهانه کردن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران برای تشدید فشارها بر تهران می کند.
روسیه نگران است که قطعنامه های پشت سر هم سازمان ملل به تغییر حاکمیت در دمشق منجر شود. روسیه در سوریه پایگاه دریایی دارد و فروشنده اصلی تسلیحات به این کشور در سالهای اخیر بوده است.
چین
پکن خریدار 20 درصد از نفت تولیدی ایران است اما با تحریم های ایران هم مخالفت جدی داشته است.
پکن مخالف دخالت نظامی در سوریه و تغییر حاکمیت در این کشور است.

 

ترجمه: سارا معصومی / خبر

نظرات بینندگان