arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۳۹۸۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶

حباب پولدار شدن با پول مجازی «بیت کوین»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بیت کوین یا همان پول مجازی، موضوعی است که این روزها در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، ذهن بسیاری از افرادی را که قصد سرمایه گذاری زودبازده را دارند، سخت به خود مشغول کرده اما فضای ابهام آلود پیرامون آن باعث هشدار مسئولان نسبت به سرمایه گذاری بر روی این پول مجازی شده است.

بیت کوین چیست و چقدر رسمیت دارد؟

بیت کوین یا پول مجازی بر مبنای یک سری محاسبات پیچیده ریاضی ایجاد شده است. شبکه بیت کوین سیستم کنترل کننده متمرکز ندارد و مشخص نیست این پول مجازی از سوی کدام سازمان، کشور و یا دولت اداره می شود؟

کشورهایی مثل چین و مالزی هر نوع معامله پول مجازی بیت کوئین را در خاک خود ممنوع اعلام کرده اند.

علاوه بر این، هیچ بانک، نهاد یا کشوری مالک بیت کوین نیست. تا کنون هیچ دولتی بیت کوین را به عنوان پول به رسمیت نشناخته‌ است.

ساتوشی ناکاموتو؛ این نامی است که به عنوان مبتکر بیت کوین منتشر شده‌است اما هویت واقعی او هنوز شناخته نشده است. بسیاری معتقدند که او یک شخص نیست و بیت کوین محصولی از یک گروه برنامه‌نویسی بزرگ است.

ظاهرا بیت کوین از طریق مراکز خرید و فروش سهام قابل خریداری است اما این سوال مطرح است که چرا اصلی ترین مراکز خرید و فروش بیت کوین، مراکزی آمریکایی مثل کوین بیس Coinbase، بیترکس Bittrex ویا کارکِن Kraken هستند؟

تبلغیات زیادی درباره بیت کوین و چندبرابر شدن ارزش آن در مدت کوتاه انجام شده است. در بخشی از یک فیلم کوتاه منتشر شده از سوی یک رسانه دولتی ترکیه (TRT) که ظاهرا هدف آن معرفی بیت کوین است، اینگونه عنوان شده که هفت سال پیش، با 10 هزار بیت کوین فقط می شد دو تا پیتز خرید اما در شرایط فعلی و فقط با گذشت هفت سال، ارزش هر یک بیت کوین بیش از 10 هزار دلار است!

کارشناسان می گویند این نوع پول مجازی بسیار دلخواه و مطلوب افرادی است که به تجارت های غیرقانونی مثل قاچاق مواد مخدر، سلاح و دارو می پردازند.

** نظر متفاوت مسئولان کشور درباره بیت کوین

کوروش پرویزیان، رئیس‌کانون بانک‌های خصوصی‌ در مورد‌ فعالیت بیت‌کویین و پول‌های رمزگذاری شده، حدود سه ماه پیش گفته است: دوازدهم مهر ماه‌ سندی از سوی بانک مرکزی منتشر شد که بندی در آن سند در ارتباط با پول‌های رمزگذاری شده بود و قاعدتا این سند مجوزی برای فعالیت‌های اقتصادی در این زمینه است.

از سوی دیگر، ناصر حکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با هشدار به مردم درباره وجود سوداگری و ریسک بالا برای سرمایه گذاری بر روی بیت کوین می گوید: در این نوع سرمایه گذاری احتمال مال باختگی وجود دارد. نوسانات زیادی دارد و همانگونه که رشد سریع داشته می تواند سقوط سریع هم داشته باشد.

برخی آمار ارائه شده از میزان خرید و فروش بیت کوین در ایران حاکی است روزانه 200 بیت کوین معادل حدود "دو میلیون دلار" در کشور معامله می شود.

برچسب ها: بیت کوین ، مجازی
نظرات بینندگان