arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۴۵۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۲۰ مهر ۱۳۹۷

عربستان به دلیل فشار‌های حقوق بشری، در خواست عضویت در سازمان فرانکفونی را پس گرفت

منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، عربستان سعودی درخواست خود برای عضویت به عنوان ناظر در سازمان بین المللی فرانکفونی (کشور‌های فرانسوی زبان) را به دلیل ابهامات در خصوص حقوق بشر در این کشور پس گرفته است. کانادا به عنوان عضو اصلی این سازمان یکی از مخالفان سرسخت عضویت عربستان در فرانکفونی است. ۸۴ کشور و دولت در این سازمان عضویت دارند که از میان آن‌ها ۲۶ کشور یا دولت به عنوان ناظر هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، عربستان سعودی درخواست خود برای عضویت در سازمان بین المللی فرانکفونی (کشور‌های فرانسوی زبان) را به دلیل ابهامات در خصوص حقوق بشر در این کشور پس گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان بین المللی فرانکفونی اعلام کرد که بعدازظهر پنجشنبه نامه‌ای از سوی عربستان دریافت کرده و که در آن خواسته شده تا بررسی عضویت این کشور به عنوان ناظر در سازمان فرانکفونی را به تعویق بیافتد.
بر اساس این گزارش، عضویت سعودی در سازمان فرانکفونی به دلیل مسائل حقوق بشری عربستان با جنجال روبه رو بوده است.
کانادا به عنوان عضو اصلی این سازمان یکی از مخالفان سرسخت عضویت عربستان در فرانکفونی است.
همچنین امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در اشاره به عربستان سعودی، خواستار بازنگری در میثاق سازمان فرانکفونی به ویژه در خصوص سازو کار‌های پیوستن به این نهاد شده است.
بحران بازداشت فعالان حقوق بشری در عربستان و اخیرا نیز ناپدید شدن «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی در ترکیه حساسیت‌های شدید نهاد‌های بین المللی علیه عربستان را برانگیخه است.
سازمان بین المللی فرانکفونی با پیوستن ایرلند، مالت، گامبیا و ایالت لوئیزیانا آمریکا به عنوان ناظر در این سازمان موافقت کرده است.
سازمان بین‌المللی فرانکفونی سازمانی تشکیل شده از مناطق فرانسوی زبان در سراسر جهان است.
۸۴ کشور و دولت در این سازمان عضویت دارند که از میان آن‌ها ۲۶ کشور یا دولت به عنوان ناظر هستند.

نظرات بینندگان