arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۳۴۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۹ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۴

بعيدي نژاد: تصويب برجام در سيستم داخلي آمريكا به ما مربوط نيست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان درخصوص طی کردن مراحل تصویب برجام در کنگره آمریکا گفت: تصویب برجام در سیستم داخلی آمریکا موضوع داخلی آمریکایی هاست و به ما مربوط نیست و همان طور که از ابتدا تاکید کردیم ایران وارد پروسه های داخلی تصویب برجام در آمریکا نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمید بعیدی نژاد در نشستی در باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که در صورت رد برجام در کنگره آمریکا و با توجه به مواضع اخیر کشورهای عضو 1+5 درباره پایبندی به برجام تصریح کرد: تا زمانی که آمریکا مشغول طی کردن پروسه داخلی با ساز و کارهای خود برای تصویب برجام است شاید نتوان در خصوص واژه نقض صحبت کرد چرا که در ابتدا باید تفاهم در پروسه داخلی تصویب شود و بعد از آن در مورد نقض برجام صحبت کنیم.

وی با اشاره به مواضع اعضای کنگره آمریکا از ابتدای شروع مذاکرات تا به حال افزود: نمایندگان مخالف از همان ابتدا دولت اوباما را شایسته مذاکرات با ایران نمی دانستند ولی به هر حال موضع کنگره در این خصوص و همچنین تصویب برجام در سیستم داخلی آمریکا به ما مربوط نیست.

وی تصریح کرد: براساس زمانبندی هایی که داشتیم بررسی ها انجام می شود لذا در صورتی که کنگره آمریکا تصمیم به رد برجام بگیرد و یا این که دولت آمریکا نتواند حتی در صورت وتوی رئیس جمهور، برجام را در کنگره به تصویب برساند در آن شرایط باید از سناریوی جدید صحبت کنیم و بدانیم باید سناریوی محتمل تری را مورد توجه و بررسی قرار دهیم.

بعیدی نژاد ادامه داد: ابعاد نقض تفاهم در برجام پیش بینی شده است لذا اکنون اولویت تمرکز بر تصویب برجام است.

مدیر کل سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه هر توافقی را مشتمل بر فرض برد - برد دانست و گفت: هر توافقی که بدست می آید برد - برد است مگر در شرایط تحمیل یا جنگ یا شرایط ویژه تدوین شده باشد که این توافق نیز از آن مستثنی نخواهد بود.
 
وی افزود: ما از همان ابتدا نیز تاکید داشتیم که بدنبال حفظ حقوق هسته ای کشور ، حفظ صنعت هسته ای و تأمین زمینه های شکوفایی آن هستیم.

مدیرکل اداره خلع سلاح وزارت امور خارجه با اشاره به ادبیات غرب آن را حاکی از توجیه فشارها و تحریم ها علیه ایران خواند و گفت: منظور طرف غربی از برد این است که از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اطمینان پیدا کرده و می داند که برنامه هسته ای ما به سمت نظامی شدن حرکت نخواهد کرد لذا ما هم الزاماً نمی خواهیم با این ادعا مخالفت کنیم چون از ابتدا هم گفته بودیم که ما چنین گرایشهایی نداشته ایم و این پایه توافق است.
نظرات بینندگان