arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۴۷۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۰
رؤیای دانلود گنجینه «کتابخانه کنگره آمریکا» در یک ساعت ؛

جابجایی 1 ترابیت اطلاعات در 1 ثانیه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امیرحسین کریمان: هزاران مگابایت اطلاعات در کمتر از یک ثانیه جابه جا می شود!
غول دنیای فناوری در نشست اخیر «ارتباطات فیبر نوری» - که در لس آنجلس برگزار شد- از نتایج پژوهشی رونمایی کرد که نام شگفت آور «تراشه نوری سوراخ سوراخ»! را بر آن برگزیده است.
این نخستین تراشه ای به شمار می آید که توانایی دریافت و ارسال موازی را بر پایه فناوری های نوری داشته و در هر ثانیه یک میلیارد بیت(یک ترابیت) اطلاعات را جابه جا می کند.
چشم اندازهای شگفتی که این تراشه پیش روی جامعه اطلاعاتی می گشاید هنگامی آشکارتر می شود که در نظر بگیریم با چنین سرعتی می توان 500 فیلم با کیفیت بالا را تنها در یک ثانیه دانلود کرد.
با این سرعت باورنکردنی می توان همه گنجینه سترگ «کتابخانه کنگره ایالات متحده» را در کمتر از یک ساعت دانلود کرد.
به گفته پژوهشگران شرکت «آی بی ام» - که این تراشه زاییده ابتکار و نبوغ آنان به شمار می آید- فناوری تراشه نوری جدید هشت بار سریع تر از سازه های نوری موازی کنونی است. سرعت این تراشه را می توان با پهنای باند مصرفی 100 هزار کاربر اینترنت مقایسه کرد که با پیوندهای پرسرعت 10 مگابیتی به «شبکه جهانی» دسترسی دارند.
یکی از ویژگی های بی نظیر و منحصر به فرد «تراشه های نوری موازی» را باید در این واقعیت جستجو کرد که آنها می توانند به صورت همزمان اطلاعات را ارسال و دریافت کنند.
پژوهشگران شرکت «IBM» همه توان و دانش خود را به کار گرفته اند تا عملکرد «تراشه نوری سوراخ سوراخ» ابتکاری آنان رکوردشکنی کند و در این راه کامیاب نیز شده اند.
شاید ریشه عبارت «سوراخ سوراخ» را در نام این فناوری باید در این حقیقت پی جویی کرد که فعالیت گروه پژوهشی «آی بی ام» با یک تراشه «CMOS» سیلیکونی استاندارد آغاز شد. پژوهشگران در این تراشه 48 سوراخ ایجاد کردند تا به سطح داخلی پشتی آن - که 24 جفت گذرگاه جداگانه ارسال و دریافت اطلاعات را در خود جای داده است- دسترسی نوری داشته باشند. هر یک از این کانال ها دارای یک حفره عمودی اختصاصی سطحی برای تابش پرتوهای لیزری و نیز یک نوریاب است که به ترتیب برای ارسال و دریافت اطلاعات کاربرد دارند.
این تراشه برای جفت شدن با یک آرایه فیبری چند حالته از طریق یک سامانه نوری مجهز به «ریز لنز» طراحی شده است.
همه بخش های این تراشه نوری از فناوری های ساخته شده که هم اکنون به صورت تجاری در دسترس هستند بنابراین انتظار می رود نمونه های تولیدی هزینه زیادی نداشته باشد.
از سویی، انرژی مصرفی این فناوری کمتر از 5 وات است. با این وصف، یک مجموعه 20 تایی از این تراشه ها تنها به اندازه یک لامپ روشنایی 100 واتی انرژی مصرف می کنند.
به گفته یکی از پژوهشگران «IBM»، گروه پژوهشی این شرکت تلاش می کنند با نوآوری هایی در زمینه مدارها و یکپارچه سازی افزون تر این تراشه از مصرف انرژی کاسته و کارایی آن را دو چندان کنند.
«آی بی ام» امیدوار است با بهینه سازی این فناوری، راه برای تولید تجاری آن در دهه آینده هموار شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بیژن
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
0
100000کاربر اینترنت با سرعت 10 مگابایت=تراشه سوراخ سوراخ
به قول فرنگی هاWoooow
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
0
این ها که نابودشده بودند
دکتر می گفت ،من نگفتم
SHHH
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
0
واوووووووووو
من چقدر بدبختم ، او چقدر بدبخت است ، ما جقدر بدبختیم
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۳:۱۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۸
0
0
عجب تراشه ی خوبی , امیدوارم باز هم از این تراشه ها بسازند
نظرات بینندگان