arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۹۳۶
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۱ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۰

دلتنگی برای بهار در شهرها زودتر پایان می یابد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امیرحسین کریمان: میهمانی بهار از شهرهای بزرگ آغاز می شود!

 

اگر از یک سو بیش از این، تاب انتظار برای رسیدن بهار را ندارید و از دیگر سو از شهرها نیز گریزان هستید کافی است اندکی به شهرها نزدیک شوید!
به باور پژوهشگران، بهار در شهرهای بزرگ زودتر از گرد راه می رسد و دلیل آن چیزی نیست جز «جزیره های گرمایی شهری» که در نتیجه تلفات حرارتی خودروها و واحدهای مسکونی تشکیل می شود.
دانشمندان افزون بر 25 سال، سرگرم مطالعه و بررسی تصاویر با کیفیت ماهواره ای بوده اند و در جریان این پژوهش ها دریافته اند سیمای فصل ها حتی در فاصله 32 کیلومتری از مرکز شهرها نیز در حال تغییر است.
پیامد گرمایش ناشی از فعالیت های شهری از یک سو شتاب گرفتن فرایند سرسبزی برگ ها پیش از پایان زمستان و از دیگر سو، سبز ماندن برگ ها تا دیرگاهی از پاییز است.
ریشه تغییر چرخه فصول را باید در گرمایی جستجو کرد که میلیون ها خودرو تولید کرده یا از خانه ها به بیرون درز می کند.
همچنین مناطق مسکونی در مقایسه با فضاهای باز و گسترده برون شهری در طول روز مقدار بیشتری از حرارت خورشید را جذب کرده و در خود نگه می دارند. این اندوخته گرمایی هنگام شب بازتابانده شده و دمای محیط را بالا می برد.
اینک دانشمندان با مطالعه عکس های ماهواره ای با کیفیتی که در 25 سال گذشته از سطح زمین تهیه شده، دریافته اند نظریه آنان درباره گرمایش شهری و تغییر روند فصول حتی درباره مناطق حومه شهرهای بالتیمور و واشنگتن دی سی - که در فاصله 32 کیلومتری از آنها واقع شده اند- نیز درست است.
به گفته پژوهشگران دانشگاه مریلند در نتیجه این دگرگونی های آب و هوایی، کشاورزان و باغداران برای کشت و برداشت سبزی و نیز کاشت گونه های جدید گیاهی پس از پایان دوره پیشین کشت، فرصت بیشتری در اختیار دارند.
از سویی، پیامد طولانی شدن فصل ها روی جنگل ها - که فیلترهای هوایی زمین به شمار می آیند- نیز آشکار و چشمگیر است. برگ های سبز درختان و گیاهان، دی اکسید کربن را - که یک «گاز گلخانه ای» بوده و گرما را در جو زمین به دام می اندازد- به اکسیژن تبدیل می کنند.
همچنین دی اکسید کربن به رشد درختان نیز کمک می کند زیرا آنها با استفاده از انرژی نور خورشید، این گاز را به صورت فرآورده ها و ساختارهای گیاهی در می آورند.
دکتر اندور السمور - که این پژوهش زیست محیطی را راهبری می کند- با اشاره به اینکه همه چیز با سبز شدن برگ ها دگرگون می شود از فرایندی خبر می دهد که در جریان آن درختان به اندوخته آبی اتمسفر زمین می افزایند.
به گفته او، درختان دی اکسید کربن را اتمسفر زمین جدا کرده و وارد ساختار داخلی خود می کنند. این گاز در جریان شیدآمایی(فتوسنتز) به قندها و بافت های گیاهی تبدیل می شود. گویی حیات همه چشم اندازهای طبیعی به چرخه به ظاهر ساده و تکراری دم و بازدم وابسته است.
در این پژوهش از دیگر عوامل تأثیرگذار بر زمانبندی بهار و پاییز در مناطق خارج از «جزیره های گرمایی شهری» نیز غفلت نشده و به مواردی مانند بلندی سرزمین ها از سطح دریا، همسایگی با فرایندهای جزر و مد آبی و ریزش هوای سرد در دره های کوچک توجه شده است.
اما همه جنگل ها در شرایط یکسانی به سر نمی برند بنابراین برای شناسایی شتاب رشد این منابع گیاهی مهم باید از سنجش های دقیق ماهواره ای بهره گرفت.
این نخستین بار است که از تصاویر با کیفیت ماهواره ای برای بررسی این مسأله زیست محیطی کمک گرفته می شود.
دانشمندان با پایش فرایندهای جنگلی تلاش می کنند به درک بهتری از واکنش آنها در برابر گرمایش جهانی دست یابند.
با اطلاعات دقیق ماهواره ای از سطح زمین می توان امیدوار بود تأثیر روند شهرسازی و شهرنشینی بر جنگل ها بیش از پیش آشکار شود.
یافته های پژوهش های پیشین از آن حکایت دارد افزایش دما در محیط زیست شهری، فصل رویش گیاهی را تا دو هفته طولانی تر می کند.
سنجش های دمایی در حدود 70 شهر ایالات متحده نشان داد این «جنگل های بتونی» در مقایسه با مناطق برون شهری و اطراف آنها به صورت میانگین 3/2 درجه سانتیگراد در بهار 2001 گرم تر بوده اند.
اصطلاح «جزیره های گرمایی شهری» به مدت چند دهه برای شرح این واقعیت کاربرد داشته است که جاده ها و سازه های بتونی بهتر و بیشتر از «بوم روستایی» گرما را در خود نگه می دارند.
نظرات بینندگان