arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۷۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۷ - ۲۲ آبان ۱۳۹۶

هشدار بحران زیر گوش تهران/ در شهر ری یک میلیون متر مربع بافت مسکونی فرسوده وجود دارد

شهرداری شهر ری اعلام کرده یکی از مشکلات بزرگ مردم این منطقه، بافت مسکونی فرسوده است، پهنه‌ای به وسعت یک میلیون متر مربع که در شرایط بحرانی بسیار خطرساز است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شهرداری شهر ری اعلام کرده یکی از مشکلات بزرگ مردم این منطقه، بافت مسکونی فرسوده است، پهنه‌ای به وسعت یک میلیون متر مربع که در شرایط بحرانی بسیار خطرساز است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بافت فرسوده شهری و روستایی به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در مواقع بحران، باعث مرگ و صدمات شدید انسانها می شود، مطرح است. بافتی از ساختمانها و سازه های فرسوده که توان مقاومت در مقابل تکان های زلزله را ندارد و بر سر ساکنان خود آوار می شود.

زلزله دیشب در غرب کشور نشان داد بافت فرسوده تا چه میزان می توان تهدیدکننده سلامت انسانها در هنگام بحران باشد. بدتر اینکه آوار این بافت، باعث مشکلات بعدی در مسیر خدمت رسانی، اسکان و حتی جستجوی انسانهای زنده مانده زیر خروارها مصالح فرسوده است.

در تهران هم خطر بسیار عظیمی مردم را به خصوص در منطقه جنوب تهران یعنی شهر ری تهدید می کند. اینطور که امروز شهردار منطقه ۲۰ تهران (شهرری) اعلام کرده، ۱۰۰ هکتار از بافت مسکونی این شهر، فرسوده است.

شهردار منطقه ۲۰ در این باره توضیح داد: از ۱۳۷ هکتار بافت فرسوده این منطقه، ۱۰۰ هکتار در محدوده مسکونی است و ۱۷ محله را درگیر کرده که تاکنون ۳۵ درصد آن نوسازی شده است.

احمد صفوی با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده از مهمترین اولویت های شهری و بهترین راهکار برای کاهش خسارات بلایای طبیعی است، گفت: ۱۳۷ هکتار از منطقه ۲۰، به عنوان بافت فرسوده شناسایی شده که تاکنون ۲ هزار و ۹۳۶ پلاک بالغ بر ۳۵ درصد آن تخریب و نوسازی شده است.

مشارکت مالکان، کلید طلایی نوسازی بافت فرسوده
صفوی با اشاره به اینکه ۱۰۰ هکتار از محدوده بافت فرسوده منطقه ۲۰ با ۷ هزار و ۷۶۴ پلاک بالغ بر ۷۳ درصد، شامل بافت مسکونی است، گفت: این منطقه، ۲۰ محله دارد که ۱۷ محله آن در گیر محدوده بافت فرسوده است که نوسازی کامل آن نیازمند مشارکت مالکان است.

او فراهم سازی بستر همکاری مالکان بافت فرسوده و جلب مشارکت آنها را از وظایف مدیریت شهری برشمرد و گفت: ارائه بسته تشویقی جدید شامل تخفیف های ۱۰۰ درصدی صدور پروانه و هزینه انشعابات، تسهیلات بانکی، پرداخت ودیعه مسکن، تراکم و پارکینگ تشویقی، طراحی رایگان و کمک هزینه نما و فعالیت کارگروه های تخصصی در خصوص آگاه سازی شهروندان از جمله اقدامات انجام شده برای تسریع نوسازی بافت فرسوده بوده است.

شهردار منطقه ۲۰ با اشاره به اینکه بخشی از بافت فرسوده منطقه ۲۰ نیز در شبکه معابر واقع شده است، یادآور شد: ۱۸۰ پلاک بافت فرسوده واقع در شبکه معابر این منطقه شناسایی شده اند که طرح تملک و بازگشایی این معابر در دستور کار مدیریت شهری منطقه قرار دارد.

نظرات بینندگان