arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۸۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۱ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴

جابجایی و توزیع مرغ بدون کدرهگیری ممنوع شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی گفت: از امروز جابجایی و توزیع مرغ منجمد یا تازه کشتار شده بدون کدرهگیری در سراسر کشور ممنوع شد.

عباس عباسی در دومین جلسه کارگروه دائمی سلامت محصولات کشاورزی، با بیان اینکه اجرای کدرهگیری 10 رقمی روی بسته مرغ از سال گذشته آغاز و تا پایان آبان ماه 32 استان کشور تحت پوشش سامانه ردیابی قرار گرفته اند، افزود: در مراکز عرضه، هیچکس حق ندارد مرغی که فاقد کد رهگیری است، تحویل بگیرد و یا عرضه کند.

عباسی اظهارداشت: چنانچه بازرسان سازمان دامپزشکی، عرضه مرغ بدون کدرهگیری را مشاهده کنند، طبق قانون با عرضه کننده رفتار خواهند کرد.

وی گفت: مصرف کنندگان در صورت لزوم می توانند کد رهگیری را به سامانه 30008903 پیامک کند تا اطلاعات مربوط به مزرعه، استان و روستایی که مرغ تولید شده و همچنین نام کشتارگاه، روز کشتار و تاریخ اعتبار مصرف را بدست آورد.

عباسی تصریح کرد: اگر مصرف کنندگان درمورد مرغ خریداری شده مشکلی داشته باشند می توانند با شماره 1512 سازمان دامپزشکی در کل کشور تماس بگیرد تا موضوع پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد که سال آینده، خوراک دام و طیور نیز تحت سامانه ردیابی سازمان دامپزشکی قرار می گیرد.

مدیرکل دفترنظارت بربهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی ضمن تشریح مراحل کنترل و نظارت بر فرآیند سلامت و ایمنی فرآورده های خام دامی در کشور گفت: بیشترین ضایعات فرآورده های دام و طیور و خوراک دام در بخش حمل و نقل اتفاق می افتد و امیدواریم با سازوکارهایی که در نظر گرفته ایم در برنامه ششم توسعه، ضایعات حمل و نقل را به حداقل برسانیم.

وی کاهش ضایعات در بخش حمل و نقل دام و طیور را اقدامی بزرگ در وزارت جهادکشاروزی دانست و اظهارداشت: سازمان دامپزشکی بیش از 30 هزار خودرو را در ناوگان بهداشتی خود دارد که دارای کد بهداشتی و پروانه بهداشتی است و در سامانه این سازمان نیز ثبت شده اند.

** اجرای نظام ارتقای سلامت محصولات کشاورزی با منشا گیاهی
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهادکشاورزی گفت: نظام ارتقای سلامت محصولات کشاورزی باید مبتنی بر شناسایی، تحلیل و مدیریت ریسک باشد.

محمد شجاع الدینی افزود: در بحث سلامت محصولات کشاورزی و ارتقای آن نمی توان شیوه دیگری در پیش گرفت و در همه دنیا، روش علمی مواجه با مخاطرات غذا، تحلیل ریسک و مخاطره است و این الگو مترقی در کشورهای موفق جواب داده است.

وی با بیان این که سازمان دامپزشکی نیز این الگو و نظام را در بحث سلامت محصولات دامی پیاده کرده است، اظهارداشت: قصد داریم این الگو و نظام را در محصولات کشاورزی با منشا گیاهی اجرا کنیم.

شجاع الدینی تصریح کرد: کنترل و نظارت تا مرز عرضه محصولات کشاورزی انجام می شود و هدف ما در اجرایی کردن ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی در مورد نظام ارتقای محصولات کشاورزی، ورود به عرضه نیست.

وی از روسای سازمان جهادکشاورزی استان های کشور خواست، از نهاده تا حمل و نقل محصولات کشاورزی را تحت این نظام درآورند.

مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذا تصریح کرد: آشنایی با نظام ارتقای سلامت محصولات کشاورزی به ما این جرات را می دهد که در کشور، هر نوع محصولی را با هر جزئیات و درجه ای از مخاطرات مدیریت کنیم.

وی هدف از برگزاری این جلسه را ایجاد هماهنگی و انضباط بیشتر در صف و ستاد استانها برای اجرایی کردن نظام ارتقای سلامت محصولات کشاورزی بیان کرد و گفت: تلاش داریم از طریق همسویی و هماهنگی با سازمان جهادکشاورزی استان های کشور در گام نخست با یک نظام پنج بندی به ارتقای نسبی در سلامت محصولات کشاورزی برسیم.

شجاع الدینی افزود: برای اجرایی کردن ابلاغیه نظام ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، نیاز به یک چارچوب کلی است و کار گروه، برنامه هایی را برای حضور در استان ها و نشست های استانی با روسای سازمان های جهادکشاورزی دارد تا این مسأله را توجیه و فعالیت های مورد انتظار را تشریح کنند.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان