arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۵۹۵۶
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۲۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۲

دکتر پروانه وثوق، آیینه تمام‌نمای یک "پزشک" ایرانی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پزشکان در ارتقای سطح سلامت جامعه نقشی سازنده دارند و با علم و مهر خود تلخی روزهای بیماری را به شادابی و طراوت سلامتی تبدیل می­‌کنند.

به گزارش ایسنا، موسسه خیریه محک ضمن قدردانی و تبریک به همه پزشکان ایثارگر ایرانی به مناسبت فرارسیدن زادروز ابوعلی سینا، طبیب فرزانه و شهیر ایرانی و پاسداشت مقام پزشک، یادداشتی را درباره پروفسور پروانه وثوق، موسس و بنیانگذار این بیمارستان فوق تخصصی که در دوران زندگی پربار و ارزشمندش پروانه‌وار بر بالین کودکان بی پناه سرطانی حاضر شد و براستی جلوه تمام نمای یک "پزشک" بود، در اختیار این خبرگزاری قرار داد که در ادامه می‌آید:

شادروان پروفسور "پروانه وثوق" بنیانگذار هماتولوژی و آنکولوژی نوین در ایران، 29 اردیبهشت امسال از دنیا رفت. علم و دانش وی با تربیت پزشکان حاذق در زمینه سرطان کودکان، همچنان جاری و پویاست. این دانشمند فرزانه از ابتدای تأسیس بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک به صورت داوطلبانه و رایگان تخصص و وقت گرانبهای خود را در اختیار کودکان مبتلا به سرطان قرار می‌داد. آشنایی با زندگی این پزشک گرانقدر، آشنایی با اندیشه والا و عمل خالصانه وی است. امید آنکه راهش پر رهرو باشد.

وی در اسفند ماه سال 1314 شمسی در تفرش به دنیا آمد و در سال 1342 موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی در سال 1342 از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران شد. وثوق همچنین پس از دریافت مدارک تخصص و فوق تخصص‌ اطفال از دانشگاه‌های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی، مدرک تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان خود را نیز از دانشگاه واشنگتن دریافت کرد. سال 1350 سرآغاز طبابت وی در ایران بود.

وی که از مؤسسان رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان است، بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال را در بیمارستان کودکان حضرت علی‌اصغر(ع) راه‌اندازی کرد. وثوق همچنین با حضور داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال 1386 شروع به فعالیت کند.

از وثوق بیش از 100 عنوان مقاله و کتاب در زمینه بیماری‌های خون و سرطان کودکان به جای مانده است و فعالیت در انجمن‌ها و برنامه‌های تخصصی بین‌المللی چون انجمن بین المللی سرطان اطفال (SIOP)، اتحادیه بین‌المللی کنترل سرطان (UICC)، شبکه بین‌المللی تحقیق و درمان سرطان (INCTR)، اتحادیه سرطان کودکان خاورمیانه (MECCA)، برنامه سرطان اطفال در کشورهای در حال توسعه(PODC)، ریاست برد فوق تخصصی خون و سرطان کودکان و عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

وی از ابتدای تاسیس موسسه خیریه محک به عنوان رییس هیئت امنای همراه بنیانگذاران این موسسه فعالیت می­‌کرد و از سال 1386 که بیمارستان فوق تخصصی سرطان اطفال موسسه خیریه محک تاسیس شد به صورت داوطلبانه و به عنوان رییس علمی گروه علمی بیمارستان هر روز با عشق و مهری که به کودکان مبتلا به سرطان داشت به درمان آنها می‌پرداخت.

یادش را به پاس همه خدمات گرانبهایش بزرگ می­‌داریم...
نظرات بینندگان