arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۷۶۱۰
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۹ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۷

چالش های کشور برای مدیریت پسماند الکترونیک

به گفته محققان در حالی کشور با موانعی برای بازیافت و ساماندهی پسماند الکترونیکی مواجه است که این پسماندها دارای مقادیر زیادی فلزات گرانبها هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

به گفته محققان در حالی کشور با موانعی برای بازیافت و ساماندهی پسماند الکترونیکی مواجه است که این پسماندها دارای مقادیر زیادی فلزات گرانبها هستند.

به گزارش ایسنا دکتر امیدوار در نشست تخصصی بازیافت و ساماندهی پسماندهای الکترونیکی با بیان اینکه حجم این نوع پسماندها در کشورهای آسیایی و اروپا زیاد است، گفت: در میان کشورها، کشورهای آسیایی بیشترین حجم تولید پسماندهای الکترونیکی را دارند.

وی با اشاره به آمارهای جهانی، خاطر نشان کرد:  صنعت باتری خانگی در امریکا از فروش سالیانه 3 میلیارد دلار باتری به 25 میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

امیدوار با تاکید بر اینکه حجم باتری‌های از رده خارج شده قابل توجه است، اظهار کرد: طبق آمارها سال 2004 در آمریکا 8 میلیارد باتری و در ژاپن 6 میلیارد باتری از رده خارج شده است.

به گفته وی، استفاده از انواع باتری در صنایع مختلف باعث انباشت حجم عظیمی از انواع باتری‌های مستعمل می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه در هر ساعت 4 هزار تن پسماند الکترونیکی به دور انداخته می‌شود، خاطر نشان کرد:  این در حالی است که پسماندهای فلزی حاوی بهترین فلزات  هستند.

امیدوار به باتری‌های مستعمل نیکل کادمیوم اشاره کرد و گفت: این نوع باتری‌ها از دهه 1960 به عنوان یک منبع مهم انرژی است و حدود 43 تا 49 درصد وزن این باتری‌ها از عناصر نیکل و کادمیوم تشکیل شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر  بازیافت این نوع باتری‌ها را موجب کاهش مسائل زیست محیطی دانست و یادآور شد: در صورت بازیابی ازحدود 46 تا 75 درصد انرژی لازم برای استخراج این عناصر از منابع اولیه آنها انرژی مصرف می‌شود.

به گفته وی، ۱۱ درصد باتری‌های قابل شارژ در دنیا باتری‌های نیکل کادمیوم هستند.

امیدوار با اشاره به محدود بودن معادن نیکل در دنیا، اظهار کرد: این منابع در کشورهای افغانستان و بولیوی قرار دارند، لذا سرمایه‌گذاری برای بازیافت باتری‌های لیتیومی حائز اهمیت است.

وی کافی نبودن فعالیت پژوهشی در مدیریت بازیافت پسماند الکترونیکی، نبود آگاهی مردم و صنایع از زیان‌های این نوع پسماندها و نبود سیاست‌های مدون برای اجرای قوانین و روش‌های مدیریتی را از موانع موجود در پسماند الکترونیکی عنوان کرد.

نظرات بینندگان