arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۹۸۷
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۰ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۱

"احمدی‌نژاد ظاهرا نمی‌تواند بدون حاشیه‌سازی به کارهای خود ادامه دهد"

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت و از نمایندگان مجلس هشتم به بررسی عملکرد محمود احمدی نژاد در دوره 7 ساله ریاست جمهوری پرداخت.

 در بخشی از مصاحبه روزنامه شرق با اکرمی آمده است:

* در این هفت سال به‌خصوص در دوره دهم و سه سال اخیر ما شاهد وقایعی بودیم که من به نوبه خودم معتقدم با این‌گونه شرایط، اجر و مزد خدمات و زحمات احمدی­نژاد از میان رفت و موجب ضایع شدن آن شد و این دیدگاه از جانب نگاهی است که از منطق اسلام به این مسایل دارم. چون اسلام عزیز می‌گوید هر خدمتی که به مردم می‌کنید اولا نباید منتی بر آنان بگذارید، ثانیا نباید زحمات و خدمات دیگران را نادیده بگیرید.

*باید توجه داشته باشیم که شرایط زمانی دو دوره نهم و دهم ریاست جمهوری با دوره‌های پیش از آن از جهات گوناگون مختلف و متفاوت بوده‌است و بنابراین نمی‌توان و نباید بدون مقایسه این دوره‌ها با یکدیگر به هرکدام نمره داد. از سوی دیگر هم این برداشت را نباید کرد که افراد در دوره‌های دیگر، خدایی ناکرده، کاری نکرده‌اند یا کم کار و خدمت انجام دادند و زحمات و خدمات ایشان به تنهایی این تحول، ترقی را در ابعاد گوناگون به وجود آورده‌است. به عبارتی تمام پیشرفت‌ها را نباید به دوره‌ خاصی اختصاص دهیم و کار و خدمات دیگران را زیر سوال ببریم. توجه شود طبق آمار در دوره هشت‌ساله آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی درآمد نفت و گاز 140 میلیارد دلار بوده و دوره حجت‌الاسلام خاتمی 160 میلیارد دلار و در دوره هفت‌ساله آقای دکتر احمدی‌نژاد 600 میلیارد دلار بوده در مقایسه باید به درآمدها توجه شود.

*نکته‌ای که در کارنامه احمدی­نژاد می‌توان به آن اشاره کرد بداخلاقی‌هایی است که با همکاران خودش، هم در دوره نهم و هم در دوره دهم داشته است. از این قبیل رفتار می‌توان به نوع برکناری افرادی همچون آقایان: مصطفی پورمحمدی، داوود دانش جعفری، محمدحسین صفارهرندی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، محمدباقر ذوالقدر، فرهاد رهبر، وزیری هامانه و امثال این افراد در دوره نهم و آقایان: متکی، مصلحی و برخی افراد دیگر در دوره دهم توجه کرد که از جهت اخلاق اسلامی، این رفتار اصلا مناسب و شایسته نبود. حال به جایی می‌رسیم که نگاه به سوی اعمال ایشان است. به قول معروف ایشان از بامدادان تا شامگاهان، دوندگی می‌کنند و در حال انجام وظیفه و خدمت به مردم هستند و زحمت بسیار کشیده‌اند. سفرهای استانی نقطه مثبت و برجسته‌ای در کارنامه ایشان و دولت نهم و دهم است. این سفرها و سرکشی و رسیدگی به خواسته‌های مردم و آشنایی با ظرفیت‌های مناطق گوناگون کشور بسیار مفید است. اما باید توجه داشته باشیم که پروژه‌ای عمل کردن و کم‌توجهی به قانون و برنامه،‌ قطعا نقطه منفی در کارنامه ایشان خواهد بود. سرانجام ما یک برنامه پنج ساله چهارم داشتیم که ایشان بسیار کم‌توجه و حتی می‌توان گفت بی‌توجه به آن بودند و یک برنامه پنج ساله پنجم نیز در حال حاضر داریم که به آن هم کم‌توجه هستند. آقای دکتر احمدی‌نژاد در بیشتر مواقع پروژه‌ای عمل می‌کنند و این‌‌گونه عمل کردن طبیعتا در همه جا مفید نیست چون براساس قانون نبوده‌است.

*به نظر من، تا حدودی شاکله یا شخصیت شکل گرفته آقای احمدی‌نژاد به گونه‌ای است که ظاهرا ایشان نمی‌تواند بدون حاشیه‌سازی به کارهای خود ادامه دهد. در زمان کنونی هر هفته ما شاهد آن هستیم که مساله‌ای حاشیه‌ای از کلام ایشان اظهار می‌شود و این مساله حاشیه‌ای موجب می‌شود افراد به آن سرگرم شوند و اذهان و افعال از کارها و مسایل بنیادی و اساسی منحرف و به این مسایل کم‌توجهی شود. برای نمونه می‌توان به اظهارات اخیر آقای احمدی‌نژاد در سفر به استان هرمزگان اشاره کرد؛ ایشان در بخشی از سخنانش چنین بیان کرده‌اند که اگر ما تا سه سال نفت خود را به فروش نرسانیم؛ می‌توانیم از ذخیره‌ای که در اختیار داریم کشور را اداره کنیم. برای بررسی این سخنان ابتدا باید به میزان درآمد نفت و گاز کشور توجه کنیم که این درآمد در حال حاضر حدود 100 میلیارد دلار است؛ حال این سوال پیش می‌آید که مگر ذخیره ارزی کشور ما چه میزان است که اگر سه سال آن را به فروش نرسانیم؛ توان تامین و اداره کشور را داریم؟ این مساله مهم است که چرا این سخنان از زبان ایشان جاری می‌شود و طبیعتا مردم به حرف ایشان اعتماد می‌کنند و با این ادعا که تا سه سال بدون فروش نفت و گاز قادر به تامین و اداره کشور هستیم؛ چرا در حال حاضر این مشکلات وجود دارد و کماکان قادر به حل آن نیستیم؟ از این هم که قطعا آگاه هستید که چه چیزهایی هستند: مشکل مسکن، بیکاری افراد، اعتیاد و فساد اداری هست و از همه مهم‌تر مشکلات بدهی دولت به دستگاه‌ها، بانک‌ها، ادارات، شرکت‌ها و پیمانکارها و الی ماشاءالله که وجود دارد. در این مدت هم که شنیده‌اید در همین زمینه آقای مرتضوی ادعا می‌کند که من بدهی سازمان تامین اجتماعی از سال 54 تا 90 را که حدود 35 هزار میلیارد تومان است، توانستم صاف کنم.
نظرات بینندگان