arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۹۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۱ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶

سالاری: برخی اعضای شورای چهارم سر بزنگاه با شهردار قبلی همکاری می کردند

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تشکیل دیوان محاسبات شهری گفت: به دلیل آنکه برخی از همکاران شورای چهارم در جلسات کمیسیون ها همراه ما بودند و در بزنگاه‌ها با شهردار قبلی همکاری می‌کردند، نتوانستیم جلوی برخی تخلفات را بگیریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سالاری: برخی اعضای شورای چهارم سر بزنگاه با شهردار قبلی همکاری می کردند

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تشکیل دیوان محاسبات شهری گفت: به دلیل آنکه برخی از همکاران شورای چهارم در جلسات کمیسیون ها همراه ما بودند و در بزنگاه‌ها با شهردار قبلی همکاری می‌کردند، نتوانستیم جلوی برخی تخلفات را بگیریم.

محمد سالاری در خصوص تخلفات انجام شده در زمینه صدور پروانه ها گفت: گزارشی که شهردار تهران در صحن شورا ارائه داد را در کمیته شهرسازی نیز اعلام و در رابطه با میزان انحراف در اقدامات شهرداری نسبت به مفاد طرح تفصیلی و مصوبات شورا تذکر داده بودیم.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه طی سال های گذشته رویکرد و استراتژی شهرداری تهران رویکرد درآمدزایی بوده است، عنوان کرد: به همین دلیل مجموعه قابل توجهی از مصوبات کمیسیون های ماده پنج (وظیفه بررسی و تصویب طرح های تفصیلی شهری به عهده این کمیسیون نهاده شده است)، در دوره گذشته وجود داشته که اغلب مصوبات این کمیسیون به نوعی در آنجا تصمیم به بارگذاری های قابل توجه گرفته شده است. اعم از بارگذاری بلند مرتبه سازی، بارگذاری ارائه مجوز برای ساخت پروژه های چند منظوره مال‌ها، مگامال‌ها و تجاری ها که برای شهرداری درآمد داشته است.

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: متاسفانه علی رغم آنکه کمیسیون ماده پنج همچنین اختیاراتی داشته است، اما آنجا تصریح شده که می بایست مبتنی بر پیوست‌های مطالعاتی تصمیم گیری انجام شود، اکنون از آنجایی که به موضوعات توجه نشده است، وضعیت شهر تهران گویای یک نا بهنجاری تمام عیار است.

در دوره جدید شورا تاکنون جلسه کمیسیون ماده پنج تشکیل نشده است

سالاری با اشاره به بحث پروژه‌های چند منظوره که در مناطق شمالی و غربی تهران گسترش پیدا کرده است، گفت: این پروژه‌ها همه سکونت‌گاه ها را از حیز انتفاع انداخته است، به نوعی این مجموعه ها که می توانست از طریق خدمات دادن به شهروندان یک فرصت بسیار خوبی برای شهر باشد به یک تهدید بسیار جدی تبدیل شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: شوراهای معماری مناطق که در طول دوره چهارم به دفعات به آن ها تذکر دادیم، در اواخر دوره چهارم از میزان تخلفات صورت گرفته کاستند اما اتفاقات زیادی در آن زمان افتاد و تصمیماتی که اتخاذ شد نه تنها در حد اختیارات شورای معماری مناطق نبود، بلکه از عهده شهرداری و شورای شهر نیز خارج شده بود.

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه رویکرد مدیریت شهری در دوره جدید جلوگیری از هرگونه تخلف است، خاطرنشان کرد: از ابتدای جلسه شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران تاکنون جلسه کمیسیون ماده پنج تشکیل نشده، چراکه قسمت عمده تصمیمات آن کمیسیون بارگذاری زیاد درآمدزایی بوده و تشکیل نشدن جلسات این کمیسیون به دلیل کاهش تخلفات شاخص خوبی است؛ گرچه در طرح های توسعه شهری می‌توان در این خصوص جلساتی برگزار کرد و طرح هایی که باعث ارتقاء کیفیت زندگی می شوند را بررسی کرد.

نبودن حسابرس شهرداری حلقه مفقوده مدیریت شهری

سالاری در پاسخ به این سوال که شورای شهر دوره چهارم در برابر تخلفات صدور پروانه به مراجع قانونی اطلاع داده است یا خیر گفت: اینکه عنوان می‌شود، دیوان محاسبات شهری ضروری‌ترین حلقه مفقوده تصمیم گیری در مدیریت شهری کشور است، درست است و نبودن حسابرس شهرداری حلقه مفقوده مدیریت شهری است. نهاد نظارتی شورا به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد شهرداری نظارت کرده و در جلسات کمیسیون‌ها تذکرات خود را ارائه داده است.

وی با بیان اینکه شورای شهر تهران در حد اختیاراتی که به لحاظ قانونی دارد جلوی تخلفات را گرفته است، تصریح کرد: اما به دلیل آنکه برخی از همکاران شورای چهارم با مدیریت شهری قبلی همفکر بودند و در بزنگاه ها با شهردار قبلی همراهی می کردند اما در جلسات کمیسیون ها نظری خلاف آنچه در صحن مطرح می کردند را ارائه می‌دادند، نتوانستیم جلوی برخی تخلفات را بگیریم.

سالاری اظهار کرد: در نظام ما به خصوص در حوزه مدیریت شهری با تصمیم گیران و تصمیم سازان متخلف برخورد قانونی نشده است. تا به حال یک نمونه هم نداشتیم که با آن ها برخورد شود و به محاکم قانونی و قضایی کشیده شوند. اگر برخورد قاطع انجام شود، شاهد تخلفات کمتری خواهیم بود.

به گفته رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران ضرورت دارد که دیوانی تحت عنوان دیوان محاسبات شهری تشکیل شود. ایجاد این دیوان نیاز به مصوبه مجلس جمهوری اسلامی ایران دارد و آنچه که شورای دوره پنجم پیگیری می‌کند این است که مصوبه ایجاد دیوان محاسبات عالی را از مجلس دریافت کند تا این کار در کل کشور نهادینه شود.

منبع: شهرنوشت

نظرات بینندگان