arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۰۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۴ - ۰۳ آبان ۱۳۹۵

روحانی: اداره کشور به دعوا نیاز ندارد/ باید با دنیا تعامل سازنده کنیم/ عده ای با ادعای دور زدن تحریم ها منابع کشور را هدر دادند

امروز با دنیای بسیار پیچیده ای مواجه هستیم. نمی توان به سادگی حرف زد و قضاوت کرد و باید فکر و مشورت را در دستور کار قرار داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش انتخاب، رئیس جمهوری در نشست شورای اداری استان مرکزی در خمین گفت: امام خمینی(ره )در زندگی همواره راه معتدلی را انتخاب کرده بودند و در سراسر زندگی ایشان اعتدال وجود داشت و هیچ زمانی به سمت افراط یا تفریط حرکت نکردند. 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: زمانی در کشور سر و صدا شد در خرمشهر هم پیروز شده بودیم، روحیه خوب بود، اسرائیل هم به جنوب لبنان حمله کرده بود، مسابقه ای بین ارتش و سپاه برای ارسال نیرو به جنوب لبنان ایجاد شد، شاید ظاهر خیلی خوبی بود و کسی هم جرات مخالفت نمی کرد اما امام تدبیر کرد که قدس خوب است اما راه قدس از کربلا می گذرد.

دکتر روحانی افزود: امام فرمودند باید اول متجاوز را به سر جای خود بنشانید و این کار در مسیر اعتدال بود که امام خمینی (ره) انتخاب کردند و در همه کارها، او بر مبنای مصالح جامعه حرکت می کردند.

وی ادامه داد: اگر امام خمینی (ره) مجمع تشخیص مصلحت نظام را تعیین نکرده بود، امکان اداره کشور با احکام اولیه اداره وجود نداشت. رئیس جمهوری افزود: اکنون تمام توافقنامه ها و قراردادها با کشورهای مختلف راجع به امور قضایی صورت می گیرد و نمی توانیم بگوییم در دنیای امروز چون دادگاه خارجی شرعی و اسلامی نیست، نباید هیچ تبادلی را بپذیریم.

رئیس جمهوری افزود: فقه جواهری پویا باید فراگیر شود و این در حالی است که برخی اصول و استفاده از تجربه دیگران را فراموش می کنند.
وی ادامه داد: عده ای زمانی در مجلس به دنبال ایجاد روابط با ملت ها بودند و دولت ها همه غیراسلامی و غیر شرعی برشمرده می شدند این مساله به امام راحل رسید، ایشان تعبیری داشت که این تفکر رابطه با ملت ها، تفکری شیطانی است و فرمودند می خواهیم با همه دولت ها جز اسرائیل که غاصب است رابطه داشته باشیم و با آمریکا هم تا وقتی که آدم شود رابطه نخواهیم داشت.

دکتر روحانی بیان کرد: در آن شرایط تمام روابط خارجی در آستانه تخریب بود و امام مسیر درست را برگزیدند که چگونه اصول را حفظ کنیم و شیوه های مختلف که به نفع منافع کشور است را بهره برداری کنیم.
حجت الاسلام روحانی افزود: مسیر امام راحل مسیر اعتدال بود، مصالح را در نظر می گرفتند ضمن این که هرگز اصول را فراموش نکردند.

**باید با دنیا تعامل کنیم   

وی ادامه داد: امروز با دنیای بسیار پیچیده ای مواجه هستیم نمی توان به سادگی حرف زد و قضاوت کرد و باید فکر و مشورت را در دستور کار قرار داد.
دکتر روحانی بیان کرد: باید با دنیا تعامل کنیم و این تعامل سازنده ای که بر روی آن تاکید دارم، سیاست های کلی ماست و در چشم انداز بیست ساله نظام نیز مطرح است و رهبر معظم انقلاب راجع به این چشم انداز فرموده اند بعد از قانون اساسی مهم ترین سیاست کشور ، سند چشم انداز است.

دکتر روحانی تصریح کرد: آن هایی که دم از ولایت می زنند چرا به این مساله توجه ندارند که یک جمله از سند چشم انداز تعامل سازنده با دنیاست و بیان شده در اقتصاد، فناوری و علم و دانش در منطقه مقام نخست را کسب کنیم.
رئیس جمهوری افزود: چشم انداز ما را در رشد اقتصادی اول در نظر گرفته است در کاهش تورم، مهار بیکاری و فناوری روز بناست که اول شویم و رشد اقتصادی به طور متوسط باید 8 درصد در سال باشد ، 10 سال از چشم انداز گذشته و رشد اقتصادی به جای 8 درصد زیر سه درصد بود.

وی ادامه داد: اگر به دنبال اجرای فرمان ولی فقیه هستیم باید چشم انداز را اجرا کنیم و باید کاری کنیم که 10 سال دوم اجرای چشم انداز 20 ساله نظام، حرکت بزرگی انجام شود و این حرکت بزرگ با افراط و تندروی امکان پذیر نیست.

**اداره حکومت و کشور نیاز به دعوا ندارد
رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود ابراز کرد: باید محیط کشور را محیطی مناسب و درخور کنیم و اداره کشور و حکومت دعوا ندارد.
روحانی تصریح کرد: وجود انتقاد سازنده مطلوب است اما نباید اخلاق را از یاد برد، امام (ره) آمد تا به ما اخلاق را درس دهد و انقلاب کرد تا مسلمان زیست کنیم و دروغ، تهمت و سیاه نمایی از جامعه ما رخت بربندد.
وی تاکید کرد: اختلاف نظر طبیعی است و باید از نظرات هم در قالب مشارکت افکار و آرا استفاده کرد اما نباید اجازه ایجاد شکاف بین شیعه و سنی و جناح ها به وجود آید و باید در نظر داشت که اختلاف فرصت ها را تباه می کند.
رئیس دولت تدبیر و امید بیان کرد: زمانی بود که هر روز تهدید می شدیم و فشار می آوردند که نفت صادراتی ما را کم کنند و برنامه ریزی برای صادرات ما تنها یک میلیون بشکه باشد و شرکت های مختلف، نفت را بردند که بفروشند اما بردند و الان هم هیچ چیزی دست ما نیست. 

وی ادامه داد: آن همه پول دلار، دو میلیارد و 700 میلیون دلار رفت و معلوم نیست کجاست و گفتند این کار برای دور زدن تحریم ها بود.
وی یادآور شد: در همان زمان دستگاه هایی گفتند کار فروش نفت را واگذار کنید و معلوم نشد چه کردند و کجا فروخته شد. 

دکتر روحانی ابراز کرد: از آن یک میلیون بشکه مقرر شده، نگذاشتند یک بشکه اضافه به فروش برسد و ظالمانه با ما رفتار کردند. 
رئیس جمهوری بیان کرد: پیش از مذاکرات اخیر شعار می دادیم و اگر تسلیم نشده بودیم، چرا نفت را بیشتر نمی فروختیم؟

وی ادامه داد: پیش از مذاکرات اخیر پتروشیمی صادر نمی شد و در همان اوایل سال 92 در انبارهای پتروشیمی آن قدر محصول انباشته شده بود و در فضای بازپتروشیمی ها هم محصول انبار کرده بودند و باید در برابر توطئه مخالفان و دشمنان خود راه و منش صحیح را انتخاب کرد.
*باید با درایت برخورد کرد 

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ادامه سخنان ابراز داشت: برخی می گفتند مگر با مذاکره می شود به جایی رسید؟ برخی حتی در داخل دولت به من می گفتند آیا پرونده PMD که ما طی آن متهم به فعالیت نظامی هسته ای می شدیم حل شدنی است؟ اما خطاب به آن ها عنوان کردیم که نه باید آن قدر خوش بین باشیم، نه آن قدر بدبین باشیم و باید حد وسط داشته باشیم.

وی ابراز کرد: باید حد وسط را باید بگیریم، پرونده PMD حل شد و آن هایی که می گفتند هیچ گاه حل نمی شود جوابشان چیست؟ برخی گفتند تیم مذاکره کننده دولت ساده لوح هستند، فحاشی کردند و باید هم اینک جواب دهند.
وی افزود: نباید افراط و تفریط کرد البته باید با درایت برخورد کرد چرا که طرف مقابل ما نیز زیرکی و بد طینتی خاص خود را دارد. 

دکتر روحانی ادامه داد: همه اعضای پنج به اضافه یک، یک روش و منش ندارند ولی باید دقت بیشتری باشد و باید بتوانیم راه کوتاه، مستقیم و کم هزینه را پیشه کرد و سیاست خارجی به همین معناست.

**باید با فناوری نوین بر چالش آب مسلط شد 
وی تصریح کرد: باید از امام (ره) راه اعتدال را آموخت و بیاموزیم که اصول خود را فراموش نکنیم اما شیوه ها را هر روز، نو کنیم و از شیوه های جدید برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: باید با فناوری نوین بر چالش آب مسلط شد و باید از آبیاری نوین استفاده کرده و مساله فاضلاب ها و مساله محیط زیست را حل و فصل کرد.

رئیس جمهوری گفت: اگر مساله تالاب میقان را حل نکنیم از ما انتقام می گیرد و حقابه خود را می خواهد و برخی راه حل های بلند مدت را شروع کنیم، اگر به فریاد دریاچه ارومیه نمی رسیدیم از 14 میلیون ایرانی انتقام می گرفت.
وی افزود: ما توانستیم در سه سال گذشته آب دریاچه ارومیه را تثبیت کنیم اگر مشکل حل نمی شد نمک دریاچه ارومیه کشاورزی منطقه را نابود کرده بود.

**رشد شرکت های دانش بنیان برای رونق اقتصادی ضروری است 
رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود بیان کرد: هیچ راهی برای اشتغال به جزء رونق اقتصادی وجود ندارد، باید شرکت های دانش بنیان را رشد داد، و با این حرکت صنایع حرکت کرده و کشاورزی ما مدرن شود و باید رونق اقتصادی داشته باشیم و آب هم برای آشامیدن، کشاورزی و صنعت داشته باشیم. 

وی تاکید کرد: بدون فناوری نو نمی توان مساله آب را حل کرد، اکنون با خشکسالی مواجه هستیم ،بی رویه هم از طبیعت استفاده کردیم و طبیعت نیز بلافاصله به ما پاسخ داده و به ما فشار آورده است. 
وی افزود: اگر از آب زیرزمینی زیاد استفاده کنیم، زمین نشست کرده و آب شور و کم می شود و خلقت خدا به همین صورت است و اگر هوا را نیز آلوده کنیم جواب طبیعی را بلافاصله دریافت خواهیم کرد. 

روحانی افزود: نمی توان با طبیعت مبارزه کرد چرا که حفظ طبیعت جزء سنت های الهی است و باید از فناوری های نو در دنیای امروز استفاده کنیم که هم خود می توان آن را خلق کنیم و هم از توان دنیا استفاده کنیم. 

وی بیان کرد: اگر بخواهیم خودمان نیز فناوری را ایجاد کنیم شدنی است، یا عده ای بگویند تجهیزات پیشرفته پزشکی و هواپیما را خودمان می خواهیم درست کنیم اما اکنون راه نزدیک و مطلوب چیست؟ مانند آب سنگین و غنی سازی اورانیوم که تجهیزات چون سانتریفیوژ را از دیگران گرفتیم و کپی کردیم و بعد ساختیم باید راهی را انتخاب کنیم که سریع تر به هدف های خود برسیم. 

روحانی تاکید کرد: کشورهای شرق آسیا کشورهایی بودند که اوضاع خوبی در 30- 40 سال پیش نداشتند و همین کشورهای آسیایی چه کردند و باید از شیوه ها و روش های آن ها استفاده کنیم و درآمد مالزی از ما کمتر بوده است اما امروز 234 میلیارد دلار صادرات دارند.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان