arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۲۸۶۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۰۸ - ۰۴ آذر ۱۳۹۷

یک کارشناس: دستمزد کارگران دلیل افزایش هزینه‌ کارفرمایان نیست

یک کارشناس حوزه کار با بیان این که کارفرمایان باید دلیل افزایش هزینه‌های خود را در جای دیگری جست وجو کنند، گفت: سهم دستمزد کارگران در قیمت تمام شده تولید کمتر از ۱۰ درصد است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دستمزد کارگران دلیل افزایش هزینه‌ کارفرمایان نیست

یک کارشناس حوزه کار با بیان این که کارفرمایان باید دلیل افزایش هزینه‌های خود را در جای دیگری جست وجو کنند، گفت: سهم دستمزد کارگران در قیمت تمام شده تولید کمتر از ۱۰ درصد است.

علی اکبر سیارمه، با اشاره به اختلاف نظر شدید نمایندگان کارگری و کارفرمایی برای ترمیم دستمزد کارگران، گفت: کارفرمایان زورشان به دولت نمی‌رسد و مدام بهانه افزایش هزینه‌های تولید و نرخ ارز را مطرح می‌کنند، در حالی که بهتر از هر کسی می‌دانند که بالا رفتن قیمت مواد اولیه آنها به دلیل دستمزد کارگران نیست.

وی به مناظره اخیر نماینده کارگران و کارفرمایان در یک برنامه تلویزیونی اشاره کرد و گفت: چنین مناظره‌هایی برای تنویر افکار عمومی است تا واقعیت‌های که اقشار مختلف جامعه با آن دست به گریبانند، نشان داده شود و مردم به قضاوت بنشینند.

وی ادامه داد: سال‌های سال است که موضوع دستمزد را در جلسات سه جانبه دنبال می‌کنیم و کارفرمایان همواره مدعی بوده‌اند که اشتغال موجود را حفظ کرده‌اند و اگر حقوق و دستمزد کارگران افزایش یابد با ریزش شدید نیروهای کار و تعطیلی بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد.

این کارشناس حوزه کار افزود: متاسفانه اعلام ناتوانی از پرداخت دستمزد حربه‌ای است که کارفرمایان همیشه در زمان تعیین دستمزد به کار می‌گیرند در حالی که طبق آمارها سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید بسیار کم است و در ایران در بهترین دستمزدهایی که داده شده هنوز به ۱۰ درصد هم نرسیدیم و باید واقع‌بینانه به این قضیه نگاه کنیم.

سیارمه افزود: آن چیزی که موجب زیان دهی یا رکود یک بنگاه اقتصادی می‌شود تا از فعالیت باز بماند دستمزد کارگرانش نیست و کارفرمایان باید افزایش هزینه‌های خود و عدم انطباق دخل و خرجشان را در جای دیگری جستجو کنند.

این کارشناس حوزه کار با بیان این که دولت به عنوان کارفرمای بزرگ وظیفه دارد که هم از کارفرمایان حمایت کند و هم از کارگران، ‌گفت: زمانی که کارگران در شورای عالی کار برای بالا بردن درصد ناچیزی از حقوق کارگران چانه‌زنی می‌کنند دولت موضع بی‌طرفی می‌گیرد و توپ را به زمین کارفرمایان می‌اندازد اما در مورد کارخانه‌های بزرگ که دست دولت است و افزایش مشهودی را طی چند ماه اخیر در قیمت محصولاتشان شاهد بودیم، حرفی از لحاظ کردن این افزایش فروش در دستمزد کارگران نمی‌زند و کارفرمایان هم به پشتوانه دولت، از حربه ناتوانی استفاده می‌کنند در حالی که هر یک به عنوان شرکای اجتماعی باید به نقش و وظیفه‌ای که در قبال هم دارند، عمل کنند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه دستمزد شورای عالی کار و نظر مثبت وزیر کار برای ترمیم دستمزدها، ابراز امیدواری کرد: ترمیم مزد کارگران تا قبل از پایان سال به شکل منطقی و عادلانه‌ صورت گیرد تا کارگران از زیر فشار افزایش قیمت‌ها و کاهش شدید قدرت معیشت خارج شوند.

به گزارش ایسنا، در جلسه شورای عالی کار که طی هفته‌های اخیر با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت برگزار شد، به پیشنهاد وزیر کار تشکیل کمیته دستمزد مطرح و مقرر شد تا پس از به روزرسانی آمار و ارقام سبد معیشت خانوار کارگری، کمیته دستمزد برگزار شود. پیشتر شریعتمداری ـ وزیر کار ـ با تایید عقب‌ماندگی مزد کارگران اعلام کرده بود" امکان ترمیم دستمزد کارگران براساس شرایط کنونی وجود دارد".

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شهاب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
0
0
من کاری را که می کنم مربوط به ساخت ابزار دقیق مکانیکی می باشد پولی که پرداخت می شود بازار خراب که شود پولت رفت برای 1 سال تا زمان نامعلوم . قرار داد هم اهمیتی ندارد
نظرات بینندگان