arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۸۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۲ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷

توکلی: وقتی نامه‌ای به جهانگیری می‌نویسیم، به آن توجه می‌کند، دستور می‌دهد و به نتیجه کامل هم می‌رسد / با این مجلس و دولت می‌توان کار کرد

احمد توکلی معتقد است: با همین مجلس و دولت هم می‌توان کار کرد، هرچند گلایه ها و ایراداتی وجود دارد ولی باید برای رفع ایرادات هشدار داد و مشکلات را حل کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

احمد توکلی معتقد است: با همین مجلس و دولت هم می‌توان کار کرد، هرچند گلایه ها و ایراداتی وجود دارد ولی باید برای رفع ایرادات هشدار داد و مشکلات را حل کرد.

رئیس هیئت‌مدیره سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در جلسه ماهانه این تشکل که با محوریت قوانین مرتبط با شفافیت ولی غیر رایج برگزار شد، گفت: البته از دولت گله‌داریم؛ ولی وقتی نامه‌ای به آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور می‌نویسیم؛ به آن توجه و دستور صادر می‌کنند و به نتیجه کامل هم می‌رسد و انشا الله این کار را ادامه خواهیم داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مجلس شورای اسلامی دوره دهم اگر چه نسبت به دوره‌های قبلی با انتقادهای بسیاری به لحاظ عملکردی مواجه است و عملکردش نسبتا مثبت نیست؛ اما چند اقدام قابل تامل و مهم در جهت مبارزه با فساد انجام داده و تصویب کرده است.
وی افزود: یکی از این مصوبات در مورد پرداخت حقوق مسوولان است. عموم مردم باید به دریافتی مقامات؛ مدیران و روسا به‌ صورت برخط و آنلاین دسترسی داشته باشند و حتی قبل از پرداخت حقوق فیش حقوقی مسئولان منتشر شود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: البته در مجلس دهم وقتی دسترسی به حقوق و مزایای مقامات در کمیسیون تلفیق تصویب‌شد و قرار بود برای تصویب نهایی در صحن بررسی شود؛ عبارت 'عموم مردم' را حذف کردند؛ که ما متوجه آن شدیم و پیگیری کردیم و دوباره اصلاح و عبارت 'عموم مردم' اضافه شد و نمایندگان هم به آن رای دادند و تصویب کردند.
رئیس هیئت‌مدیره سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت تصریح کرد: در مبارزه با فساد اگر هیچ هم نگیریم و اثری هم نبینیم؛ باید بازهم مبارزه کنیم و انشا الله قطعاً اثر هم خواهد داشت. باید خود را به مقاومت و ایستادگی دعوت کنیم و موفق خواهیم شد؛ البته در همین مجلس دهم همچنین انتشار محاکمات علنی و شفاف نیز تصویب شد و نمایندگان پای آن ایستادند و دیده‌بان شفافیت و عدالت هم آن را پیگیری خواهد کرد.
توکلی در مورد جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قرار شده مجمع تشخیص نظام تغییر رویه دهد و به‌جای گسترش کارها به تمرکز بر روی فعالیت برگردد . مقام معظم رهبری هم دستور آن را دادند و قرار شد نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی از شکل قبلی تغییر کند و نظارت بر امور مختلف به مجموعه‌ای انتخابی از اعضای مجمع سپرده شود که البته روسای قوا در این مجموعه عضو نیستند.
وی اضافه کرد: قرار شد مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌جای بررسی 770 بند کلی سیاست‌ها در 39 موضوع، بر روی چند مورد از این سیاست‌ها متمرکز شود که این موارد هم اجرایی است و تاثیر زیادی خواهد داشت مانند بررسی برخی از بندهای اقتصاد مقاومتی و؛ که بعداً دکتر رضایی دبیر مجمع آن را اعلام خواهد کرد.
رئیس هیئت‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه مبارز با فساد از مسیر قانون موثر و به نتیجه خواهد رسید، گفت: در دیده‌بان شفافیت و عدالت هر موضوعی را پیگیری کردیم به نتیجه مثبت رسید و در مجموعه برخورد دولت در این موضوع مثبت بود؛ البته از دولت گله‌داریم؛ ولی وقتی نامه‌ای به آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور می‌نویسیم؛ به آن توجه و دستور صادر می‌کنند و به نتیجه کامل هم می‌رسد و انشا الله این کار را ادامه خواهیم داد.
توکلی در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز پرداخت و گفت: عملکرد بانک مرکزی در خصوص موسسه‌های غیر مجازی همچون ثامن الحجج و میزان تاسف بار است. ادغام موسسه ثامن در بانک انصار در مدت ۱۵ روز اجرایی شد ولی مسوولان بانک انصار با اعتقاد و ایمان آن را اعلام و اجرا کردند.
وی افزود: وقتی مردم برای دریافت وجوه خود اقدام کردند تا پول خود را از ثامن بگیرند؛ بانک انصار به هر سپرده‌گذار هر میزان پول که می‌خواست؛ می‌کرد ؛ وقتی سپرده گذاران حتی می گفتند ما سه میلیارد تومان از پولمان را می خواهیم، می گفتند می دهیم و مردم وقتی مطمئن شدند که پولشان داده می شود، پولها را برمی گرداندند . بعد از چند روز دخل‌وخرج این بانک مثبت شد زیرا پولی که می‌گرفت بیشتر از میزانی بود که پرداخت کرد؛ در این مورد سپاه می‌تواند این کار را انجام دهد ولی بانک مرکزی از انجام آن ناتوان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قرار است بازدیدی از بانک انصار و ادغام موسسه ثامن داشته باشم و در همین زمینه گزارشی به مطبوعات خواهم داد. فردی که مسئول این کار شد آدم درستی است. به خدا، پیغمبر و معنویات توجه دارد.مسئول این کار گفت ربا نجس است و نباید بگیریم که به وی می گفتند وضع خراب می شود اما وی آن را قبول نداشت ولی چون به خدا توکل کردند؛ نتیجه گرفتند. نمی‌ترسند ومی‌گویند خداوند کمک و حمایت خواهد کرد؛ همین‌گونه و با همین اعتقاد خطر را پذیرفتند و نتیجه گرفتند. البته ممکن است به عملکرد خود بانک انصار هم ایراد باشد ولی در این مورد نتیجه گرفتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه رئیس‌کل بانک مرکزی از پرداخت 610 هزار میلیارد تومان تسهیلات خبر داده است؛ گفت: وقتی بانک مرکزی در جلسه‌ای گزارشی ارائه کرد، پرسیدم که چه میزان از تسهیلات پرداختی در سال تبدیل معوقات به تسهیلات جدید است، مثلاً شرکتی 100 میلیارد تومان به بانک بدهکار است؛ به این شرکت 110 میلیارد تومان وام جدید می‌دهند که 100 میلیارد تومان آن بابت بدهی و 10 میلیارد تومان برای سود از او می‌گیرند یعنی عملاً پولی و یا تسهیلاتی داده نمی‌شود و تسهیلات قدیم با جدید تهاتر می‌شود.
توکلی تصریح کرد: بانک مرکزی و بانک‌ها با این اقدام دو کار انجام می‌دهند که یکی در ستون پرداخت تسهیلات 110 میلیارد تومان اضافه و بخش معوقات هم همین میزان وام داده‌شده، کم می‌شود که این شاخص را مثبت می‌کند. این اقدام، خیانت است. 70 درصد تسهیلات پرداختی بانک‌ها این‌گونه است و اعلام هم می‌شود که تسهیلات داده‌شده ولی این تسهیلات پوچ است و نتیجه دروغ‌گویی معکوس خواهد بود و اگر صدق در کار باشد کارها درست خواهد شد.
پیش از سخنان دکتر توکلی از یک کارآفرین و برگزیده حامی شفافیت و عدالت با اهدا لوحی تقدیر و تشکر شد.

نظرات بینندگان