arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۱۱۵۷
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۶ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵

چرا آيت الله هاشمی نامزد ریاست خبرگان نشد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهم‌ترین سوالی که بعد از ریاست آیت‌الله جنتی در مجلس خبرگان به ذهن می‌رسد، این دو مسئله است که چرا آيت الله هاشمی نامزد نشد یا نامزد منتسب به او چرا پیروز نشد؟
 
به گزارش عصرایران، «برای پاسخ به این پرسش‌ها باید به دو نکته مهم و اساسی توجه کنیم. اول این که هاشمی برای انتخابات اخیر با کمبود نیروهای همفکر روبه‌رو بود. بسیاری از چهره‌های مذهبی و سیاسی نزدیک به او در انتخابات خبرگان مانند سیدحسن خمینی یا موسوی بجنوردی نتوانستند وارد انتخابات شوند و به همین دلیل هاشمی رفسنجانی مجبور شده بود، از یاران قرضی برای فهرست خبرگان ملت استفاده کند. مهم‌ترین هدف هاشمی نرسیدن برخی چهره‌های سیاسی به مجلس خبرگان بود. اتفاقی که با رای مردم محقق شد. یعنی هاشمی برای خارج کردن نیروهای مخالفان قدرتمند خود از مخالفان معتدل استفاده کرد. تقریبا همه می‌دانستند که آیت‌الله موحدی کرمانی یا دری نجف آبادی در مجلس آینده بر اساس استراتژی هاشمی حرکت نخواهند کرد.
 
بر همین اساس می‌توان گفت هدف هاشمی از مجلس خبرگان پنجم نه ریاست آن که خارج کردن منتقدان اصلی‌اش از خبرگان بود. نامزد نشدن او به خوبی حکایت از این معنا دارد.
 
مسئله دومی که باید به آن اشاره کنیم این است که هاشمی و طرفدارانش باید قبول کنند که او دیگر مقبولیت سابق را در نزد حوزه‌های علمیه و علمای بلادی که به مجلس خبرگان راه پیدا کرده‌اند، ندارد. پیش از این آیت‌الله حائری شیرازی، عضو سابق مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگویی در مورد نقش هاشمی رفسنجانی در خبرگان اعلام کرده بود که :«هر کسی با آقای هاشمی رقابت کرد، شکست خورد. آقای جنتی آمد، نشد. دیگران آمدند، نشد. آقای مهدوی نیز به دلیل این که آقای هاشمی به احترام آمدن ایشان کاندید نشد، برگزیده شد. بعدها آقای مهدوی گفت آقای هاشمی این منصب را به من تفویض کردند.»
 
همانطور که حائری شیرازی به آن اشاره کرد کسی در خبرگان توان رقابت با هاشمی را نداشته است اما حالا چه اتفاقی افتاده است که خود هاشمی در دوره چهارم خبرگان به آیت‌الله یزدی رقابت را واگذار می‌کند و نامزد منتسب به او در مجلس پنجم به آیت‌الله جنتی می‌بازد. به نظر می‌رسد که روحانیون مجلس خبرگان به دلیل مواضع هاشمی بعد از سال 88 از او دلخور هستند و حتی بر این باور هستند که او دیگر آن انقلابی سابق نیست.
 
هاشمی قبل از سال 88 در سال 86 توانست با کسب 41 رأی از مجلس چهارم در مقابل آیت‌الله جنتی که 34 رأی آورده بود، رئیس مجلس خبرگان شود. سال 87 نیز هاشمی با 51 رای (در مقابل 26 رأی آیت‌الله یزدی) در ریاست مجلس خبرگان ابقا شد.
 
مواضع هاشمی در این سال‌ها باعث شده است کسانی که هاشمی را یک مجتهد سیاسی تمام عیار می‌دانستند، از او فاصله بگیرند و به سمت رقبای سیاسی او بروند. سال 88 عطفی در زندگی سیاسی هاشمی بود. آیت‌الله از جریان اصولگرایی فاصله گرفت و به اصلاحات نردیک شد. قرار ندادن نام هاشمی در فهرست جامعه مدرسین در انتخابات خبرگان پنجم به خوبی حکایت از این معنا دارد.»
 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۳۱
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Romania
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
7
19
مهم اول شدن در انتخابات است که مردم اقبال خوبی به ایشان دارند و بگفته اقایان میزان رای ملت است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
قبول. اما فقط رای دادن مردم که کافی نیست. رای مردم باید در اینطور جاها مشخص و تعیین کننده باشد وگرنه در همیشه بر روی همان پاشنه است و رای مردم فقط زینتی خواهد بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
6
15
هاشمی مرد عاقلی است هاشمی درقلب یکایک ملت جادارد اورکن انقلاب انقلاب است ادم باشعوری است
s
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
6
17
علت اینکه روز به روز محبوبیت هاشمی در بین مردم بیشت و عمیق تر می شود فاصله گرفتن هاشمی از افراطیون و تمایل او به سمت اعتدال و اصلاح امور مردم و سیاست است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
3
2
هاشمی رئیس باشد یا نگذارند بشود محبوب ملت ایران ومجتهد عظمی است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
4
4
مواضع آیت الله هاشمی در مسائل 88 صحیح ترین مواضع ایشان بعد از انقلاب و دلیل ارادت ملت به ایشان همین صداقت ایشان و عدم نون به نرخ روز خوردن در مسائل سال 88 بود....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
2
3
آقای هاشمی مرد با شرافتی هستند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
3
4
مهم این است آحاد ملت با هاشمی است نه عده ای خاص!
نظرات بینندگان