arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۳۰۶۵
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۲ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
گاردین:

تنزل قدرت محسوس دولت ترامپ در عرصه دیجیتال / پایان 3 دهه حکمرانی آمریکا در جهان فناوری نزدیک است؟

قدرت ایالات متحده برای مقابله با یک دنیای دیجیتال روز به روز در حال تنزل است. قدرتی که حداقل برای 3 دهه به شکلی انحصاری در اختیار این کشور قرار داشت. 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

قدرت ایالات متحده برای مقابله با یک دنیای دیجیتال روز به روز در حال تنزل است. قدرتی که حداقل برای 3 دهه به شکلی انحصاری در اختیار این کشور قرار داشت. 

به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از گاردین برای بیش از 30 سال جهان تکنولوژی وابستگی عجیبی به نوآوری های ایالات متحده داشت.

اما به نظر می رسد این وابستگی در جاده افول قرار گرفته است. دونالد ترامپ در ماه مارس با تعدادی تعرفه های جدید سعی کرد کاخ سفید را از آن چه  "تجاوز اقتصادی چین" می نامید مصون بدارد. همین موضوع باعث تشدید نگرانی ها  نسبت به یک جنگ جهانی تجاری می شود.
 به نظر می رسد آمریکا به سرپرستی دونالد ترامپ این روزها برای یک جنگ تجاری کامل با چین بازسازی شده، به خصوص آن که این کشور بسیاری  از نقاط ضعف تجارت خود با چین را هدف قرار داده است. این مکانیسم ها نه تنها برای افزایش قدرت نظامی آمریکا، بلکه برای افزایش توانایی ایالات متحده  برای به حداقل رساندن احتمال هر نوع شکست اقتصادی، پایه ریزی شده اند.

طی 3 دهه گذشته ایالات متحده بارها تلاش کرده تا قدرت کم نظیر خود در عرصه تجارت و فناوری را به رخ رقبا بکشد. اما شاید آمریکا به این موضوع دقت نکرده که  فناوری چیزي نیست که بتوانیم هدایتش کنیم یا تحت تملک خود درآوریم . فاوری در بازارهای آزاد جهان به سرعت راه خود را باز کرده و هر جا بستر مناسب تری ببیند رشد می کند.

شاید سال ها پیش که عبارت "دهکده جهانی" مطرح می شد، ایالات متحده نخستین کشوری بود که به فکر دستاوردها، استانداردها، شبکه ها و ... افتاد، اما فراموش نکنیم که در آن زمان  پروتکل های جهان دیجیتال وجود نداشت چرا که ایالات متحده در حال آغاز جبهه جنگ سرد فناوری بود و هدف اکثر تکنولوزی های روز نیز به گسترش نفوذ آمریکا در جهان خلاصه می شد. 

اما توسعه حوزه سایبری و به ویژه هوش مصنوعی و افزایش قدرت دولت ها در بخش دیجیتال باعث شده اکنون فاصله بین رقبا با ایالات متحده به حداقل میزان ممکن برسد. دهکده جهانی آمریکا این روزها دیگر  از هم پاشیده است. اگرچه هنوز هم سیلیکون ولی قطب شناخته شده فناوری جهان است اما تنها قطب مهم جهان نیست.

از سوی دیگر بسیاری از شرکت های خصوصی حاضر در سیلیکون ولی یا به دنبال سرمایه گذاران خارجی هستند یا به دنبال بازارهای فعالیت خارجی. از اوبر که در اروپا و آسیا نفوذ پیدا کرده تا شرکت های استارتاپی، همه و همه فارغ از ایالات متحده بازارهایی جدید می طلبند.

موضوع دیگر اما ، صعود چین در قله های تکنولوژی است. این کشور به وضوح انحصار طلبی ایالات متحده را به چالش کشیده است. جاه طلبی های جهانی چین با شرکت هایی مثل هواوی و زد تی ای کاملا مشهود است و  خرده فروشی های مشهور چین نیز بازار فروش را تا حدی به نفع خود تغییر داده اند. 

شاید یکی از حرکت های عمده و محسوس ایالات متحده برای مبارزه با رقیب تازه نفس خود، همان ماجرای تحریم زد تی ای باشد. اما پرسش این جا است که ایا تحریم جوابگوی سرعت مبارزه چین با ایالات متحده خواهد بود؟

 

نظرات بینندگان