arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۸۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۰ - ۲۲ تير ۱۳۹۷

رییس‌جمهور سودان جنوبی تا سال ۲۰۲۱ ابقا شد

«آنتونی اینو ماکانا» رئیس مجلس نمایندگان سودان جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد، پارلمان با تمدید ریاست جمهوری «سالوا کی یر» تا سال ۲۰۲۱ موافقت کرد. موافقان تمدید ریاست جمهوری کی یر می‌گفتند، این اقدام برای جلوگیری از به وجود آمدن خلأ در راس هرم قدرت ضروری است، زیرا تا یک ماه دیگر مدت زمان ریاست جمهوری کی یر به پایان می‌رسد و هنوز کسی که عهده دار این منصب شود، انتخاب نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«آنتونی اینو ماکانا» رئیس مجلس نمایندگان سودان جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد، پارلمان با تمدید ریاست جمهوری «سالوا کی یر» تا سال ۲۰۲۱ موافقت کرد.

به گزارش ایرنا و به نقل از تارنمای «سودان تریبون» موافقان تمدید ریاست جمهوری کی یر می‌گفتند، این اقدام برای جلوگیری از به وجود آمدن خلأ در راس هرم قدرت ضروری است، زیرا تا یک ماه دیگر مدت زمان ریاست جمهوری کی یر به پایان می‌رسد و هنوز کسی که عهده دار این منصب شود، انتخاب نشده است.
از سوی دیگر برخی از کارشناسان سیاسی می‌گویند این اقدام بیانگر این نکته است که رئیس جمهوری و دولتش توجهی به پیمان صلح امضا شده با مخالفان ندارند.
«جیمز اوکوک» استاد علوم سیاسی دانشگاه جوبا در این خصوص گفت، هدف از این اقدام اعمال فشار بر مخالفان دولت است و دولتی‌ها می‌خواهند بگویند اگر برای دستیابی به راه حلی میانه شتاب نکنید، ما گام‌هایی بر می‌داریم.
ناظران سیاسی بیم آن دارند این تصمیم پارلمان منجربه نقض آتش بس میان نیرو‌های دولتی و مخالفان دولت شود.
طرفین درگیر در سودان جنوبی ۲۷ ژوئن (۶ تیر) سندی در خصوص آتش بس دائمی در خارطوم با حضور «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان و رئیس جمهوری اوگاندا امضا کردند و پس از آن جمعه گذشته نیز در مورد خروج نیرو‌های مسلح از مناطق شهری و مسکونی به توافق رسیدند.
پس از امضای این توافقنامه، دو طرف بار‌ها همدیگر را به نقض پیمان آتش بس متهم کرده اند.
سودان جنوبی سال ۲۰۱۱ میلادی پس از جنگ‌های طولانی با دولت مرکزی سودان، از این کشور جدا شد و پس از برگزاری یک همه پرسی استقلال یافت.
«سالوا کی یر» رئیس جمهوری سودان جنوبی سال ۲۰۱۳ در پی حوادثی «ریک ماچار» معاونش را به تلاش برای کودتا متهم کرد و پس از آن درگیری‌های داخلی در این کشور آغاز شد که منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی حدود چهار میلیون تن از ساکنان این کشور شد.
بحران در سودان جنوبی یکی از بدترین بحران‌های انسانی در قاره آفریقا طی چند دهه اخیر محسوب می‌شود.
دو طرف اصلی درگیری در این کشور در ابتدا دو قبیله «دینکا» (قبیله رئیس جمهوری و بزرگترین قبیله در سودان جنوبی) و قبیله «نویر» (قبیله ماچار و دومین قبیله بزرگ این کشور) بودند، اما پس از آن گروه‌های کوچک نیز به طرفین درگیری پیوستند.
طی این درگیری ها، گزارش‌های زیادی مبنی بر حمله به غیر نظامیان، تجاوز به زنان در سطح گسترده و به کارگیری کودکان در جنگ‌ها و موارد زیاد نقض حقوق بشر گزارش شد.

نظرات بینندگان