arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۹۰۴۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۰ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۷

ابتکار:زمان گفتگو در خانوادها به ۲۰ دقیقه در شبانه روز رسیده است/ لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در انتظار تایید قوه قضاییه است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه اختلالات روابط یکی از مشکلات خانواده در ایران و جهان است که نمی توانند با هم گفتگو کنند، گفت: زمان گفتگو طی یک دهه از دو ساعت به ۲۰ دقیقه در شبانه روز رسیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ابتکار:زمان گفتگو در خانوادها به ۲۰ دقیقه در شبانه روز رسیده است/ لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در انتظار تایید قوه قضاییه استمعصومه ابتکار با بیان اینکه کارآمدی، بزرگترین امتحان ما دراین دوره است تا دولت بتواند پاسخگویی، شفافیت، مقابله با فساد و اثربخشی لازم را داشته باشد، اظهار کرد: عدالت، یکی از آرمان های مهم انقلاب است که در قانون اساسی تصریح و در مبانی دینی به آن تاکید شده و یکی از ابعاد آن، عدالت اجتماعی و هم‌چنین دسترسی به فرصت های برابر برای تمام افراد جامعه از جمله اشتغال است.

وی تصریح کرد: اشتغال، سرلوحه برنامه های دولت تدبیر و امید است و در شرایط خروج یک جانبه آمریکا از برجام که شرایط ظالمانه ای را به ما تحمیل کرد، امروز در کاشان با مشارکت بخش غیردولتی و دولتی موفقیت های نسبتا خوبی به دست آمده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: با وحدت دولت و ملت باید با هم تلاش کنیم که با سربلندی و عزت از تحریم های ظالمانه و فشار یک جانبه دولت آمریکا عبور کنیم و کشور را به سمت اهداف خود پیش ببریم.

وی گفت: یکی از زوایای عدالت که در ارکان و مبانی دینی و قرآن به آن اشاره شده و مورد تاکید رییس جمهور نیز است، نگاه عادلانه نسبت به برابری زن و مرد بوده که در قانون  اساسی نیز تصریح شده است.

ابتکار افزود: بخشی از وظایف دولت بر مبنای قانون اساسی، سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب و ماده های 101 و 102 برنامه توسعه و برنامه های اختصاصی دولت، این است که تمام بخش های عمومی باید برای تحقق عدالت جنسیتی برنامه ریزی کنند.

وی تصریح کرد: تمام وزارتخانه ها باید در تحقق ماده 101 و 102 با محوریت عدالت جنسیت، برنامه ریزی کنند و مدیران در تمام سطوح ملی، استانی و شهرستانی در تحقق این موضع ماموریت دارند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: آموزش به عنوان بدیهی ترین عدالت جنسیتی در ایران به خوبی محقق شده است و بر اساس شاخص های جهانی در جایگاه مناسبی قرار داریم. هرچند که در برخی نقاط بازمانده از تحصیل وجود دارد که باید تلاش کنیم . 

انتقاد ابتکار از حذف ورزش در مدارس دختران

وی با بیان اینکه فراهم کردن بستر مناسب ورزش برای زنان و مردان و برنامه ریزی برای ایجاد نشاط ضرورت دارد، گفت: براساس گزارش کارگروه ورزش دختران معاونت زنان و خانواده، از یک دهه قبل، ورزش در مدارس ابتدایی دخترانه عملا  حذف شد که در بلندمدت موجب ایجاد مشکلات اسکلتی و سلامتی دختران و هم‌چنین تحمیل هزینه هایی به بخش بهداشت و سبک زندگی شهروندان خواهد شد.

ابتکار گفت: کم تحرکی، یکی از بیماری های عصر امروز است که با مشارکت آموزش و پرورش از مجموع 76 هزار معلم، بیش از 67 هزار نفر به مدت 40 ساعت آموزش تربیت بدنی دیده اند تا سبک زندگی با نشاط و با تحرکی در مدارس و جامعه داشته باشیم.

وی با اشاره به ماده 101 برنامه توسعه و انتصاب زنان در موقعیت های مدیریتی و تصمیم سازی، گفت: با وجود آنکه 41 درصد کارکنان دولت زنان هستند، با وجود شایستگی هایشان، فرصت حضور آنها در موقعیت های مدیریتی نیست، هرچند که برای برخی آقایان نیز وجود ندارد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: براساس مصوبه شورای اداری ابلاغ شده در ابتدای دولت دوازدهم، 30 درصد پست های مدیریتی باید در اختیار بانوان شایسته و توانمند قرار گیرد و هشت سال از سن مدیران کاهش یابد تا چهره دولت تغییر کند و زنان نیز در تصمیم سازی مشارکت کنند. 

وی گفت: حدود 27 درصد زنان ایرانی تحصیل کرده دانشگاهی هستند و بسیاری از آنها تجربه مدیریت و کار اجرایی دارند و انتظار است در شهرستان‌ها نیز این اتفاق بیفتد تا جوانگرایی در همین دولت محقق شود .

ابتکار افزود: ماده 102 و سیاست های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه خانواده بحث مهمی است. جامعه سالم، جامعه ای است که یک خانواده بانشاط، شکوفا و پایدار باشند و روابط آنها براساس احترام متقابل، تفاهم و مسائل عاطفی شکل گیرد تا احساس امنیت داشته باشند.

وی گفت: اختلالات روابط یکی از مشکلات خانواده در ایران و جهان است که نمی توانند با هم گفتگو کنند، زیرا یا زمان و یا مهارت برای گفتگو ندارند، هم‌چنین زمان گفتگو طی یک دهه از دو ساعت به 20 دقیقه در شبانه روز رسیده است که در بسیاری از اوقات به سوتفاهم یا تنش می انجامد .

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: در آموزش و پرورش و دانشگاه کمتر به مهارت های زندگی پرداخته ایم و مهارت و آموزش شنیدن و نحوه گفتن نداریم، بنابراین گفتگوی ملی خانواده در شهرستان ها را آغاز کرده ایم و امیدواریم با همکاری دولت و ملت به خوبی اجرا شود. 

وی تاکید کرد: باشگاه دختران در توجه به مطالبات و مشکلات جوانان در قالب گفتگوی بین نسلی  بسیار مهم است تا بتوانیم خواسته ها و مشکلات جوانان را بشنویم و راه حل پیدا کنیم و آن عزت نفسی که مورد انتظار یک جوان از جامعه است تا بتواند مسیر خود را به خوبی انتخاب کند، بنابراین باید با کمک تمام دستگاه ها شرایطی را با ابعاد فرهنگی و اجتماعی فراهم کنیم.

ابتکار گفت: سیاست دولت حمایت از جامعه مدنی و فعالیت تشکل های مردم نهاد و کارآفرین و شنیدن صدا، ایجاد فضای نقد و طرح دیدگاه های ایجاد جامعه مدنی و جلب مشارکت برای حل مشکلات جامعه است.

وی افزود: مقدمات بسیاری از سیاست های کلان دولت انجام شده و انتظار می رود با وجود همه مشکلات و شرایط سخت، تاب آوری کنیم و شاخص های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و فضای سالم و آزاد بتوانیم دانشگاه کاشان را الگویی سرآمد در جهت بهبود شاخص ها در سطح کشور کند.

لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در انتظار تایید قوه قضاییه

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده  در حاشیه دیدار از مرکز اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی کاشان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بر اساس آمار موجود بین 3.5 تا چهار میلیون نفر زن، خود اتکا داریم که از نظر اقتصادی به درآمدهای خودشان متکی هستند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید با طرح هایی در زمینه اشتغالزایی، در سال های 95 و 96 اشتغال خوبی را در کشور ایجاد کرد، گفت: براین اساس هر سال بین 850 تا 900 هزار شغل جدید در کشور ایجاد شد که شمار قابل توجهی از این مشاغل به بانوان اختصاص دارد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه گفتگوی ملی خانواده طرحی است که بنابر ضرورت و با همکاری دانشگاه ها شکل گرفت، افزود: مراکز پژوهشی دانشگاه ها بر این باور هستند که در حوزه خانواده، به عنوان امن ترین و الهام بخش ترین کانون زندگی بشر، مشکلات زیادی داریم که بخشی از آن حقوقی و اقتصادی است و به مجموعه دولت و کلان کشور مربوط می شود .

وی با بیان اینکه لایحه قانون حمایت از کودکان و نوجوانان با پیگیری دولت پس از 10 سال در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، گفت: این لایحه اقدام مهمی بود و دولت نیز آمادگی کامل برای اجرای آن دارد و اکنون در انتظار تایید آن از سوی شورای نگهبان هستیم.

ابتکار گفت: در تفاهم نامه امضا شده با وزارت دادگستری  یکی از محورهای آن اجرایی شدن لایحه حمایت ازکودکان و نوجوانان است. هم‌چنین بخشی از آن درخصوص تعریف خشونت و انواع آن و خشونت علیه کودکان و نوجوانان به عنوان جرائمی است که باید به صورت جدی رسیدگی شود.

وی به پیگیری لایحه دوم معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری که در قوه قضاییه است، اشاره کرد و افزود: با رایزنی هایی که با قضات و قوه قضاییه صورت گرفته، در انتظار تایید لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت و با رایزنی هایی توسط رئیس قوه قضاییه هستیم، چرا که این لایحه می تواند جامعه را در مقابله با خشونت و آسیب ها به سمت امنیت و آرامش پیش ببرد.

به گزارش ایسنا، شرکت در شورای اداری، دیدار از مرکز اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی و نشست زنان کارآفرین و فرهیخته کاشان از دیگر برنامه های سفر یک روزه معصومه ابتکار،  معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به شهرستان کاشان بود.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان