arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۰۹۴
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۰
اظهارنظر تازه ی حافظ منافع چین در ایران!

کشف عسگر اولادی: بنجلی کالاهای چینی شائبه است و کار غرب!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

زندگی نوشت: اسدالله عسکر اولادی، رییس اتاق ایران و چین با دفاع از واردات کالاهای چینی معتقد است که بی کیفیت بودن کالاهای چینی یک شائبه است که از طرف غربی ها با هدف خراب کردن رابطه خوب ایران و چین مطرح می شود.به گفته او سه درصد کالاهای بی کیفیت موجود در بازار چینی است که توسط قاچاق چیان به ایران وارد می شود.به اعتقاد او برخی فروشندگان نیز با تلقین این ذهینت هر کالای بی کیفیتی را چینی می دانند.


شما رییس اتاق بازرگانی ایران و چین هستید بفرمایید که چرا عمده کالاهایی که از چین وارد می شود بی کیفیت است؟

این صرفا «یک حرف» است که بر زبان‌ها افتاده. واقعیت این گونه نیست. واقعیت این است که هم‌اکنون کالاهایی که از کشورهایی مثل ترکیه و ویتنام وارد کشور می‌شود، کیفیتشان خیلی پست تر از کالاهای چینی است.


اما خریدارن معتقدند کالاهای چینی بنجل است؟

باید دید چند درصد از کالاها در «دست مردم» قرار می‌گیرد.ما هم‌اکنون 5/4 میلیارد دلار کالای مصرفی چینی وارد کشور می‌کنیم. از این میزان، حجم کالایی که در کف بازار در دست مردم قرار می‌گیرد، سه درصد هم نمی‌شود. یعنی اگر هم‌اکنون شما کیف و کفش، پارچه و لباس، اسباب بازی و ابزار برقی مثل لامپ چینی که کم کیفیت هستند را از بازار جمع کنید، مجموعا سه درصد از کل کالاهای مصرفی وارداتی چینی به کشور را تشکیل می‌دهد. این در شرایطی است که اگر حجم کالاهای وارداتی از ترکیه را در نظر بگیریم، حجم کالاهای بی‌کیفیت وارداتی از آن رقم، بیش از 10 درصد است و به عبارتی بیش از 10 درصد کالاهای وارداتی از ترکیه بی‌کیفیت هستند. پس چرا در مورد این کشور و کالاهای وارداتی‌اش، «حرف و حدیثی» نیست؟!


پس علت حرف و حدیثی که در مورد کالاهای چینی وجود دارد، چیست؟
به اعتقاد من، بدنامی چینی‌ها کمی «سیاسی» است. ما در برابر «اخم غربی»‌ها، «لبخند چینی»‌ها را پذیرفته‌ایم.حال در برابر این لبخند، آنها واکنش نشان می‌دهند و نمی‌خواهند که ما از چین کالا وارد کنیم. انعکاس آن هم این می‌شود که «کالای چینی بی‌کیفیت است.»غربی‌ها به هر شکلی که برایشان ممکن است، «سم» وارد رابطه ایران و چین می‌کنند.


یعنی شما می گوید که این نظر که کالای چینی بنجل کار غرب است؟
انها می خواهند رابطه ما چین را خراب کنند از هر طریق که بشود بنابراین جنگ رسانه ای راه انداخته اند در حالی که چین یکی از صادر کنندگان بزرگ کالا به غرب است.البته من نمی‌گویم که کالای متوسط چینی وجود ندارد، اما گمرکات ما هم‌اکنون با دقت از ورود کالایی که دارای استاندارد مورد قبول ایران نیست، جلوگیری می‌کند؛ بنابراین وقتی برای مثال یک محموله از کالای چینی وارد بندر می‌شود و بندر به آن اجازه ورود نمی‌دهد، راه برگشت به چین را در پیش می‌گیرد، غافل از اینکه قاچاقچیان در کمین‌گاه‌های خود، کمین گرفته اند و کالا را داخل می‌کنند. روندی که از کنترل همه خارج است و در مورد کالاهای بی‌کیفیت وارداتی از ترکیه و ویتنام هم تکرار می‌شود و به اسم «چینی» تمام می‌شود.در حال حاضر از پنج کشور کالای غیرمجاز داخل می‌شود. ترکیه، ویتنام، تایوان، مالزی و چین.اما تمام کالاهای بی کیفیت این کشورها به اسم چین تمام می شود.در واقع از بین این همه، «چین» به خاطر مسائل سیاسی، بدنامی بقیه را می‌کشد اگرچه در رتبه اول این دسته بندی قرار ندارد، اما وقتی وارد بازار می‌شویم، هر کالای بی‌کیفیتی را چینی لقب می‌دهند. در حالی که برای مثال در قفسه دیگر یک فروشگاه، کالای ترک هم به فروش می‌رسد، اما مغازه دار نمی‌گوید که «این ترک است»، زیرا خودش کالا را از ترکیه وارد کرده و در حقیقت پای خودش در این بین، گیر است.


قیمت تمام شده کالاهای چینی با قیمت تمام شده کالاها در ایران چه تفاوتی دارد؟
چین در حال حاضر بیش از یک هزار میلیارد دلار صادرات به اقصی نقاط دنیا دارد. این کشور با کیفیت‌ترین کالاهای خود را به اروپای غربی و آمریکا می‌دهد و به ما هم می‌دهد. برای مثال یک جفت کفش چینی در فروشگاه‌های ایتالیا، یک هزار دلار به فروش می‌رسد. چین از آن نوع کفش به ما هم می‌دهد، اما در مقابل به تناسب بازار، کفش «یک دلاری» نیز در اختیار ما می‌گذارد.بر این اساس، پرسش ما از دولتمان این است که «چرا چین کالاهای خوب خود را هم ارزان تمام می‌کند» و در حال حاضر حتی کالاهای درجه یک چینی هم از کالاهای ما ارزان تر تمام می‌شود. بیاییم این موضوع را بررسی کنیم.


شما چه نوع کالایی از چین وارد می کنید؟
ما هرگز کالای بی‌کیفیت از چین نمی‌خریم. کالای بی‌کیفیت را قاچاقچی‌ها وارد کشور می‌کنند که مسوولان باید جلوی این موضوع را بگیرند. کالاها ابتدا وارد مبادی رسمی می‌شوند، اما آن قدر موانع گمرکی بر سر راه تاجران وجود دارد که این کالاها، دوباره خارج می‌شوند و از مبادی غیررسمی برمی‌گردند.
آقای غضنفری هم می‌دانند که چین خود اعلام می‌کند که هم کالای متوسط دارد و هم کالای خوب و می‌گوید اگر ایرانی‌ها از او کالای خوب بخواهند، کالاهای متوسطش را از مبادله کنار می‌گذارد.حال بعضی از ایرانی‌ها که شمارشان البته اندک است، از چین کالای متوسط می‌خرند. این افراد در مبادی رسمی برای ورود کالاهای خود با مشکل مواجه می‌شوند و همان روندی که به آن اشاره شد، برای ورود این نوع کالاها تکرار می‌شود.

پس به اعتقاد شما، بی‌کیفیت بودن کالاهای چینی صرفا یک شائبه است ؟

دقیقا. این را هم در نظر بگیرید که برای مثال هم‌اکنون در اروپا کالای مراکشی وجود دارد. حال اگر اروپا از توزیع آن کالاها جلوگیری کند، می‌بینیم که این کالاهای بی‌کیفیت از مبادی رسمی و غیررسمی وارد ایران می‌شوند. از سوی دیگر، مگر در فروشگاه‌ها و حراجی کشورهایی مثل آلمان و انگلیس، کالای بی‌کیفیت که به نصف قیمت فروخته می‌شود، دیده نمی‌شود؟ پس باز هم باید پرسید که چرا به شائبه بی‌کیفیت بودن کالاهای چینی از داخل و خارج دامن زده می‌شود؟!

بنابراین، شما معتقدید که در حال حاضر همه کالاهای بی‌کیفیت چینی به صورت غیرمجاز وارد کشور می‌شوند.
بهتر است بگوییم 80 تا 90 درصد.

اگر این رقم را در نظر بگیریم، چرا همچنان بر این حوزه نظارت لازم اعمال نمی‌شود؟
پرسش من هم دقیقا همین است. اگرچه باید در نظر داشت که ما دو هزار و 500 کیلومتر مرز داریم که کنترل آنها آسان نیست. در این بین ستاد مبازره با قاچاق کالا و نیروی انتظامی هم تلاش خود را می‌کنند.

آیا این توجیه قابل قبول است؟
توجیه است دیگر. شرایط ویژه است و نمی‌توانند کنترل کنند. در عین حال، سه مورد دیگر؛ یعنی ورود از افغانستان، عراق و بازارچه‌های مرزی هم عاملی برای تشدید این ناتوانی در عدم کنترل ورود کالاهای غیرمجاز و بی‌کیفیت به کشور شده است.

از 30 میلیارد دلار مبادلات تجاری میان ایران و چین، سهم کالاهای مصرفی وارداتی چقدر است؟
سهم صادراتی ما با احتساب انرژی، 60 درصد و سهم وارداتی ما 40 درصد است. بر این اساس، ما تنها کشوری هستیم که در مبادلات تجاری با چین در طی 20، 25 سال اخیر، همواره ذی‌نفع و دارای سمت و سوی مثبت بوده‌ایم. سهم واردات کالاهای مصرفی از چین هم حداکثر 5/4 میلیارد دلار است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۷
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
2
39
اسباب بازی چینی وارداتی به ایران را بخر ، هر وقت کودکت سرطان گرفت تازه خواهی فهمید بنجل چیست
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
4
84
راست می گی به جای بنز هوو سوار شو.
علیرضا.
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
4
85
منم شنیدم چین جنسای بنجلش را به کشورهای اروپایی و آمریکا میفرسته و جنسای درجه یکشو به ما میده اونم با قیمت پایین...! واسه شادی روح امواتشون دارن به ما خیرات میدن ......آره عمو جون حق با شماست!!!!!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
3
93
قربان لطفا خودرو بی کیفیت اروپایی خود را بفروشید و یک خودرو با کیفیت از کشور دوست و برادر چین کمونیست بخرید تا ما هم اعتقادمان قوی تر گردد. چرا رنج بنز سواری را بر خود هموار کرده اید؟؟؟
خجالت هم خوب چیزیه.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
3
38
بله سودشما درهمین اجناس خیلی عالی است
خودمون که می بینیم نیاز به گفتن غربیهانیست
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
2
36
خود ایشون و خانواده محترم از اجناس و وسایل خانگی چینی استفاده میکنند؟
ارومیه
|
NETHERLANDS
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
1
31
ما کوریم دیگه!!!
این اقا فکر کرده ما کجای دنیا زندگی میکنیم.
مجبوریم کالای درجه 10 چینی بخریم.
چون قدرت خرید درجه 1 رو نداریم.
شما نمیتونید ایران رو با کشورهای توسعه یافته که قدرت خرید بالایی رو دارن رو با ایران مقایسه کنید.
امیر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
1
29
بنز رو برم.سوویچ هم داره میندازه تو جیب مبارک.حال میکنید؟فکر نمیکنم ماشینه چینی باشه و به نظر اصل میاد
حسین
|
ITALY
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
1
31
آقای عسگراولادی عزیز از قضای روزگار من الان چندماهی است در همین کشور ایتالیا که نامش را برده اید و در شهر میلان زندگی می کنم. باور بفرمایید این طور که می گویید نیست، اینجا واقعا بیش از 80 درصد اجناس ایتالیایی و مابقی آلمانی یا آمریکایی است و جنس چینی دیده نمی شود. البته چند روز پیش به فروشگاه چینی ها در محله چینی ها رفتم که آنجا یسیار شبیه بازارهای ایران بود. اما بعید می دانم مورد نظر شما این بوده باشد!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
1
43
اگر این بنز مال این آقاست ، بهتر نیست ایشان از اتومبیل های با کیفیت و بدون شائبه چینی !!!!!!!!!!!!! استفاده کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۳
0
6
آقا جان نمیشه این لبخند را برای خودتان و خانواده محترمتان نگهدارید و بگذارید ما با اخم ها خوش باشیم؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۳
0
5
جناب عسگر اولادی بزرگترین صادر کننده پسته کشور هستند که عمده صادراتشان به چین! و روسیه! است. فکر میکنم ایشان به سفارش مشتریانشان عمل کرده و کالای اونها رو تبلیغ میکنند
نظرات بینندگان