arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۲۰۱
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۳ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۰

تقدیر از فرهادی مجوز دولتی می خواهد؟!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عصریران نوشت: برگزاری ایلنا روز گذشته از لغو مراسم تقدیر از اصغر فرهادی خبر داد.

طبق نوشته این خبرگزاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تقاضای کانون کارگردانان ایران و شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران، برای برگزاری مراسم تقدیر از اصغر فرهادی مجوز نداده و این مراسم که قرار بود روز دوشنبه در تالار ایوان شمس برگزار شود با عدم صدور مجوز ارشاد لغو شده است.

البته این نخستین بار نیست که اتفاقاتی این چنین روی می دهد و تا کنون بارها اتفاقاتی از این دست روی داده و ظاهرا هیچ کس هم پاسخگو نبوده و دلیل آن را بیان نکرده است.

در این نوشتار قصد به چالش کشیدن تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و تنها  یک سوال و ابهام مطرح می شود و آن این است که: برگزاری یک مراسم محدود که افرادی شناخته شده و دعوت شده در یک تالار در شهر می خواهند برگزار کنند اساسا چه نیازی به اجازه گرفتن از وزارت فرهنگ و ارشاد دارد؟

مگر قرار بود در آن تالار چه اتفاقی بیفتد جز سخنرانی چند نفر در تجلیل از فرهادی و نهایتاً اعطای یک لوح تقدیر به وی و سپس رفتن هر کس به خانه خود؟!

آیا انتشار این خبر در جهان که "دولت ایران مانع از برگزاری یک مراسم صنفی برای تجلیل از کارگردان معروف ترین و موفق ترین فیلم ایرانی شده است" به نفع نظام است یا به قول خود آقایان "آب به آسیاب دشمن ریختن" است؟!

کما اینکه به محض انتشار این خبر خبرگزاری آسوشیتد پرس با انتشار این خبر نوشت : دولت ایران اجازه برگزاری مراسم تجلیل از کارگردان فیلمی که برای نخستین بار در تاریخ این کشور جایزه اسکار را دریافت کرده ، نداد.

جایگاه وزارت ارشاد در برگزاری چنین مراسمی که نه برگزار کننده آن این وزارت خانه دولتی است و نه کسی از آن وزارت خانه درخواستی مطرح کرده و نه محل برگزاری آن ربطی به وزارت فرهنگ و ارشاد دارد و برگزار کنندگان آن یک نهاد غیر دولتی و غیر وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد هستند، کجاست؟

از وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می رفت خود بانی برگزاری مراسمی برای تقدیر از این کارگردان ایرانی شود نه این که مانع آن گردد.

باید توجه داشت که دلیل اصلی کسب مجوز از دستگاه های دولتی برای برگزاری مراسم های خاص و یا میتینگ ها و تجمعات خیابانی این است که دولت به عنوان تنها تامین کننده امنیت در جامعه، با اندیشیدن تمهیداتی امنیت این مراسم را تامین کند و گرنه فلسفه کسب مجوز این نیست که سازمان ها و نهادهای دولتی بخواهند فراتر از قانون، تصمیم بگیرند که آیا این مراسم برگزار شود یا نه؟

البته نهادهای حاکمیتی می توانند در موارد استثنایی در صورت وجود مصلحت هایی موجه با اعلام شفاف و منطقی دلایل خود به یک مراسم خاص مجوز ندهند.

اما ظاهرا در کشور ما همه چیز بر عکس همه جای دنیا است و اصل بر "عدم صدور مجوز" برای هر گونه مراسمی است که از سوی سازمان ها و انجمن های مردم نهاد برگزار می شود.

با این روند  هیچ بعید نیست که فردا روز، برای برگزاری جشن عروسی در یک خانه یا هیأت عزاداری در یک حسینیه، درخواست مجوز را با این استدلال(!) که تجمعی از افراد انسانی شکل می گیرد، اجباری کنند!

و در پایان امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حالا که اجازه نداده چند ده نفر از اهالی سینما در یک تالار جمع شوند و از یک کارگردان اسکار آفرین تقدیر کنند، دلایل این اقدام خود را به طور شفاف و مستدل بیان کند تا شائبه های موجود از بین برود.

 

نظرات بینندگان