arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۳۹۲۸
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۶ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۳

بوی مرموز شهر اهواز از کجا می‌آید؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با پیگیری‌های بسیار، عامل انتشار بوی بد در سطح اهواز شناسایی و اقدامات قضایی در این‌باره به نتیجه رسید.

«احمدرضا لاهیجان‌زاده» در جلسه‌ای که امروز(چهارشنبه) بمنظور بررسی موضوع انتشار بوی بد در سطح اهواز در معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: یکسالی است که شکایت‌هایی از سوی عموم مردم در سطح اهواز بعلت انتشار بوی بد به محیط زیست ارائه شده است. هم‌چنین اکنون با آغاز فصل گرما تعداد موارد انتشار این بو نامطبوع افزایش یافته است. هم‌چنین در 6 ماهه‌ی نخست پارسال نیز تعداد شکایت‌ها از این بابت افزایش یافت.

وی افزود: میزان دفعات انتشار این بو به حدی رسید که از دفتر امام‌جمعه‌ی اهواز، استانداری و حتی معاون دادستان اهواز پیگیری‌ کردند و درخواست شد که عامل انتشار این بو شناسایی و با آن برخورد شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: برای بررسی موضوع، 4 تیم تشکیل شدند و در محورهای مختلف به فاصله 30 تا 40 کیلومتری از هم به بررسی موارد پرداختند. در این بررسی‌ها مکان‌های دفن زباله، فعالیت‌های نفتی و دیگر موارد ارزیابی شد. 2 کانون بعنوان عامل شناسایی شدند که یکی از این کانون‌ها محل قدیمی دفن زباله در منطقه برومی است. برای بررسی موضوع جلسه‌ای تشکیل شد که شهرداری فعالیتی در جهت برطرف کردن این موضوع انجام داد.

لاهیجان‌زاده افزود: بر اساس جهت بادی که اطلاعات آن را از هواشناسی دریافت کردیم نهایتاً به بحث اصلی کانون عامل انتشار این بو رسیدیم که کارخانه‌ی الکل‌سازی رازی بود، این کارخانه، تولیدکننده‌ی خمیرمایه و الکل است. «ویناس» ماده‌ای بسیار بدبو است که به عنوان پسماند تولیدات کارخانه بر جا می‌ماند و وارد حوضچه‌هایی می‌شود که برای جمع‌آوری این ماده در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: البته به جز این کارخانه، 2 کارخانه‌ی دیگر الکل‌سازی در شهرک صنعتی خرمشهر در مقیاس کوچک‌تر و فعالیت کمتر فعالیت می‌کنند اما آلودگی و انتشار بوی بد را به همان میزان دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: کارخانه‌ی الکل‌سازی رازی در سال، 30 تا 32 میلیون لیتر ظرفیت دارد اما ویناسی که تولید می‌کند، حجم بسیاری است و با توجه به این‌که کارخانه فاقد سیستم تصفیه است جمع‌آوری ویناس در حوضچه‌ها صورت می‌گیرد که همین حوضچه‌ها عامل انتشار بوی بد در سطح شهر هستند.

لاهیجان‌زاده افزود: 40 هکتار وسعت حوضچه‌ها است که 600 هزار مترمکعب ویناس در آنها جمع شده و کارخانه در شبانه‌روز 100 مترمکعب تولید فاضلاب دارد. با این شرایط، عامل اصلی انتشار بوی بد در اهواز همین کارخانه الکل‌سازی است.

وی ادامه داد: اقداماتی که در محیط زیست در این زمینه انجام داد، اقدامات کارشناسی و تحقیقاتی بود که پس از حصول نتیجه‌ی قطعی، اقدام قضایی در این زمینه صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علیه این شرکت در دادگاه شکایت کردیم و دادگاه نیز پس از بررسی‌ها، مدیریت کارخانه را محکوم کرد که مدیرعامل شرکت نیز به حکم صادر شده اعتراض کرد.

وی ادامه داد: پس از آن، دادگاه تجدیدنظر تشکیل شد که بار دیگر دادگاه همان حکم را صادر کرد و 2 سال حبس و 4 ماه تعلیق از فعالیت، حکم صادر شده از سوی دادگاه برای مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی تعیین شد.

لاهیجان‌زاده تصریح کرد: بر اساس این حکم، مدیرعامل اگر نتواند ظرف مدت تعیین‌شده مشکل را حل کند، 2 سال حبس درباره او اجرا می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش معاون عمرانی مبنی بر این‌که آیا این واحد صنعتی دارای مجوز ارزیابی زیست محیطی است یا خیر؟ اظهار کرد: صنایع نیشکر برای 7 واحد توسعه‌ی نیشکر طرح توسعه‌ی واحدهای خود، یک مجوز ارزیابی زیست محیطی اخذ کرده و این مجوز را برای همه‌ی واحدها به صورت انفرادی صادر نشده است.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان