arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۳۰۳
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴

قاجارها مُهر استامپ داشته‌اند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کاوش در محوطه‌ی «ملک»، مقابل "علاف راسته" بازار قزوین به کشف دیوار آجری، کف سنگفرش، مُهر استامپی، سکه‌های برنجی و مسی ضرب قزوین از دوران پهلوی و قاجار منجر شد.

به گزارش ایسنا، فریبا محمدی - سرپرست هیأت کاوش در محوطه‌ی «ملک مقابل علاف راسته بازار» قزوین - با اعلام این خبر گفت: کاوش در 4 ترانشه و یک گمانه در این محوطه تاریخی به کشف آثاری از دوران قاجار و پهلوی انجامید .

او افزود: این کاوش با هدف شناخت هر چه بیشتر اجزا و ارکان بافت تاریخی و الگوی سنتی ساخت و توسعه شهری در راستای طرح های جدید توسعه‌ای انجام شد.

وی با اشاره به آثار مکشوفه در این محوطه، یکی از یافته‌های معماری دوران پهلوی را کفی سنگفرش از نوع قلوه سنگ‌های رودخانه‌ای دانست که شیب آن از قسمت جنوب به شمال افزایش پیدا می‌کند و اضافه کرد‌: همچنین دیواری آجری با کفی از نوع آجرهای 6 ضلعی در این کاوش نمایان شد.

این باستان‌شناس با بیان این نکته که از سایر آثار مکشوفه متعلق به این دوره می‌توان به تن‌پوشه‌های دفع فاضلاب با دو مسیر جداگانه که به یک چاه ارتباط پیدا می‌کنند، اشاره کرد،‌ افزود:‌ آثار دوره قاجار را نیز شامل یک مهر استامپی و سکه‌های برنجی و مسی اعلام کرد که دو نمونه از آنها ضرب قزوین هستند.

وی با اشاره به این که برای نخستین‌بار چنین نمونه‌هایی از کاوش‌های باستان‌شناسی شهر قزوین یافت شده است، ادامه داد: علاوه بر سکه‌های یاد شده در پایین‌ترین عمق محوطه تن‌پوشه‌هایی که به صورت عمودی در بستر خشک رودخانه‌ای قرار داشتند، نیز به دست آمد .

محمدی کاربری این نتپوشه‌ها را استخراج آبهای زیرزمینی دانست که از جایگاه مطالعاتی، موضوع مهمی در خصوص بررسی و نحوه انتقال آب به سایر نقاط شهر است.

او افزود: با توجه به کانتکس‌های شناسایی شده در ترانشه‌های حفاری شده، نهشته رسوبی که در سایر کاوش‌های باستان‌شناسی بافت تاریخی شهر به عنوان خاک بکر معرفی شده بود در همان عمق نیز شناسایی شد.
نظرات بینندگان