arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۰۹۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۰

کره شمالی به خاطر غذا با آمریکا کنار آمد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیونگ یانگ در ازای دریافت کمک های غذایی برنامه هسته ای خود را موقتا معلق کرد.


به گزارش خبرآنلاین؛ کره شمالی باز هم در دقیقه نود و درست در زمانی که هیچ کس انتظار آن را نداشت برگ جدیدی رو کرد. پیونگ یانگ در اقدامی ناگهانی که رنگ و بوی توافق های پشت پرده با ایالات متحده را می دهد برنامه هسته ای خود را به حالت تعلیق درآورده است. کیم جونگ اون رهبر جوان این کشور که از قریب به سه ماه پیش و به دنبال مرگ ناگهانی پدر خود کیم جونگ ایل بر مسند قدرت تکیه داده نخستین چرخش در سیاست خارجی را رقم زد.

کره شمالی که پیش از این بارها و بارها سر میز مذاکرات شش جانبه نشسته و سپس به دلیل خلف وعده های غرب در کاهش تحریم ها و لغو بلوکه های مالی باز برنامه هسته ای خود را از سر گرفته این بار در ازای دریافت کمک های غذایی پیچیده ترین پرونده هسته ای آژانس بین المللی انرژی هسته ای در چند سال اخیر را معلق کرد. وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که پیونگ یانگ موافقت خود را با تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم تایید و تصریح کرده که این برنامه را به شکل موقت معلق نگاه خواهد داشت. رنگ و بوی بیانیه کره شمالی حاکی از آن است که این کشور آزمایش های هسته ای و موشکی خود را نیز مهر تعلیق کوبیده است.

این چرخش فاحش در مواضع در حالی رخ می دهد که بیست و چهار ساعت پیش خبرگزاریهای بین المللی از عدم توفیق در مذاکرات میان هیات امریکایی مذاکره کننده با کره شمالی خبر داده و تاکید کرده بودند که رهبر جوان کره شمالی نیز سیاست های پدر را در مبارزه با درخواست های امریکا و اعضای مذاکرات شش جانبه دنبال می کند. واشنگتن پیش از این با آگاهی از اوضاع نابسامان اقتصادی در کره شمالی و فقر فراگیر این فقدان را به اخرین ابزار فشار بر پیونگ یانگ تبدیل کرده و تهدید کرده بود که تنها در ازای تعلیق برنامه هسته ای کره شمالی ، کمک های غذایی خود به این کشور را ادامه خواهد داد.

فعالیت های هسته ای کره شمالی، شامل آزمایش های هسته ای، آزمایش های موشکی دوربرد و فعالیت های غنی سازی در تاسیسات هسته ای یونگ‌بیون می‌شود.پرونده هسته ای کره شمالی از سال 2003 میلادی تا کنون باز است و این کشور تاکنون چنین بار اقدام به اخراج بازسان آژانس از خاک خود و از سرگیری برنامه هسته ای کرده است.

کره جنوبی، چین ، آمریکا، ژاپن و روسیه در جریان مذاکرات شش جانبه مقابل کره شمالی قرار دارند. پیش از این نیز پیونگ یانگ در فوریه سال 2006 با توقف فعالیت های هسته ای خود در برابر دریافت کمک های خارجی موافقت کرد، اما بار دیگر در سال 2008 میلادی در اعتراض به خودداری آمریکا در مورد حذف فوری نام کره شمالی از فهرست کشورهای حامی تروریست برنامه برچیدن تاسیسات اتمی خود را به حال تعلیق در آورد.براساس توافق به دست آمده در مذاکرات شش جانبه پکن برای حل بحران هسته ای کره شمالی ، قرار بود این کشور در ازای توقف برنامه های هسته ای خود امتیازاتی را از جامعه بین المللی به خصوص آمریکا دریافت کند.از جمله این امتیازات حذف نام کره شمالی از فهرست کشورهای حامی تروریسم و کمک های اقتصادی بود.

بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که واشنگتن و دیگر متحدانش در مذاکرات شش جانبه باید از فرصت بوجود آمده در مذاکرات استفاده کرده و مهر پایانی بر فعالیت های هسته ای کره شمالی بکوبند. با این وجود هیچ کس نمی داند که آیا این عقب نشینی کیم جونگ اون جوان از سر ناچاری و بیم از خیزش های عمومی در کشورش بود یا مانوری برای امتیازگیری و البته تکرار روند تاریخی گذشته در مسیر مذاکرات؟

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
امیر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۱
0
7
دمش گرم به فکر مردم هست یکمکی
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۱
0
8
نه انگار رهبر جدیدشون واقعا عقلش از باباش جوونتره!
نظرات بینندگان