arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۰ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۰

با بشقاب غذا به جنگ سرطان برويد

حداقل دوسوم وعده غذايي را به غذاهاي گياهي و يك سوم مابقي را به پروتئين حيواني اختصاص دهيد. براساس تحقيق انجمن علمي سرطان امريكا اين ابزاري مهم براي مبارزه با سرطان است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هيچ ماده غذايي به تنهايي نمي تواند خطر ابتلابه سرطان را كاهش دهد: اما تركيب صحيح غذاها و مواد غذايي مختلف ممكن است چنين تفاوتي را ايجاد كند. در هر وعده غذايي خود تعادل زير را رعايت كنيد:

به گزارش انتخاب به نقل از اعتماد، حداقل دوسوم وعده غذايي را به غذاهاي گياهي و يك سوم مابقي را به پروتئين حيواني اختصاص دهيد. براساس تحقيق انجمن علمي سرطان امريكا اين ابزاري مهم براي مبارزه با سرطان است. در ادامه بهترين و بدترين انتخاب ها براي وعده هاي غذايي را مرور خواهيم كرد:
    
    با رنگ ها با سرطان بجنگيم
    ميوه ها و سبزيجات سرشار از مواد مغذي ضدسرطان هستند و هرچه اين ميوه ها و سبزيجات حاوي رنگ بيشتري باشند، ميزان مواد مغذي موجود در آنها بيشتر است. اين قبيل مواد غذايي مي توانند خطر ابتلابه سرطان را پايين بياورند و كمك كنند تا بتوان به وزن سلامت رسيده و در همان وزن باقي ماند. اضافه وزن خطر ابتلابه سرطان هاي متعددي از جمله روده، مري و كليه را افزايش مي دهد. در طول روز ؟وعده غذايي كه سالم تهيه شده باشد، مصرف كنيد.
    
    صبحانه ضدسرطان
    فولات يك نوع مهم ويتامين است كه مي تواند به جلوگيري از سرطان روده بزرگ و سرطان سينه كمك كند. شما مي توانيد اين ماده را به وفور روي ميز صبحانه پيدا كنيد. يك صبحانه نيرومند از غلات مخصوص صبحانه كه با شير مخلوط مي شوند و يك محصول تهيه شده از آرد كامل گندم منبع خوب فولات است. همچنين مي توان آن را در آب پرتقال، طالبي و توت فرنگي نيز يافت.
    
    بيشتر از غذاهاي سرشار از فولات استفاده كنيد
    از ديگر منابع فولات مي توان از تخم مرغ و مارچوبه نام برد. شما همچنين مي توانيد اين ماده را در جگر مرغ، انواع لوبيا و تخم آفتابگردان و سبزيجات برگ دار از جمله اسفناج و كاهو پيدا كنيد. طبق مطالعات بهترين راه دريافت فولات استفاده از قرص هاي مكمل حاوي فولات نيست بلكه فولات به وسيله خوردن ميزان كافي از ميوه ها، سبزيجات و غلات غني شده بهتر جذب بدن مي شود.
    
    صرف نظر كردن از فست فودها
    گاهي اوقات خوردن يك ساندويچ يا يك هات داگ در يك گوشه از يك پارك نه تنها خيلي لذت بخش خواهد بود بلكه آسيبي هم به شما نمي رساند. اما كم كردن ميزان مصرف گوشت هاي فرآوري شده از قبيل همبرگر و هات داگ مي تواند به پايين آوردن خطر ابتلابه سرطان روده بزرگ و معده كمك كند. همچنين استفاده از گوشت هاي دودي شده يا نمك سود شده مي تواند باعث شود در معرض عواملي كه بالقوه سرطان زا هستند، قرار بگيريد.
    
    گوجه فرنگي هاي ضدسرطان
    آيا ليكوپن (رنگدانه يي كه باعث ايجاد رنگ قرمز در گوجه فرنگي مي شود) يا چيز ديگري در اين كار دخيل است؟ هنوز بطور كامل معلوم نيست، اما برخي از مطالعات نشان داده است كه گوجه فرنگي در پايين آوردن ريسك ابتلابه سرطان هايي از قبيل سرطان پروستات نقش مهمي دارد. همچنين محصولات تهيه شده از گوجه فرنگي مثل آب گوجه فرنگي، سس يا رب گوجه فرنگي بالقوه ضدسرطان هستند.
    
    خاصيت ضدسرطاني چاي
    اگرچه شواهد قطعي در دسترس نيست، اما چاي بويژه چاي سبز ممكن است يك ضدسرطان قوي باشد. در مطالعات مختلفي چاي سبز باعث جلوگيري يا كند كردن روند پيشرفت سرطان روده، كبد و سينه شده است. همچنين تاثيرات مشابهي در بافت ريه و پوست دارد. در برخي از مطالعات گذشته از چاي به عنوان پايين آورنده خطر ابتلابه سرطان مثانه، معده و پانكراس ياد شده است.
    
    انگور و سرطان
    انگور و آب انگور، مخصوصا انگور سياه و انگور قرمز حاوي ماده يي به نام رزوراترول (resveratrol) هستند كه ماده يي آنتي اكسيدان و ضدالتهابي قوي است. در بررسي ها مشخص شده است كه اين ماده از نوعي آسيب كه باعث آغاز فرآيند سرطاني شدن در سلول ها مي شود، جلوگيري مي كند. البته هنوز براي اينكه بطور قطعي بتوان گفت انگور يا آب آن مي تواند در جلوگيري از سرطان يا درمان آن مفيد باشد، شواهد كافي در دست نيست.
    
    كاهش مصرف الكل برابر است با كاهش خطر ابتلابه سرطان
    سرطان هاي دهان، ناي، حنجره، مري، كبد و سينه همه با نوشيدن الكل مرتبط هستند. الكل همچنين ممكن است خطر ابتلابه سرطان روده مخصوصا روده بزرگ را بالاببرد. انجمن سرطان امريكا معتقد است حتي نوشيدن مقادير كم الكل احتمال ابتلارا بالامي برد.
    
    آب و ساير مايعات ممكن است مفيد باشند
    آب نه تنها تشنگي را برطرف مي كند، بلكه امكان دارد از بدن در مقابل سرطان مثانه محافظت كند. عاملي كه باعث مي شود آب در پايين آوردن خطر ابتلابه سرطان مفيد باشد، اين است كه آب باعث رقيق شدن غلظت عوامل به وجودآورنده سرطان در مثانه مي شود. همچنين نوشيدن زياد مايعات باعث مي شود تا ميزان ادرار زياد شده و زمان تماس عوامل سرطان زا با بافت داخلي مثانه كمتر شود.
    
    لوبياهاي قدرتمند
    لوبيا براي شما بسيار مفيد است، جاي تعجب نيست كه آنها مي توانند ضدسرطان هم باشند. آنها حاوي مقادير زيادي از موادي هستند كه از سلول هاي بدن در مقابل آسيب هاي منجر به سرطان جلوگيري مي كنند. در محيط آزمايشگاه اين مواد رشد تومورها را كند كرده و از ترشح موادي كه باعث آلوده شدن ساير سلول ها مي شود، جلوگيري مي كنند.
    
    خانواده كلم و سرطان
    سبزيجات خانواده كلم شامل بروكلي، گل كلم، كلم و كلم پيچ هستند. اين اعضاي خانواده كلم مي توانند يك وعده غذايي عالي بوده و باعث شادابي سالاد شما شوند. اما نكته بسيار مهم تر وجود تركيباتي در اينگونه سبزيجات است كه به بدن در مقابله عليه سرطان هاي روده، ريه، سينه و سرطان هاي ناحيه گردن كمك مي كند.
    
    سبزي هاي برگدار با رنگ سبز تيره
    سبزي هاي برگدار با رنگ سبز تيره از قبيل خردل سبز، كاهو، كلم پيچ، كاسني و اسفناج حاوي مقادير زيادي فيبر، فولات و كاروتنوييدها هستند. اين مواد مغذي مي توانند به پيشگيري از سرطان هاي حفره دهان، حنجره، پانكراس، ريه، پوست و معده كمك كنند.
    
    ادويه هاي محافظ
    كوركومين (curcumin) يكي از مواد اصلي تشكيل دهنده ادويه هندي و زردچوبه و ضدسرطاني بالقوه است. تحقيقات نشان داده اند كه زردچوبه از تغيير شكل سرطاني و تكثير و سرايت سلول هاي سرطاني در تعداد زيادي از سرطان هاي مختلف جلوگيري مي كند.
    
    روش پخت غذا
    روشي كه گوشت پخته مي شود مي تواند در ميزان خطر ابتلابه سرطان تفاوت ايجاد كند. سرخ كردن، گريل كردن و كباب كردن گوشت در دماي خيلي زياد باعث توليد مواد شيميايي مي شود كه خطر ابتلابه انواع سرطان را بالامي برند. استفاده از ساير روش هاي پخت و پز كه عبارتند از: بخارپز كردن، آب پز كردن و پختن روي آتش ملايم، ظاهرا ميزان كمتري از اين مواد مضر را توليد مي كنند. بهتر است كه در كنار گوشت از مقدار زيادي سبزيجات سالم محافظت كننده در برابر سرطان استفاده شود.
    
    انواع توت
    توت فرنگي ها و تمشك ها حاوي نوعي ماده شيميايي گياهي به نام اسيد الاجيك هستند. اين آنتي اكسيدان قوي مي تواند از جهات مختلفي مثل غيرفعال كردن سلول هاي سرطاني و كند كردن روند رشد اين سلول ها با سرطان مقابله كند.
نظرات بینندگان