arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۲۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۰ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۰

رشد 82 درصدی ساخت و ساز در تهران

به‌رغم آنكه حجم ساخت‌وسازهاي مسكوني در تهران تقريبا به اندازه تقاضاي بالفعل در بازار خريد مسكن رسيده، اما همچنان فشار تقاضا در بازار مسكن به عنوان نقطه مبهم فعاليت انبوه‌سازان وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنیای اقتصاد نوشت : 

ظرفيت عرضه مسكن در تهران با عملكردي كه انبوه‌سازان در دو ماه اول تابستان به اجرا گذاشتند، 82 درصد افزايش پيدا كرده كه اين صعود در ساخت‌وساز ركورد جديدي را در برابر رشد 65 درصدي فعاليت‌هاي ساختماني فصل بهار، به ثبت رسانده است.

براساس تازه‌ترين گزارش دفتر صدور پروانه‌هاي ساختماني شهرداري، طي ماه‌هاي تير و مرداد امسال براي ساخت بيش از 42 هزار واحد مسكوني در شهر تهران مجوز صادر شده است؛ به اين معني كه در پايتخت روزانه عمليات احداث حدود 700 واحد شروع شده است. به اين ترتيب از ابتداي سال تاكنون كلنگ احداث 84 هزار واحدمسكوني در مناطق 22گانه تهران زمين زده شده كه اين حجم آپارتمان در مقايسه با ميزان تقاضاي موجود و آتي در بازار خريد مسكن، بايد بتواند پاسخگو باشد. معاون شهردار تهران درباره ترافيك در بازار ساخت‌وساز، به بهبود فضاي اقتصادي و تحقق كسب سود منطقي در اين حوزه اشاره مي‌كند و رييس تشكل انبوه‌سازان پايتخت نيز رشد اندك قيمت مسكن در ماه‌هاي اخير را عامل تشويقي براي ساختمان‌سازي مي‌داند. اما در مقابل انبوه‌ مجوز‌هاي ساختماني در تهران نكته مبهمي مبني بر «علت فشار تقاضاي خريد مسكن» وجود دارد كه پاسخ سازنده‌ها به آن، درخواست از دولت براي بهبود قدرت خريد متقاضيان مسكن است تا از اين طريق متناسب با سرعت عرضه، شتاب تقاضا نيز افزايش يابد.

انبوه‌سازان پايتخت در تابستان ركورد زدند

صعود آزاد در ساخت‌وساز

 تحليل معاون شهردار ‌تهران از علت ترافيك ساختماني

 چرا با افزايش عرضه‌مسكن فشار‌تقاضا كم نشده است؟

روند احداث آپارتمان طي تابستان امسال در واكنش به خزش ملايم قيمت مسكن در پايتخت، با تغيير و تحولاتي روبه‌رو شده، طوري كه حجم ساخت‌وسازها در شهر تهران با «صعود‌آزاد» به ركورد كلنگ‌زني روزانه 700 واحدمسكوني در مناطق 22گانه رسيده است.

آمارهاي دفتر صدور پروانه‌هاي ساختماني شهرداري تهران ضمن تاكيد بر شدت‌ گرفتن ترافيك در بازار ساخت‌وسازهاي مسكوني از رشد 82 درصدي واحدهاي مسكوني جديد در دو ماه اول تابستان نسبت به مدت مشابه سال قبل حكايت دارد كه اين نرخ رشد در 5 ماه گذشته از سال جاري، بي‌سابقه بوده است.

در تهران طي ماه‌هاي تير و مرداد ساخت 42 هزار و 300 واحد‌مسكوني آغاز شده كه با توجه به احداث 42 هزار واحدمسكوني در سه ماه اول امسال در اين كلانشهر، عملكرد تابستاني – مجموع فصل- انبوه‌سازان به مراتب بيشتر از كارنامه بهاري خواهد بود. 

رشد 82 درصدي

حجم فعاليت‌هاي ساختماني در فصل بهار – در تهران- 65 درصد نسبت به بهار 89 افزايش يافته بود، اما در دو ماه اول فصل جاري تعداد واحدهاي مسكوني در حال ساخت از 23 هزار واحد در دو ماه اول تابستان 89، به 42 هزار و 300 واحد رسيده است كه به اين ترتيب حجم عمليات در دو ماه اول تابستان امسال 82 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش پيدا كرده است. از 42 هزار واحد مسكوني در حال ساخت در 2 ماه اول تابستان امسال، 18 هزار و 700 واحد در تيرماه و 23 هزار و 500 واحد در مرداد كلنگ‌زني شده است. روند رو به رشد ساخت‌وسازهاي مسكوني اگر چه از سال گذشته آغاز شده، اما در حال حاضر به دليل تحرك در قيمت مسكن، انگيزه انبوه‌سازان براي تعريف پروژه‌هاي جديد بيشتر شده است.

در اين باره معاون امور شهرسازي و معماري شهرداري تهران معتقد است: پيش‌بيني سود معقول در اين حوزه كه كسب آن طي ماه‌هاي گذشته از سال جاري براي انبوه‌سازان محقق شده است، باعث شده روز به روز بر حجم پروژه‌هاي جديد نه تنها در حوزه مسكن، بلكه در ساير كاربري‌ها افزوده شود.

هيربد معصومي در گفت‌وگو با «دنياي‌اقتصاد» تصريح كرد: سياست‌هاي شهرداري از جمله تقسيط عوارض ساخت نيز در رونق تابستاني بازار ساخت‌وساز موثر بوده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همچنين گفت: به نظر می‌‌رسد با توجه به سود معقول و منطقی که در حوزه ساخت‌و‌ساز به وجود آمده است، این رونق تا پایان سال اگر اتفاق خاص دیگری نیفتد، همچنان ادامه داشته باشد. معصومی‌‌ در عين حال تاكيد كرد: البته این رونق باید به شکل منطقی هدایت و حمایت شود.

نقطه مبهم رونق مسكن

به گزارش «دنياي‌اقتصاد» به‌رغم آنكه حجم ساخت‌وسازهاي مسكوني در تهران تقريبا به اندازه تقاضاي بالفعل در بازار خريد مسكن رسيده، اما همچنان فشار تقاضا در بازار مسكن به عنوان نقطه مبهم فعاليت انبوه‌سازان وجود دارد.

رييس انجمن انبوه‌سازان در اين باره به «دنياي‌اقتصاد» گفت: نابرابري قدرت خريد مسكن در پايتخت و ارزش ريالي واحدهاي‌مسكوني جديد باعث شده از يكسو توليدات انبوه‌‌سازان در صف فروش قرار داده شود و از سوي ديگر فقط بخش محدودي از متقاضيان در هر سال صاحب‌خانه شوند.

ايرج رهبر تصريح كرد: رونق ساخت‌وسازها چنانچه به تسهيلات بانكي قابل انتقال به خريداران مسكن، مجهز شود باعث خواهد شد متناسب با آنچه در هر ماه احداث مي‌شود، از تقاضاي موجود در بازار خريد مسكن كاسته شود. ريیس انجمن انبوه سازان تهران علت اصلی افزایش آمار پروانه‌های ساختمانی صادره در دو ماه اول تابستان را رشد قیمت خرید و فروش مسکن عنوان کرد و گفت: در این زمینه باید رشد قیمت خرید و فروش را به فال نیک بگیریم چرا که موجب می‌‌شود سازندگان ساخت وساز این بخش را مقرون به صرفه تلقی کنند و ساخت و ساز را از دوباره شروع کنند. رهبر افزود: ساخت‌وساز‌ها در حال حاضر بدون برنامه و منفعل عمل مي‌شود به اين معني كه مي‌توانستيم با حمايت دولت، اجاره‌نشين‌هايي كه مبالغ قابل توجهي را در ماه پرداخت مي‌كنند از طريق وام بانكي صاحب اين واحدهاي ساخته‌شده كنيم.

قيمت با قدرت برابر نيست

عضو سابق هيات مديره انجمن انبوه‌سازان تهران نيز در پاسخ به این سوال که چرا به‌رغم افزایش ساخت و سازها، همچنان دغدغه مسکن وجود دارد، گفت: براساس مطالعات موجود مدت زمان انتظار خانوارها برای خانه‌دار شدن بسیار طولانی است به عنوان مثال برای دهک‌هاي اول این زمان به طول عمر يك انسان می‌‌رسد با این تفاسیر به نظر می‌رسد تا زماني كه طول زمان انتظار كاهش پيدا نكند و قدرت خريد مسكن ترميم نشود، نمي‌توان انتظار تزريق سريع توليدات انبوه‌سازان به بازار مسكن را داشت. او اضافه کرد: درست است که قیمت‌ها در بخش مسکن قدری ثابت بوده است، اما در مقابل قدرت خرید مردم افت کرده است.

به گزارش دنياي‌اقتصاد براساس آخرین آمار دفتر صدور پروانه‌های ساختمانی شهرداری تهران، تعداد پروانه‌های ساختمانی با كاربري مسكوني صادره در دو ماه ابتدايی تابستان امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ( تیر و مردادماه سال 1389) 84 درصد رشد داشته است. کل پروانه‌های ساختمانی صادره در سه ماهه اول سال جاری از نظر تعداد به رقم 6 هزار و 580 فقره رسید که در مقایسه با 4 هزار و 330 پروانه صادره در سه ماهه ابتدايی سال گذشته با 5/1 برابر رشد همراه بود.

همچنين تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره در تیر ماه سال جاری به 2 هزار و 797 فقره و در مردادماه نيز به 3 هزار و 174 فقره رسید.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۴
0
1
چرا دروغ میگی خداوکیلی اینا از خدا و جهنم نمیترسن؟دین و ایمون ندارن؟!!! بابا ما 25ساله مغازه مصالح ساختمانی داریم توی راسته کاشی فروش ها اگه بازارا خوبه 75% رشد داشته چرا درآمد من نسبت به پارسال 500 و داداشم و بابام هم تقریبا نزدیک 700 تا سک میلیون کمتر شده میشه بگین؟تازه ما شمال گلستان هستیم تهران وضعش خیلی بدتره!!!
نظرات بینندگان