arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۳۲۰۳
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶

بررسی ریشه مصائب کارگران، در نشست چالشهای حقوق کارگر

نشست "حقوق کارگر، چالش های نهادی، ساختاری و راهکار های پیش رو" روز چهارشنبه 25 بهمن ساعت 17 تا 19 در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشست "حقوق کارگر، چالش های نهادی، ساختاری و راهکار های پیش رو" روز چهارشنبه 25 بهمن ساعت 17 تا 19 در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.

در این نشست که به همت گروه حقوق انجمن اندیشه و قلم و خانه اندیشمندان علوم انسانی برپا می شود، علی صابری تولایی، استاد حقوق دانشگاه امام صادق(ع)، فرشاد اسماعیلی، حقوقدان و پژوهشگر حوزه کار و علی خدایی، عضو هیات مدیره شورای های اسلامی کار تهران به بحث و گفت و گو می پردازند.

در پیش درآمد گروه حقوق انجمن اندیشه و قلم برای این نشست آمده است:
شمار اعتراضات کارگری رو به فزونی است. نارضایتی ها از تعویق پرداخت حق الزحمه، حذف بیمه و مزایا، قراردادهای موقت کار و نحوه ی برخورد کارفرماها و مراجع قانونی با کارگران ناراضی بخشی از علل اعتراضات است.

ریشه های مصائب کار و کارگر را می توان در حوزه هایی چون اقتصاد، سیاست و حقوق جست اما آن چه جلب توجه می کند تکرار مدام این مصائب است. آیا می توانیم بگوییم در تله چسبندگی به مسیر طی شده گرفتار آمده ایم و اینکه آیا نهادها و ساختارها می توانند راهنمای ما در خروج از این تله باشند یا خیر.

در نشست "حقوق کارگر" به بررسی موانع استیفای حقوق کارگران در کشور می پردازیم و برای این منظور بحث خود را به نهادها و ساختارهای حقوقی کار محدود می کنیم. همچنین به دنبال ظرفیت های مغفول مانده در قوانین این حوزه می گردیم.

همراهان ما در این کنکاش عبارتند از:

علی صابری تولایی: ایشان عضو هیات علمی دانشکده ی حقوق دانشگاه امام صادق می باشند. صابری از نسبت قانون اساسی و قوانین تابعه با حقوق کارگر برایمان می گوید، وی معتقد است نظام حقوقی کشور مشوق نابرابر های ناعادلانه در ثروت و قدرت است و این معضل در نظام حقوق کارگری هم حاکم است.

فرشاد اسماعیلی: ایشان حقوق دان و پژوهشگر حوزه ی کار است. اسماعیلی از وضعیت تشکل های کارگری در قانون کار صحبت می کند و با تشریح مکانیسم وابستگی آن ها استدلال می کند که این تشکل ها توانایی استیفای حقوق سندیکایی کارگران را ندارند. وی با استناد به قوانین بین المللی کار از ضرورت و تاثیرگذاری سندیکای مستقل دفاع خواهد کرد.

علی خدایی: ایشان عضو هیات مدیره ی شورای های اسلامی کار تهران و کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور است. خدایی معتقد است نظام حقوقی کشور توانایی حمایت از حقوق کارگران را دارد و مشکل در اجرای قوانین است. وی با این دیدگاه از ظرفیت های مغفول مانده در قانون کار سخن خواهد گفت.

این نشست چهارشنبه 25 بهمن ساعت 17 تا 19 در خیابان شهید نجات اللهی، نبش ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، تالار خیام برگزار می شود.

نظرات بینندگان