arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۶۱۷۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۳
رییس دیوان عدالت اداری:

اگر مخالفت با تفکیک جنسیتی، مخالفت با احکام اسلام نیست، نامش چیست؟/با سربلندی می‌گوییم، این اقدام لازم است/ متاسفانه کسانی که در این مورد سخن می گویند، مورد تمسخر قرار می‌گیرند

رییس دیوان عدالت اداری نسبت به اظهارنظر برخی مسئولان به‌ویژه متولیان امر فرهنگ کشور در مساله مخالفت‌شان با موضوع تفکیک جنسیتی در محیط‌های کاری واکنش نشان داد و گفت: گاهی از زبان مسئولان شنیده می‌شود که ما با تفکیک جنسیتی مخالفیم، حال آنکه مخالفت با تفکیک جنسیتی میان زن و مرد نامحرم در حقیقت نوعی مخالفت با احکام اسلامی شناخته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رییس دیوان عدالت اداری نسبت به اظهارنظر برخی مسئولان به‌ویژه متولیان امر فرهنگ کشور در مساله مخالفت‌شان با موضوع تفکیک جنسیتی در محیط‌های کاری واکنش نشان داد و گفت: گاهی از زبان مسئولان شنیده می‌شود که ما با تفکیک جنسیتی مخالفیم، حال آنکه مخالفت با تفکیک جنسیتی میان زن و مرد نامحرم در حقیقت نوعی مخالفت با احکام اسلامی شناخته می‌شود.

به گزارش «انتخاب»، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری در جلسه هیات عمومی دیوان گفت: آیا آقایان روایات اسلامی را می‌بینند و چنین حرفی می‌زنند؟ اگر احکام دینی را نمی‌دانند خوب است قبل از اظهارنظر از کارشناسان امور دینی سوال کنند.

وی افزود: یکی از مسایلی که در جامعه ما رواج یافته که گاهی در آن روابط خلاف شرع دیده می‌شود رابطه میان زن و مرد است که در این گونه روابط، موازین اسلامی رعایت نمی‌شود، حال آنکه احکام مربوط به روابط زن و مرد از احکام روشن قرآنی است و احادیث و روایات ما نیز بر رعایت حدود در این امر تاکید دارد.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به این که عفاف و رعایت حدود شرعی در ارتباط زن و مرد نامحرم به معنی تحفظ و پیشگیری از برخی روابط نامشروع و ناسالم است، اضافه کرد: در عین داشتن چنین آموزه‌هایی، متاسفانه اوضاع به نحوی شده است که اگر کسی حرفی بزند و مساله حفظ حریم زن و مرد را مطرح کند، یا بخواهد در این زمینه اقدامی انجام دهد، مورد تهاجم یا تمسخر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: از زمان سلطه انگلیس در دوره رضاخان فرهنگ منحط غربی در کشور حاکم شد. آنان با حذف اجرای برخی حدود اسلامی، حریم‌ها را از بین بردند و این روند متاسفانه همچنان تا امروز ادامه یافت به نحوی که در نظام جمهوری اسلامی نیز برخی تلاش دارند، همان مسیر ادامه یابد.

منتظری با بیان این نکته که تفکیک جنسیتی و ایجاد حریم‌هایی در برخورد میان زن و مرد به هیچ وجه به معنی محدود کردن زنان و ممانعت از اشتغال ایشان نیست، تصریح کرد: هیچکس مخالف رشد علمی و و ارتقای جایگاه زنان و همچنین اشتغال آنان نیست بلکه منظور از چنین اقدامی حفظ کرامت و شان خانم‌هاست.

رئیس دیوان عدالت اداری خاطرنشان کرد: بررسی و تحلیل‌های علمی و اجتماعی نشان می‌دهد که مهم‌ترین منشاء بسیاری از آسیب‌های اخلاقی و جنایات، از بین رفتن کیان خانواده و سست شدن بنیان آن بر اثر رعایت نکردن حدود شرعی در ارتباط میان زنان و مردان است.

وی با اشاره به اینکه آنچه روایات و آموزه‌های دینی بر آن تاکید دارد، محدودیت نیست که برخی بر آن مانور می‌دهند، تصریح کرد: معلوم نیست چرا از اینکه ارزش‌های اسلامی را تبلیغ کنیم ابا داریم و خجالت می‌کشیم با سربلندی احکام اسلام را بیان کنیم.

منتظری گفت: در حالی که روابط زن و مرد در دنیای کنونی هیچ حد و مرزی ندارد، دانشمندان، روانشناسان و عالمان علوم اجتماعی غربی که منصفند با بررسی عوارض چنین ارتباطاتی تصریح می‌کنند که این حد از اختلاط میان زن و مرد روا نیست؛ زیرا نه تنها از آن سودی نبرده‌اند بلکه متضرر نیز شده‌ است. آمار و عملکردها نیز نشان از این واقعیت دارد.

وی با بیان اینکه دیوان عدالت اداری نیز طی سال‌های پیش نسبت به تفکیک محیط کاری زنان از مردان اقدام کرده است، اقدام شهرداری را در این ارتباط ستود و ادامه داد: با سربلندی می‌گوییم، چنین اقداماتی به منظور رعایت حدود اسلامی و حریم میان زن و مرد لازم است و این امکان را فراهم می‌کند که زنان در محیط کاری خود آزادتر باشند.

منتظری با تاکید بر رویکرد اجرای تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها و سایر ادارات و مراکز تا حدممکن اظهار کرد: اگر مخالفت با تفکیک جنسیتی، مخالفت با احکام اسلام نیست، نامش چیست و چه اصراری است که برخی اشخاص این موضوع را در کلام و رسانه‌های خود مطرح کنند؟

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین ضمن اشاره به اینکه معنا ندارد که ما برای خوش‌آمد غربی‌ها احکام اسلامی را تعطیل کنیم، ادامه داد: مگر غرب از نظام جمهوری اسلامی خوشش می‌آید که از اجرای احکام اسلامی در آن راضی باشد و انتظار تعریف و تمجید از آنها داشته باشیم، حال آنکه ما وقتی می‌گوییم جمهوری اسلامی، باید خود را مقید بدانیم که احکام ریز اسلامی را نیز در کشور رعایت کنیم.

بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری در ابتدای سخن خود ضمن ابراز تاسف از سانحه دردناک سقوط هواپیمای مسافربری، این اتفاق را به ملت عزیز ایران به ویژه بازماندگان مصیبت‌دیده این حادثه تسلیت گفت و ضمن آرزوی سلامتی برای مجروحان، غفران الهی را برای درگذشتگان مسئلت کرد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲۵۸
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
15
160
بنده یک سوال دارم از اقای منتظری میگویند انسان وقتی به مکه مشرف میشود و موقع طواف میشود در ان سه روز حتی به زن خود نا محرم میشود و نباید حتی برخی امور مستحب را انجام دهد و یا حتی به عمد نباید به حیوانات ازار برساند ولی در همین شرایط مرد و زن جدا نیستند حالا این کجاش خلاف اسلام است تکلیف ما را روشن کنید اگر شرع میگوید تفکیک جنسیتی پس حج هم باید همین طور باشد اگر حج نیست تکلیف چیست ؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
16
137
یه مساله ای رو هیچ کس بش توجه نمی کنه! مگه همه خانومای کارمند متاهلن؟ من شخصا جایی کار می کنم که درصد بالایی از کارمنداش تو همین محیط کار با هم آشنا شدن و ازدواج کردن. ازدواج تو اسلام مهمتره یا تفکیک جنسیت؟ تفکیک جنسیت جز تحریک بیشتر و جری کردن افراد خاصیت دیگه ای نداره
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
13
60
بهتر است قوانين و حقوق شرعي و اجتماعي را از هم تفكيك نماييم .ما در اسلام خيلي از قوانين و حقوق را داريم كه الان اجرا نميكنيم مثلا در اسلام به صراحت خريدن كنيز و غلام را داريم كه در جامعه امروزي محلي از اعراب ندارد قطعا مقوله اي مثل تفكيك جنسيتي با اينگونه تفسير نيز اگر در اسلام وجود داشته باشد ميتواند مانند همين موارد بدليل عدم پذيرش جامعه امروزي ديده نشود.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
66
11
مگر بعضی که دوست ندارن تو محیط کار در یک اتاق 12 متری با 2 تا خانم این طرف و اون طرف، کار کنن
اومدن بپرسن شما نظرتون چیه؟ اونم تو یک شرکت دولتی! والا ما دوست نداریم شما رو نمیدونم
در رابطه با نظر ناشناس۰۹:۲۰
حتما باید شما تو یک اتاق طرف رو بشناسی و ازدواج کنی! چقدر مگه میشه توی یک اتاق شناخت نسبت به همسر ایندتون بکنید؛ ادم ها رفتارشون در سرکار و خونه خیلی فرق میکنه!
در رابطه با نظر ناشناس۱۱:۰۸
جزییات و مشخصات روابط بین زن و مرد در محیط خارجی چقدر نسبت به اول اسلام فرق کرده. مرد همان مرد هست زن هم همان زن! پذیرش جامعه امروزی هم فقط تهران نیست و همه تهرانی ها هم فکر نکنم نظر شما رو داشته باشن
مگر اینکه نظر جامعه امروزی رو چند نفر تو فضای مجازی تعیین کنند...!
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
10
46
روایت است که حضرت پیامبر وقتی بالای منبر بود و حضرت فاطمه وارد مسجد می شدند ایشان را بالای منبر بر جای خودشان می نشاندند. لطفا آقای منتظری بقرمایند آیا در آن موقع پیامبر آقایان را از مسجد بیرون می کردند و یا خلاف شرع عمل می نمودند.
نظرات بینندگان