arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۵۷۹۶
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶

محیط زیست: طرح انتقال آب از دریای عمان باعث رونق اقتصادی و بهبود محیط‌زیست می‌شود

معاون انسانی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس یک پروژه بسیار خوب است که هم باعث توسعه اقتصادی در منطقه می‌شود و هم وضعیت محیط‌زیست را بهبود می‌بخشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طرح انتقال آب از دریای عمان باعث رونق اقتصادی و بهبود محیط‌زیست می‌شود

مسعود تجریشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح‌های انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به بخش‌های مرکزی ایران گفت: منابع آبی ما در دو پهنه شمال و جنوب کشور قرار دارند، اما در طی سالیان گذشته صنایع پر آب بر در داخل سرزمین احداث شده‌اند مانند فولاد مبارکه که قرار بود در بندرعباس باشد، اما در اصفهان در حال فعالیت است

او با بیان اینکه این صنایع به آب نیازمند هستند، خاطر نشان کرد: این صنایع در سال‌های گذشته ایجاد شده و زیرساخت‌های فراوانی برای آن‌ها نیز در نظر گرفته شده، اما به آب نیاز احتیاج دارند و در حال حاضر امکان جابجایی آنها وجود ندارد، چراکه منبع مالی نداریم بنابراین هدف و برنامه ما این است که با صنایع موجود سعی کنیم مصرف آب را کم کرده و بهره‌وری را افزایش دهیم.


معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست تصریح کرد: در حال حاضر مجوز تنها به صنایعی داده می‌شود که در کنار آب احداث شوند و دیگر صنایعی مانند گنداله‌سازی در داخل سرزمین مجوز نمی‌گیرند. 


تجریشی خاطرنشان کرد: بنابراین یکی از سیاست‌های ما انتقال جمعیت از داخل سرزمین به کنار دریاست اتفاقی که در طرح مکران در حال شکل‌گیری است.


او در پاسخ به این سوال که برای صنایع و منابعی که در داخل سرزمین هستند و راهی برای انتقال آن‌ها نیست چه باید کرد، گفت: منطقه‌ای در شرق کشور است که معادن سنگان بسیار منابع غنی هستند، اما با مشکل نبود آب مواجه هستند ما برای اینکه بتوانیم از این معادن غنی نیز استفاده کنیم و بتوانیم مشکلات اقتصادی را در شرق کشور برطرف کنیم، تنها راه این است که آب را از دریای عمان برای صنعت انتقال دهیم تا هم برای شرب و هم شکوفایی اقتصادی در منطقه استفاده کنیم و هم برای شرب استفاده کنیم تا جمعیت را مستقر کنیم.


معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که آیا طرح‌های انتقال آب دارای مشکلات زیست‌محیطی است، گفت: مسیری که قرار است انتقال آب در آن مسیر صورت بگیرد، ارزیابی زیست محیطی می‌شود و اگر زیست‌گاهی در آن واقع باشد مسیر را تغییر می‌دهیم، البته برای بسیاری از زیست‌گاه‌های ما خوب است، چراکه ما در آن‌جا آب نداریم و اگر آب نباشد پوشش گیاهی نیست و جانوری در آن منطقه وجود نخواهد داشت. بنابراین ما طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس را یک پروژه بسیار خوب می‌دانیم پروژه‌ای که هم باعث توسعه اقتصادی در منطقه می‌شود و هم وضعیت محیط‌زیست را بهبود می‌دهد.


تجریشی تاکید کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس با استفاده از آب‌شیرین‌کن‌های متعدد از این نعمت استفاده می‌کنند و حجم آبی که ما از دریای عمان و خلیج فارس استفاده می‌کنیم در مقابل دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار ناچیز و صفر است. این دریا یک نعمت خدادادی است، چرا نباید از آن استفاده کنیم و از این آب برای توسعه منطقه بهره نبریم.


او ادامه داد: هزینه این طرح‌ها نیز بر عهده صنایع است و آب در مبدا توسط آب‌شیرین‌کن‌ها نمک‌زدایی و به مقصد منتقل می‌شود. البته هنوز در حد یک طرح است. صنایع شناسایی شده و در حال ارزیابی طرح‌ها هستیم.

 

برچسب ها: مسعود تجریشی
نظرات بینندگان