arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۳۸۰۴
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۸ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۳
ابعاد قرائت نشده گزارش واردات خودروهای لوکس ؛

هزینه ارز داروی بیماران برای واردات میتسوبیشی/ مسئولان دولت احمدی نژاد صاحبان شبه دولتی های متخلف هستند

برخی از شرکت های شبه دولتی که ارز کالاهای اساسمی و داروی مردم را به واردات خودروهای لوکس اخصاص دادند، متعلق به مقامات و مسئولان عالی رتبه دولت احمدی نژاد است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برخی از شرکت های شبه دولتی که ارز کالاهای اساسمی و داروی مردم را به واردات خودروهای لوکس اخصاص دادند، متعلق به مقامات و مسئولان عالی رتبه دولت احمدی نژاد است.

به گزارش انتخاب به نقل از جمهوریت، سال 91  کمیسیون اصل 90 مجلس میزبان شکایت های متعددی در خصوص تفاوت فاحش قیمت حاشیه بازار با قیمت های اعلام شده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سوءاستفاده رانت‌خواران و سفته‌بازان بود. علاوه بر این گزارش هایی مبنی بر ظهور مفاسد و رانت های آشکار در فروش آزاد خودرو و اجحاف به مصرف‌کنندگان و عدم پرداخت کامل حقوق دولت و مالیات های قانونی در بازار خودروهای وارداتی  گزارش شد.

در پی این شکایت از شهریورماه 1391 در پی اظهارات مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت وقت که از اختصاص ارز مرجع به واردات کالاها و خودروهای لوکس انتقاد کرده بود، مسئله در دستور کار این کمیسیون قرار گرفت و کارگروهی به منظور بررسی جامع موضوع، تشکیل و با تدوین برنامه های اجرایی مبادرت به جمع آوری اطلاعات مورد نظر نمود.
در نهایت نیز در 26 اسفند سال گذشته این گزارش در صحن علنی قرائت شد. اعضای کمیته بررسی این مسئله جسته و گریخته پیش از انتشار نهایی خبر از نقش مسئولان دولت احمدی نژاد در قالب مدیران شرکت های شبه دولتی مدیریتکننده این تخلف می دادند. در این خصوص نادر قاضی پور به عدم قرائت نام این مدیران در صحن علنی مجلس در زمان قرائت گزارش نهایی در این خصوص انتقاد دارد. وی تاکید می کند که باید اسامی مدیران دولت قبل که با ارز داروی مردم میتسوبیشی وارد می کردند به مردم اعلام شود.


نادر قاضی پور، عضو کمیته تحقیق و تفحص از واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع  در گفت و گو با خبرنگار جمهوریت می گوید: 26اسفندماه در مجلس درباره افزایش واردات خودرو به ایران قرائت شد اما قرائت این گزارش ایرادات زیادی از جمله تاخیر جدی در قرائت و عدم قرائت برخی نام های این گزارش است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: محور اصلی این گزارش استفاده از رانت و دلالی در واردات خودرو آن هم با نرخ ارز مرجع بود به این شرح که با ارزی که باید کالاهای اساسی وارد می شد ماشین های گرانقیمتی مثل میتسوبیشی آقای ایکس، وارد شده است؟

قاضی پور تصریح کرد: به رغم این که خرید خودروهای لوکس وارداتی در اولویت دهم واردات بود، با رانت ، جای اولویت نخست یعنی کالاهای اساسی را گرفت و این دلالی در حالی صورت گرفت که ارز برای واردات دارو نداشتیم اما برخی مسوولان ارز مرجع را برای واردات خودروهای لوکس اختصاص دادند.

وی ادامه داد:  بسیاری از شرکت هایی که با مقیاس های بالای 200 تا 500 عدد خوردو وارد کرده بودند شرکت های شبه دولتی بودند که مسئولان آن ها مقامات و مسئولان عالی رتبه دولت احمدی نژاد بودند.

قاضی پور با انتقاد از روند افزایش واردات خودرو در دولت قبل گفت: در سال 90 نسبت خودروهای وارداتی به خودروهای تولید داخل 2درصد بود که  در سال 91 این رقم به 8 و در سال 92 به 16درصد رسید.

وی افزود: در طول 2سال واردات خودرو نسبت به تولید آن 8برابر شده و از 39هزار خودرو وارداتی در سال 90 به 62هزار خودرو در سال 92 رسیده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این که نام شرکت هایی که دست به این اقدام زدند و مسئولان دولت قبل که در این عمل دست داشتند باید رسانه ای می شد گفت: این اسناد و اسامی در اختیار من است و مجلس باید در قرائت این گزارش اسامی را می گفت.

قاضی پور هم چنین با بیان این که قوه قضاییه باید رسیدگی قاطع به مسئولان دولت قبل که با ارز داروی بیماران ماشین های لوکس وارد کردند کند، گفت:این افراد با ارز کالاهای اساسی و دارو خودرو لوکس وارد کردند و بعد این خودرو را به قیمت ارز آزاد در بازار فروختند.

نظرات بینندگان