arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۹۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۸ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۷

برلین: آلمان و اروپا برای دور زدن تحریم های آمریکا، ایجاد سیستم پرداختی برای ایران را بررسی می‌کنند / این سیستم پرداخت، توسط یک نهاد جدید مانند «بورس معاوضه» پیاده می‌شود؛ ممکن است مقر این نهاد در لوکزامبورگ باشد

سخنگوی وزارت اقتصاد برلین ، اعلام کرد که آلمان و شرکای اروپایی‌اش گزینه تاسیس سیستم پرداخت مالی برای انجام تراکنش های مالی با ایران پس از اعمال دور دوم تحریم‌های آمریکا را در نظر دارند. به نوشته یک نشریه آلمانی، نهاد واسطه‌ای جدید مانند یک بورس معاوضه عمل می‌کند. برای نمونه وقتی ایران به اسپانیا نفت می‌فرستد و یک شرکت ماشین‌سازی آلمانی به ایران تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای راه‌اندازی یک کارخانه را می‌فروشد، پولی که قرار است اسپانیا به ایران در ازای خرید نفت بپردازد، برای پرداخت صورت‌حساب‌ شرکت آلمانی که به ایران دستگاه فروخته، استفاده می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی وزارت اقتصاد برلین ، اعلام کرد که آلمان و شرکای اروپایی‌اش گزینه تاسیس سیستم پرداخت مالی برای انجام تراکنش های مالی با ایران پس از اعمال دور دوم تحریم‌های آمریکا را در نظر دارند.

به گزارش «انتخاب» به نقل از رویترز، سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان امروز جمعه گفت: آلمان و شرکای اروپایی‌اش در حال بررسی ایجاد سامانه پرداختی در خصوص ایران هستند که این اجازه را می‌دهد تبادلات تجاری با ایران پس از تحریم‌های آمریکا ادامه یابد.

این سخنگو در یک نشست خبری دولتی افزود: همانطور که شما می دانید، مهمترین هدف اتحادیه اروپا و دولت آلمان این است که از تامین فرآیند تبادلات اطمینان حاصل کند. همه گزینه‌ها در دست بررسی هستند.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان 30 مرداد با ارائه ایده ساخت «شبه سوئیفت» اعلام کرده بود که برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران، باید سیستم پرداخت مالی مستقل از آمریکا ایجاد شود.

فرانسه هم چنین موضوعی را پیشتر اعلام کرده بود. بر اساس گزارش ها، طرح مذکور از حمایت و همکاری انگلیس نیز برخوردار است.

از سوی دیگر، به نوشته تسنیم، نشریه اقتصادی آلمانی هندلزبلات به این راهکرد و شیوه عملی آن پرداخته است. این نهاد واسطه‌ای مانند یک بورس معاوضه عمل می‌کند و در واقع مطالبات متقابل شرکت‌های اروپایی و ایران را حسابرسی می‌کند.

برای نمونه وقتی ایران به اسپانیا نفت می‌فرستد و یک شرکت ماشین‌سازی آلمانی به ایران تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای راه‌اندازی یک کارخانه را می‌فروشد، این نهاد واسطه‌ای وارد عمل می‌شود. پولی که قرار است اسپانیا به ایران در ازای خرید نفت بپردازد، برای پرداخت صورت‌حساب‌ شرکت آلمانی که به ایران دستگاه فروخته، استفاده می‌شود.

این نهاد واسطه‌ای می‌تواند بر اساس حقوق و قوانین لوکزامبورگ بنیان نهاده شود و مقر آن نیز در لوکزامبورگ باشد که از مراکز مهم مالی اروپا محسوب می‌شود.

نظرات بینندگان