arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۹۱۳۵
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۴ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۵
آیت الله مصباح یزدی:

گرایش به سکولاریسم در اظهارات برخی مسؤولان دیده می شود / این یعنی فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمی بینند

اگر کسی سکولاریسم را بپذیرد، فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمی بیند و کسانی که دین و دنیا را به هم مربوط می دانند، ارزش هایی را مطرح می کنند پلیس دو نظام ذکر شده با هم متفاوت هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گرایش به سکولاریسم در اظهارات برخی مسؤولان دیده می شود / این یعنی فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمی بینند

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که گرایش به سکولاریسم در اظهارات برخی مسؤولان دیده می شود، گفت: اگر کسی سکولاریسم را بپذیرد، فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمی بیند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی عصر دوشنبه در دیدار رؤسای کلانتری های سراسر کشور که در این مؤسسه برگزار شد، پس از خیر مقدم خاطرنشان کرد: با تشکیل جامعه اسلامی در هر واحدی از جمله روستا، نوعی تقسیم کار بین افراد انجام می گیرد و مشاغلی پیدا می شود که هر فردی باید کاری را بر عهده بگیرد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: هر چه زمانی می گذرد، مشاغل بیشتر می شود که به عنوان مثال در گذشته برای بدن تنها شغل پزشکی وجود داشت، اما امروزه نه تنها برای هر بخش بدن شغلی وجود دارد، بلکه برای هر قسمت بدن ده ها شغل است و با توجه به گذر زمان بر تعداد مشاغل افزوده می شود و به نسبت نیز این شغل ها قوانینی را می طلبد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ضرورت وجود حافظانی برای اجرایی قوانین پرداخت و تصریح کرد: بعد از این که قوانین مشخص شد، برخی از افراد قانون را رعایت نکرده و تبعیت نمی کنند؛ با پیشرفت تکنولوژی در کنار تسهیل امور، زمینه تخلفات نیز بیشتر می شود؛ از دیرباز به فکر افتادند که افرادی باید ضامنی برای اجرای قانون باشند و ضرورت وجود افرادی به عنوان حافظ قانون به شکل های مختلف وجود داشته و روز به روز بیبشتر می شود.

وی با اشاره به اهمیت نقش نیروی انتظامی به عنوان حافظان قوانین گفت: حفاظت از قوانین و ضامن اجرای قانون بودن، مسؤولیتی فوق همه مسؤولیت ها و مشاغل در جامعه است که پس از نشستن قوانین و مواد آن، اگر پلیس نباشد، آن قانون بی فایده است و بدون پلیس ضامنی برای اجرای قانون نخواهد بود.

آیت الله مصباح یزدی با بیان این که هیچ کشوری نیست که دستگاه قانون گذار و مجری قانون برای جلوگیری از تخلفات نداشته باشد، خاطرنشان کرد: آیا پلیس در یک نظام اسلامی همان جایگاهی پلیس در نظام های لائیک و سایر نظام ها را دارد؟ شخصی که در نظام شاهنشاهی قدیم پلیس بود، نظام اسلامی همان پلیس است؟ خیر، این تحولی است که در پلیس هم به وجود می آید.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) درباره نقش دین در زندگی مردم تصریح کرد: در دنیا این سؤال مطرح است که دین در امور زندگی مردم چه مقدار دخالت دارد؟ دین اسلام در همه شئون زندگی مردم دخالت دارد و سایه دین باید بر سر همه نهادها بیفتد و این مسأله به انسان ها ارزش می دهد.

وی ضمن اشاره به وجود گرایش سکولاریستی در وجود برخی از مسؤولان گفت: سکولارها می گویند که دین نباید در امور دنیا دخالت کند؛ امروزه این گرایش در بسیاری از مردم با شدت و ضعف وجود دارد و گاهی اوقات در سخنان برخی از مسؤولان هم دیده می شود و در صورت اشکال کردن به سخن شان، شرایط زمانی را مطرح می کنند که این گرایش، گرایش سکولاریستی است.

آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: اگر کسی سکولاریسم را بپذیرد، فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمی بیند و کسانی که دین و دنیا را به هم مربوط می دانند، ارزش هایی را مطرح می کنند پلیس دو نظام ذکر شده با هم متفاوت هستند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به نقش دین در رفتار پلیس اشاره کرد و اظهار داشت: پلیس باید تعهد بیشتری نسبت به قوانین داشته باشد و سعی دین آن است که مردم را با ایمان بار بیاورد؛ اگر پلیسی باورهای اسلامی را در خود داشته باشد، رفتارش با دیگران زمین تا آسمان متفاوت خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره علت رعایت شدن برخی قوانین در برخی از کشورها تصریح کرد: در کشورهایی که قوانین به خوبی رعایت می شود، اگر این رعایت شدن دنبال شود، ریشه آن در عقاید و باورهای دینی شان است و افراد مسن شان نسبت به جوانان قوانین را بیشتر رعایت می کنند؛ نقشی که در زندگی مردم ایفا می کند، آموزه های دینی است، نه قوانین خشک؛ این یکی از تفاوت های پلیس در نظام اسلامی و نظام غیر اسلامی است.

وی به کارآمدی پلیس نظام اسلامی پرداخت و گفت: باید بدانیم که پلیس در نظام اسلامی کارآمدتر از پلیس در نظام غیر اسلامی است، چرا که ارزش ها اسلامی آن چنان به پلیس نیرو می دهد که دیگر نیازی نیست که پلیس ها خود پلیس دیگری داشته باشند، به شرطی که خود را تربیت کرده باشند.

آیت الله مصباح یزدی ضمن بیان توصیه هایی خاطرنشان کرد: سعی کنید هر روز یک کلمه بیشتر درباره اسلام بدانید؛ سعی کنید تا می توانید این فرهنگ را در محیط خود ترویج کنید که پلیس بافرهنگ تر از دیگران باشد و همچنین تقیدش نیز بیشتر باشد، چرا که خود می خواهد قوانین را اجرا کند و باید تدریجا جز مقررات شود که از لحاظ دینی و پایبندی به ارزش ها بالاتر از عموم مردم باشد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۴۲
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
9
17
باز هم به روحاني راي ميدهم.
ذوالفقاری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
0
12
با سلام و احترام ، حضرت آیت الله ، خواهشا" تفاوت آنرا مشخص فرمائید . تا بتوانیم در بعضی مجامع که بحث میشود از نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع جانانه کنیم. با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
6
17
جناب آقای مصباح یزدی
ما که صدای سکولاریسم از مسئولان فعلی نشنیدیم. البته صدای عقلانیت شنیدیم. ضمنا جنابعالی که چنین صداهایی را می شنوید , 6سال برایتان طول کشید تا صدای مخالفت را از احمدی نژاد و مشایی بشنوید؟
علی
|
United States
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
0
17
فقر و فساد بیداد میکند. دروغگوئی، رشوه گیری، پارتی بازی و .... جزئی از فرهنگ کشور شده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
20
9
دهان اين عالم بصير را بايد بوسيد
مردي كه حكيمانه در صحنه حاضر است و عالمانه به جامعه اش تذكر مي‌دهد و عده‌اي همچنان لب‌هاي خود را مي‌گزند و نگران بيدارگريهاي او هستند.

انتخاب؛ لااقل اينو نشر بده!!!
ذاکر
|
Bosnia and Herzegovina
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
3
13
جناب آقای مصباح بیایید خدا را قاضی قرار دهید و ببینید که امروز جامعه ما چه وضعیتی پیدا کرده. اعتقادات مردم نسبت به قبل بهبود یافته یا مسیر سقوط را طی کرده؟ من به شخصه بسیاری از افراد را سراغ دارم که با روشن شدن ماهیت کارها که متاسفانه این روزها خبرهای آن به امری عادی بدل شده ، همه چیز را منکر شده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
5
5
متاسفانه مادی گرایی و درک عقب ماندگی تاریخی در مسائل توسعه ای و تکنولوژیکی، تمایلات سکولاریستی در جامعه را به شدت افزایش داده است و رفته رفته عامل مذهبی بودن جامعه ایران تبدیل به متهم اصلی عقب ماندگی تاریخی کشور در اذهان عمومی می شود.معنویت گرایی و قناعت منشی دینی و مادی گرایی و فزون طلبی سکولاریسم شانه بر شانه هم نهاده اند و روز به روز تضاد بین آنها با دوقطبی شدن جامعه پررنگ تر بنظرمی رسد.
ali
|
United States
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
3
10
جناب آقای مصباح خب لطفا اسم دقیق اون مسول و حرفی رو که زذه ذکر بفرمایین تا افکار عمومی قضاوت کنن. اینجوری با ابهام اشاره کردن باعث میشه مردم به همه مسولین بدبین بشن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
5
16
جنا ب اقای مصباح یزدی
اگر می خواهید خدمتی بکنید در همان حوزه علمیه به تدریس ادامه دهید و حکومت و سیاست را کنار بگذارید. شما که اینقدر دقیق هستید و از صحبت های مسئولین می توانید به گرایش هایشان پی ببرید( بر فرض صحت) چرا ۷ سال طول کشید تا متوجه بشوید احمدی نژاد رو
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
4
16
۸ سال دفاع تمام قد شما از احمدی نژاد و تفکر وی ریشه در چه چیز دارد؟ ما ملت باهوشی داریم با حافظه بسیار قوی
ابراهیم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
1
16
سکولار به معنی بی دینی نیست بلکه جدایی دین ازسیاست است
نظرات بینندگان